Bravčové mäso na záhradnícký spôsob

1 hodina

stredná

5

Rozhodne s týmto receptom zabodujete. Je to jednoduchý recept, ktorý je fakt skvelý.
Bravčové mäso nie je na zahodenie. S týmto postupom si ho pripravíte, tak ako nikdy predtým. Žiadne omáčky ani predlžovanie. V pár krátkych bodoch si nižšie vysvetlíme ako ho pripraviť, tak ako v reštaurácií. Už len stolovanie a máte to na 100%.
No tak teda poďme na t bez zdlhavých slov.

Bravčové mäso na záhradnícký spôsob

Môžeš vyskúšať aj tento skvelý video recept, ktorý vám pomôže lepšie pochopiť prípravu a jednotlivé body prípravy.

 

Nutričné hodnoty sú veľmi priaznivé:

energia je: 386,5 kcal,
bielkoviny 17,3 gramov,
P (fosfor) 189 mg,
K (draslík) 355,5 mg,
Na (sodík) 71,5 mg.

 

Ak hľadáte skvelý recept na bravčové mäso na záhradnícky spôsob, nižšie je jednoduchý postup, ktorý vám pomôže pripraviť ho tak, ako v reštaurácií. Bez zdlhavých slov, poďme na to!

Bravčové mäso na záhradnícký spôsob

Ingrediencie:

  • 500 g bravčového mäsa (použite výrezky alebo nepríliš tučné bravčové plece)
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké krúžky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 červená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 1 zelená paprika, nakrájaná na prúžky
  • 2 rajčiny, nakrájané na kocky
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

Postup:

  1. Bravčové mäso opláchnite a dôkladne osušte papierovým utierkou.
  2. V hrnci zahrejte olivový olej na strednom ohni. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte mäso a opražte ho z každej strany, kým nezhnedne.
  4. Do hrnca pridajte nakrájanú papriku a rajčiny. Premiešajte a nechajte dusiť asi 10 minút, kým sa zelenina zjemní.
  5. Podľa chuti pridajte soľ a čierne korenie.
  6. Duste pokryté na miernom ohni ešte 15-20 minút, kým mäso nebude mäkké a zelenina dobrupe.
  7. Podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, ako s ryžou alebo zemiakmi.

Tento recept na bravčové mäso na záhradnícky spôsob je skvelý spôsob, ako si vychutnať chutné a zdravé jedlo. Pripravte si ho kedykoľvek máte chuť na niečo dobré!

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
400g bravčového chudého mäsa
1ks cibule
olej
300g zeleninovej zmesy
2PL masla
1PL zemiakového škrobu
soľ, čierne korenie, rasca, petržlen ..

Nutričné informácie

211 kcal
11g Bielkovín
4g Sacharidov
13g Tuku

Postup

1.

Ako prvé si ošúpeme cibuľku, ktorú nakrájame na kocky po prípade na mesiačiky je to na vás ako komu chutí. Pridáme olej a postupne speníme cibuľku ktorú fakt len jemne osolíme. Fakt len špička soli.
Označiť ako splnené
2.

Na takto spenenú cibuľku pridáme pridáme mäsko, ktoré sme si vopred nakrájali na rezance. Mäso osolíme a pridáme korenie, ktoré je vyššie v zozname po prípade môžete pridať bravčové korenie, papriku, gyros, alebo grilovacie korenie, ale už to nebude taký pravý záhradnícky spôsob. S korením fakt opatrene.
Označiť ako splnené
3.

Mäso podlejeme vodou (pre rýchle varenie zohrejte vodu v kaunvici) a dusíme mäso na stredne malo plameni.
Označiť ako splnené
4.

Ako ďalšie pridáme zeleninu nakrájanú na kolieska a pokračujeme v dusení. Keď sa mäso a zelenina uvarí dochutíme jedlo a zahustíme ho so zemiakovým škrobom a vodou. Ktorý si rozmiešame v nádobe a nalejeme do hrnca kde máme mäso.
Označiť ako splnené
5.

Náš tip:

Menšia rada na záver. Ak chceme aby bolo jedlo dokonalé tak pridáme na koniec maslo na zjemnenie a dochutíme ho vňaťou petržlenu.
Tak to je asi všetko. Ako as vidíte je to úplne jednoduchí recept, ktorý rozhodne stojí za to vyskúšať.Je to skvelé riešenie pre nedeľný obed. Dĺžka pečenia je cca 35 minút. Takže žiadne dlhé vystávanie v kuchyni vás nečaká.
Označiť ako splnené

Poznámky

Nižšie v komentári sa s nami môžete podeliť o vaše skúsenosti s týmto receptom alebo inými variantami. Po prípade nám dajte vedieť ako tento recept varíte vy. Tešíme sa na vaše komentáre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *