Bravčové stehno na šťave

1 hodina 10 minút

stredná

6

Mäsko doma milujeme najme to bravčové s troškou štavy, či už k zemiakov alebo v ryžy.
Ja nie som zastánca suchých jedál a mám rada, ak je k mäsu omáčka. Môžete si tu omáčku potom zmiešať z ryžou alebo zemiakmi. Ja to tak mám rád, už od školky.

Napríklad kuracie stehni sa mi časo vysušilo. Nech som robila čo som vedela. podlieva, zabalila do alobalu alebo piekla na nižšej teplote. Ale napríklad v minulosti s tým problém nebol. Možno je mäso dovezené na SR iné. A vlsatne aj preto som sa pustila do prípravy oho bravčovhého a mám o jednú starosť menej.

Bravčové stehno na šťave

Ale môžete vyskúšajte aj tento recept, ak nemáte recept.

5 from 4 Reviews

Ingrediencie

Porcia
malá konzerva paradajkového pretlaku alebo pasty
červená mletá paprika, soľ
voda
2PL hladkej múky
800g bravčového stehna
5PL oleja
2ks cibule
4 strúčiky cesnaku

Nutričné informácie

132 kcal
17,3g Bielkovín
3,4g Sacharidov
6,6g Tuku
0,6g Vlákniny

Postup

1.

Ako prvé som si ošúpala a očistila cibuľu. Nakrájala ju na najemno na malé kúsky. Cesnak si očistíme a nakrájame na plátky. Mäso si poriadne vyumývame, očistíme a osušíme. Nakrájame ho na kúsky. Prichystáme si hrniec alebo väčšiu panvicu, na ktorej si rozohrejeme olej.
Označiť ako splnené
2.

K oleju pridáme cibuľu, ktorú smažíme dozlatista a keď začne hnednúť pridáme cesnak, pretlak a červenú mletú papriku (jednu kávovú lyžičku).
Označiť ako splnené
3.

Chvíľu posmažíme za stáleho miešania aby nám to nezhorklo. K základu na panvici pridáme mäso a ďalej smažíme pokiaľ sa mäso zatiahne za občasného miešania.
Označiť ako splnené
4.

Keď sa mäso spraží a pustí vodu, poprášime ho múkou a stále smažíme, sem tam premiešame. Vodu som si ohriala a priliala k mäsu (ja som použila cca necelé 2 šálky, no uvidíte koľko budete potrebovať). Vodu lejeme opatrne a musíme miešať aby sa nevytvorili hrudky.
Označiť ako splnené
5.

Takto to necháme ďalej variť prikryté pod pokrývkou, pokiaľ sa neuvarí mäso. Keď je mäso hotové a uvarené, ochutnáme a podľa potreby ešte ochutíme a osolíme. My sme si to prichystali s ryžou a hranolkami, no môžete kľudne použiť aj napríklad cestoviny. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené

4 Comments

  • Avatar of Májka
    Májka

    Rýchla a presná príprava.
    Pár bodov, ktoré sa dajú hneď pochopiť bez omáčok.
    Skvelé ten recept vyzerá,
    Skvelá práca proste. Dobre sa podľa toho rceptu varí.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Krásna vďaka za milé slová a povzbudenie v mojej práci. 🙂

  • Avatar of Monika
    Monika

    Ďakujem za pekný recept Lucia.
    Vždy a stále skvelé,
    Bravčové stehno sa mi pripravovalo veĺmi ľahko a chutilo skvele.
    Obávala som sa, že hho vysuším ale nestalo sa tak.
    Ďakujem.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Monika, ďakujem ti za tvoj krásny komentár.
      Vždy ma zahreje pri srdci, ak niekto pochváli moju snahu. 🙂
      Krásne ďakujem.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *