Bublanina zo špaldovej múky

30 minút

jednoduchá

18

Dnes vám chcem ukázať ako ja pripravujem bublaninu so špaľdovej múky, tak ako ako ma to učila moja babka. Chutné a jednoduché jedlo. Ochutnajte aj túto hrnčekovú bublaninu s jogurtom.

Bublanina zo špaldovej múky

 

Bublanina zo špaldovej múky je skvelou voľbou, ak chcete vyskúšať niečo iné a zdravšie. Špalda je tradičné obilie s mnohými výživovými hodnotami a dobrým obsahom vlákniny. Tu je jednoduchý recept na túto špaldovú bublaninu:

Suroviny:
  • 200 g špaldovej múky
  • 150 g cukru
  • 1 vajce
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • ľubovoľné čerstvé ovocie (napr. jahody, maliny, marhule)
Postup:
  1. Vo veľkej miske zmiešajte vajce, cukor a vanilkový cukor, až kým nebudú hladké.
  2. Pridajte špaldovú múku a prášok do pečiva a dôkladne premiešajte.
  3. Pomaly pridávajte mlieko a olej a miešajte, kým nezískate hladké cesto.
  4. Pripravte si plech a vymastite ho maslom.
  5. Nalejte cesto na plech a rovnomerne rozotrite.
  6. Na cesto rozložte svoje obľúbené čerstvé ovocie.
  7. Predhrejte rúru na 180 °C a bublaninu pečte približne 30 – 35 minút, kým nezískate zlatistú farbu.
  8. Po upečení nechajte bublaninu vychladnúť a podávajte ju s prípadným posypaním práškovým cukrom.

Nech sa vám špaldová bublanina s ovocím vynikajúco podarí a tešte sa z jej zdravého a chutného výsledku!

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
2 šálky špaľdovej celozrnej múky
1 šálka práškového cukru
1 šálka mlieka
200ml rastliného oleja
3ks vajíčok
1 balenie vanilkového curku
1 balenie prášku do pečiva
čerešne
višne, alebo jahody čo máte doma

Nutričné informácie

254 kcal
5g Bielkovín
35g Sacharidov
9,6g Tuku
2,4g Vlákniny

Postup

1.

Tak ako prvé som si umyla ovocie čo dala špajza. Ja som našla marhušle, višne, čerešne, jahody. Dúkladne som ovocie umyla a nechala odkvapka. Samozrejme vy nemusíte mať všetky druhý ovocia. Stačí ak máte jeden druh. A úplne v pohode ak to bude z konzervy. S toho sa nestrieľa.
Označiť ako splnené
2.

Ako druhé som si zapla rúru na 180 stupňov. To preto aby sa stihla zohriať nakoľko cesto pripravíme takme okamžite. Príprava cesta je hádam tá najjednoduchšia. Všetko som si dala do misky (okrem ovocia) a vymliešala. Použijte mixér nech to máte raz dva.
Označiť ako splnené
3.

Vymastila som si plech a naň dala cesto. Na vech cesta som dala ovocie a trocha som ho posypala z vech poolohrubou múkou. To fakt spravte je to skvelé. Múku som dala preto aby sa nám v ceste nestratilo ovocie.
Označiť ako splnené
4.

Potom čo som spravila cesto, tak som dala cesto piecť tak na 30 minút. Záleži to od rúry aj hustoty cesta. Po tom čo nám cesto trocha z vrch zhnedlo tak môžete vypnúť pečenie.
To je asi tak všetko k receptu. Dobrú chuť prajem. A nechajte mi nejaký komentár na koniec.
Označiť ako splnené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *