Cibuľová polievka
veľmi jednoduchá
Cibuľová polievka je jeden z tradičných slovenských receptov. Tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako pripraviť túto pochúťku:
Suroviny:
- 4 veľké cibule
- 2 lyžice masla
- 1 lyžička hladkej múky
- 1 liter hovädzieho vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- 4 plátky pečiva
- strúhanka a maslo na posypanie a dochutenie polievky
- petržlenová vňať na ozdobenie
Cibuľová polievka
Postup:
- Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky.
- V hrnci rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Smažte ju na strednej teplote dozlatista, občas ju premiešajte, aby sa neprilepila.
- Pridajte hladkú múku a za stáleho miešania ju dobre zapražte s cibuľou.
- Postupne pridávajte hovädzí vývar a variete polievku asi 20-30 minút na miernom ohni.
- Polievku osolte a okoreňte podľa chuti.
- Rôzne verzie cibuľovej polievky majú rôzne variácie. Môžete pridať kyslú smotanu alebo kocky chleba namočené do polievky.
- Na záver ozdobte polievku petržlenovou vňaťou a podávajte s plátkami pečiva posypanými strúhankou a maslom.
Dúfam, že vám chutí!
Žiadne hodnotenia
Pridaj komentár