Čokoládovo karamelový cheesecake
Chutný sladký karamelový cheesecake.
Budeme potrebovať:
Spodná časť:
- 150g maslové sušienky
- 80g masla
Plnka:
- 500g jemného tvarohu 0,5%
- 250ml kyslej smotany
- 160g práškového cukru
- 1 vajce
- 1 PL vanilkového cukru
- 2 PL hladkej múky
- 3 PL karamel (môže byť toping alebo domáci karamel)
Pudingová vrstva:
- 1 a pol balenia čokopudingu (ja som použila dr. Oetker) + k tomu 400 ml mlieka
- a cukor podľa receptu na obale
Čokoládový karamel:
- 100g kryštálový cukor
- 45g masla
- 65ml smotana na šľahanie
- horká čokoláda (stačí pridať 4-5 kociek)
Čokoládovo karamelový cheesecake
V mixéri si rozdrvíme sušienky a pridáme roztopené maslo. Minútku pomixujeme spolu v mixéri . Suroviny sa pekne spoja. Pripravíme si tortovú formu na pečenie a dno vystelieme papierom na pečenie(iba na dno , kraje necháme bez papiera). Pekne rovnomerne utlačíme keksíky lyžicou na dno formy.
Uvaríme si puding a vylejeme ho na sušienky. Necháme vychladnúť a pokvapkáme karamelom.
Čokoládovo karamelový cheesecake
Začneme s prípravou krému a to úplne jednoduchým spôsobom. Všetky suroviny na plnu dáme do misky a zmiešame mixérom. Krém by mal byť riedkejší. Nalejeme ho na pudingovú vrstvu a párkrát jemne pobúchame aby popraskali vzduchové bublinky.
Rúru si predhrejeme na 160C a pečieme približne 45-50 minút( dávame pozor keďže každá rúra je individuálna, s podingom sa pečie trošku dlhšie tak odporúčam sledovať a keď budú okraje upečené do zlatista a pevné tak je hotový, v strede sa môže triasť trosku ale to je v poriadku po vychladnutí stuhne).
Po dopečení otvoríme rúru a koláčik necháme vychladnúť v rúre aspoň polhodinku. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Čokoládový karamel:
Cukor dáme do hrnca a na ohni ho roztopíme, pridáme maslo a keď sa roztopí pridáme aj smotanu a povaríme minútku a nakoniec pridáme kocky čokolády. Necháme vychladnúť a teplé no nie horúce nalejeme na cheesecake. Dobrú chuť
Ochutnajte aj:
Pridaj komentár