Drobková polievka z ryžou

40 minút

jednoduchá

4

Musím sa priznať, že ešte do včerajšku som nevedel, že nejaká drobková polievka existuje a že sa podáva s ryžou mi prišlo ako vtip. Ale po tom, čo som ju ochutnala tak musím povedať, že je to skvelá a chutná polievka vhodná na kvalitný nedeľný obed. Ukážme si, teda ako si ju jednoducho pripravíme.

Drobková polievka z ryžou

Máte tu aj video ale je bez ryže, takže postupujte podľa môjho postupu. Toto video je len na ukážku,

Drobková polievka s ryžou je jednoduchá a chutná voľba na kvalitný obed. Tu je jednoduchý postup, ako si ju pripraviť:

Potrebujeme tieto ingrediencie:

  • 1 cibuľu
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 1 hrnček ryže
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Petrovskú vňať alebo pažítka na ozdobenie

Postup:

  1. Načistite a nakrájajte cibuľu, mrkvu a zemiaky na malé kúsky.
  2. Vo väčšom hrnci rozohrejte olej a orestujte cibuľu dozlatista.
  3. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a orestujte ich pár minút spolu s cibuľou.
  4. Pridajte zeleninový vývar do hrnca a privedte k varu.
  5. Znížte teplotu a nechajte polievku vrieť, až kým zelenina nie je mäkká.
  6. Vmisnite do polievky ryžu a nechajte ju variť podľa pokynov na obale.
  7. Po uvarení ryže nechajte polievku ešte chvíľu povariť, aby sa chutne prepojila.
  8. Ochutnajte polievku a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  9. Podávajte teplú polievku do misky a ozdobte ju petrovskou vňaťou alebo pažítkou.

Takto pripravená drobková polievka s ryžou je dokonalá na lahodný a sýty obed. Užite si ju!

4.5 from 2 Reviews

Ingrediencie

Porcia
1 drobky zo sliebky
1PL masti
120g miešanej koreňovej zeleniny
40g ryže
voda
čierne korenie
soľ
zelený patržlen (patržlenová vňať) alebo čerstvá posekaná pažitka

Nutričné informácie

16 kcal
1,3g Bielkovín
1,14g Sacharidov
0,52g Tuku
0,05g Vlákniny

Postup

1.

Pre tých čo nevedia čo sú drobky, tak sú to vnútornosti zo sliepky. Drobky nám ostanú ak vypráznime kura, ktoré napríklad ideme variť k vývaru. Podobne ako sliepku tak aj drobky si bezproblémov kupíme v obchode. Opláchneme si drobky, ktoré vložíme do hrnca kde máme studenú vodu a varíme.
Označiť ako splnené
2.

Za ten čas si očistíme zeleninu a pokrájame ju na malé kúsky. Pokrájanú zeleninu si jemne opražíme na masti a pridáme k drobkom.
Označiť ako splnené
3.

Následne našu polievku osolíme a pridáme čierne horenie. Počkáme nech nám zeleninka trocha zmäkkne a vyberieme drobky. Drobky následne posekáme nožom na menšie kúsky podľa chuti.
Označiť ako splnené
4.

K polievke si v slanšej vode odvaríme ryžu, ktorú prdáme do polievky spolu s dorbkami. Na koniec môžete do drobkovej polievky pridať psekanú petržlenovú vňať alebo pažitku. Ja osobne pridávam len trocha petržlenovej vnati a zvyšok posekaného petržlenu pridám spolu s pažitkou pri servírovaní jedla.
Dobrú chuť prajeme.
Označiť ako splnené

2 Comments

  • Avatar of Gabika
    Gabika

    Už teda viem ako sa pripravuje. A dnes už aj na 100% viem, čo si pripravím na obed.
    Včera bola nedeľa ale u nás sa nevarilo. Boli sme na oslave narodenín, kde sa sa prejedli.
    A teraz už len troška polievočky pre každého, komu je zle.

  • Avatar of Anička
    Anička

    Drobková polievka, pľúcková, pečeňová, rassolik tak to su staré dobe polievočky, čo sme papali ešte roky rokúce do zadu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *