Grilovaná zelenina na panvici
S mužom na chalupe, aksa nudíme tak rari grilujeme. No a zeleniny v záhradke je stále dosť tak si prapavíme an dnes grilovaný zeleninu. Ja ju mám radšej so šťavou tak nie ne grile ale pridám pod ňu panvicu. Vy si ju môžete normálne spraviť aj doma na sporáku.
Veľký rozdiel v chuti tam nenájdete. Poďme na to.
Ptrebujeme:
- 1 ks baklažánu
- 1 ks cukety
- 2 červené cibule
- 3 paradajky
- 5 strúčikov cesnaku
- 200 g hnedých šampiónov
- soľ
- čierne korenie
- olej
Grilovaná zelenina na panvici
Cuketu si s baklažánom nakrájame na tenké. Dôjladne ich posolíme a necháme odstáť nech pustia vodu.
Cibuľu si nakrájajte na hrubšie kolieska. A šampiňóny som si nakrájama na plátky. Iba hlavičky nožky vyhodíme. Ja ich nejem.
Vysušenú zeleninu (baklažán a cuketu) otrepeme od soli a usušíme utierkou.
Na panvicu som si dala olej a pražial som z oboch strán prv cuketu z baklažánom. Vyberieme a postupujeme, tak že vždy len jednu zeleninu pečieme. No a potom tenké plátky paradajok, šampiňónov a cibuľu.
Pridala som na koniec pretlačený cesnak a a ešte 2 PL oleja. To som povarila na panvici tak dve minútky a cesnakom v oleji som poliala zvyšok zeleniny. Dodá to skvelú chuť.
Grilovaná zelenina na elektrickom grile – recept
Vyššie uvedenú zeleninu môžte pogrilovať aj na elektrickom grile.
Nepotrebujete k tomu niť zvlýste. Len mať na gril a zeleninu.
Ja to robím tak, že si rozpálim gril a troška ho pomastím rastlinným olejom. Náledne ukladám zeleninu, ktorú si nakrájame. Ja pri elektrickom grile začínam s grilovaním cibule. a až potom idem na cuketu a baklažán. Všetko dokladne pogrilujem a podávam. Ako som už spímnala postup je rovnaký ako pri klasickém grile s ohňom. A grilovaná zelenina na elektrickom grile je hotová.
Grilovaná zelenina na plynovom grile – recept
Pri plynovom grile je to trocha zložitejšie. Mali sme americký gril California a mne sa páčil. No práca na ňpm mala niekoľko výhod aj nevýhod. Ako výhodu by som zaradila to, že nemusím rozohrievať oheň oproti klasickému grilu. No nevýhoda je, že mi tam chýba tá chuť a pach grilovanosti na ohni. To je veľký mínus.
No a samozrejme postup je následovný.
Všetky zeleninu som si očstila, umyla a nakrájala na kolieksa, plátky.
Začala som prv opekať cuketu a baklažán. Potom cesnak s cibuľkou a na koniec paradajky a posledné šampiňóny. Tie proto aby mi nepustili chuť do oleja a nechutilo všetko za hubami.
Postupne to ukladám na veľký servírovací tanier. Posolím každý kus zeleniny a okorením mletým čiernym korení. Bolo by dobre, ak by ste dali korenie za pomoci mlynčeka. Je to čerstvejšie a chutnejšie.
Podávam s chlebom, hriankou prajem dobrú chuť.
Inšpirujete sa aj pôvodnym video receptom
Pridaj komentár