Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

1 hodina 30 minút

jednoduchá

15

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou. Osobne som si nevedela predstaviť, že by som dala do hovädzieho výrau ryžu. Príde mi to tak isto neprirodzené ako vyprážaný kurací rezeň z ryžou.

Niekomu to pasuje, ale mne to príde divné. Doma sme v dectve neboli tomu naučený, tak zrejme preto. No ale vývar z ryžou je fakt super. Odporúčam pripraviť na nedeľnú večeru.

 

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou

Pomôže vám aj video recept milé kuchárky.

Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou je skvelá pokrmová voľba pre nedeľnú večeru. Táto kombinácia prinesie do vášho jedla bohatú chuť a živiny. Tu je jednoduchý recept na prípravu:

Prísady:

  • 500 g hovädzieho mäsa (predbežne nakrájaného na kúsky)
  • 1 cibuľa (najemno nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 200 g hrášku (môže byť čerstvý alebo mrazený)
  • 1 pohár ryže
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Voda

Postup:

  1. V hrnci na strednom ohni zohrejte trochu oleja a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nebudú zlatisté.
  2. Pridajte kúsky hovädzieho mäsa a orestujte ich, kým nezískajú peknú hnedú farbu.
  3. Prilejte vodu do hrnca, aby pokryla mäso. Ak chcete silnejší vývar, pridajte viac vody.
  4. Pridajte soľ a korenie podľa chuti a nechajte variť na miernom ohni približne 1 až 2 hodiny, kým sa mäso nezmäkne.
  5. Keď sa mäso zmäkne, pridajte hrášok a ryžu do vývaru.
  6. Variť ďalších 10 až 15 minút, alebo kým sa ryža a hrášok uvária.
  7. Ochutnajte vývar a prípadne pridajte ďalšie korenie podľa svojho gusta.

Teraz už môžete vychutnať lahodný hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou. Bon appétit!

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
200g hovädzieho mäsa z lopatky
200g hovädzích kostí (rebrá, lopatky to je jedno)
500g koreňovej zeleniny
voda
soľ
cibuľa
čierne korenie
hrášok
400g ryže

Nutričné informácie

74 kcal
3,4g Bielkovín
7g Sacharidov
2g Tuku

Postup

1.

Hovädzie mäso a kosti si umyjeme a dáme ich do vyššieho hrnca. Do hrnca taktiež pridáme vodu, zakryjeme hrniec a necháme mäso a kosti variť. To všetko necháme variť na miernom plameni cca jednú hodinu.
Označiť ako splnené
2.

Za ten čas si očistíme koreňovú zeleninu, ktorú pokrájame na kocky a taktiež tak spravíme s cibuľou. Za ten časi si dajte variť ryžu.
Označiť ako splnené
3.

Po hodine varenia do vriaceho hrnca pridáme posekanú koreńovú ueleninu, soľ, čierne korenie a posekanú cibuľu. Necháme variť pod pokrievkou a kontrolujeme mäso.
Označiť ako splnené
4.

Po tom čo nám mäso zmäkklo, polievku ocedíme a vložím do nej uvarené mäso, ktoré sme si pokrájali na kocky. Taktiež do hrnca pridáme aj konzervný hrášok a osobitne uvarenú a ocedenú ryžu.
Pred podaním pridme do taniera aj posekaný petržlen alebo pažitku. Dobrú chuť vám prajeme.
Označiť ako splnené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *