Hovädzia roštenka na mrkve recept

50 minút

stredná

7

Hovädzia roštenka na mrkve recept

Našla som video s mäskom na mrkve a hrášku.

5 from 1 Review

Ingrediencie

Porcia
8ks Hovädzie mäso alebo jeden celý plát
1PL worcester omáčky
1PL sójovej omáčky
1ks cibule
2PL oleja na vyprážanie
huby
2ks mrkvy
1vňaťka petržlenu
1konzerva hrášku môže byť nemusí
Koreniny
soľ
mleté čierne korenie
štipka kmínu

Nutričné informácie

167 kcal
19,3g Bielkovín
2,3g Sacharidov
7,3g Tuku

Postup

1.

Príprava mäsa

Mäsko si umyjeme a očitsíme potom ho narežeme na plátky alebo kocky naklepeme a vložíme do stredne veľkej misky.
V miske si mäsko okoreníme soľou, čiernym korením, kmínom a červenou paprikou. Pridáme sójovú a worcestrovú omáčku. Necháme aspoň hodinku v chladničke nech nám pekne mäsko nasiakne koreninami.
Označiť ako splnené
2.

Restujeme

Do hrnca si dáme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku. Cibuľku si orestujeme do zlatista. Mäsko si pomaličky opekáme na cibuľke z jednej aj druhej strany na miernom ohni. Medzitým si nakrájame zeleninu.
Ak máte radšej menšie kúsky tak na malé kocky no dnes je už moderné nakrájať zeleninu na väčšie kúsky. Zeleninu si pridáme do hrnca k mäsu zakryjeme a necháme dusiť. Keď máme mäsko uvarené a zelenina je mäkká môžeme vypnúť.
Označiť ako splnené
3.

Hotové!

Tento recept sa výborne hodí ako nedeľný obed.
Podávať môžeme so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi ale aj s hranolkami alebo knedlíkom. Ja som zvolila zemiakovú kašu a perfektne sa všetky chute krásne prelínali.
Označiť ako splnené

1 Comment

  • Avatar of Rastislav
    Rastislav

    Roštenka alebo trhané hovädzie mäso je najlepšie na tanieri.
    Ďakujem za skvelý recept.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *