Hovädzia roštenka na mrkve recept
Hovädzia roštenka na mrkve recept
Našla som video s mäskom na mrkve a hrášku.
5
from
1
Review
Ingrediencie
Porcia
8ks Hovädzie mäso alebo jeden celý plát | |
1PL worcester omáčky | |
1PL sójovej omáčky | |
1ks cibule | |
2PL oleja na vyprážanie | |
huby | |
2ks mrkvy | |
1vňaťka petržlenu | |
1konzerva hrášku môže byť nemusí |
Koreniny
soľ | |
mleté čierne korenie | |
štipka kmínu |
Nutričné informácie
167
kcal
19,3g
Bielkovín
2,3g
Sacharidov
7,3g
Tuku
Postup
1.
Príprava mäsa
Mäsko si umyjeme a očitsíme potom ho narežeme na plátky alebo kocky naklepeme a vložíme do stredne veľkej misky.
V miske si mäsko okoreníme soľou, čiernym korením, kmínom a červenou paprikou. Pridáme sójovú a worcestrovú omáčku. Necháme aspoň hodinku v chladničke nech nám pekne mäsko nasiakne koreninami.
Označiť ako splnené
2.
Restujeme
Do hrnca si dáme olej a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku. Cibuľku si orestujeme do zlatista. Mäsko si pomaličky opekáme na cibuľke z jednej aj druhej strany na miernom ohni. Medzitým si nakrájame zeleninu.
Ak máte radšej menšie kúsky tak na malé kocky no dnes je už moderné nakrájať zeleninu na väčšie kúsky. Zeleninu si pridáme do hrnca k mäsu zakryjeme a necháme dusiť. Keď máme mäsko uvarené a zelenina je mäkká môžeme vypnúť.
Označiť ako splnené
3.
Hotové!
Tento recept sa výborne hodí ako nedeľný obed.
Podávať môžeme so zemiakovou kašou, varenými zemiakmi ale aj s hranolkami alebo knedlíkom.
Ja som zvolila zemiakovú kašu a perfektne sa všetky chute krásne prelínali.
Označiť ako splnené
Roštenka alebo trhané hovädzie mäso je najlepšie na tanieri.
Ďakujem za skvelý recept.