Hrachová kaša s údeným mäsom
Už ste niekedy pripravovali hrachovú kašu? No samozrejme, že áno. Rôzne druhy kaše vie pripraviť každý. No ak to trocha okoreníme udeným mäsko tak to je úplne iný vesmír priatelia.
Hrachová kaša s údeným mäsom
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
300g sušeného hrachu | |
350g údeného mäsa | |
1 cibuľu | |
2ks mrkvy | |
2 zelery | |
3 - 4 strúčiky cesnaku | |
2 bobkové listy | |
1ČL sušenej majoránky | |
voda / vývar | |
soľ a čierne korenie podľa chuti |
Nutričné informácie
162
kcal
9,5g
Bielkovín
11g
Sacharidov
7g
Tuku
1,8g
Vlákniny
Postup
1.
Aby sa nám hrach ľahšie varil, tak ja si ho vždy namočím v plnej miske vody. A to ideálne cez noc alebo aspoň pár hodín pred varením.
Označiť ako splnené
2.
Na začiatok si pripravíme zeleninu:
Cibuľu jemne nakrájame, mrkvu a zeler ošúpeme a nakrájame na menšie kocky. Cesnak môžeme nakrájať na drobno.
V hrnci som si na olej spražila do zlatista cibuľu. Potom som pridala nakrájanú zeleninu a pražila na miernom ohni približne 5 minút.
Označiť ako splnené
3.
Potom už len stačí k zelenine pridať udené mäso a hrach. Zalejme vodou alebo vývarom, aby prekril jedlo nie viac vody. A varíme.
Po tom čo sa nám začalo variť, tak pridáme soĺ, mleté čierne korenie, majorán a všetko čo nám chutí.
Označiť ako splnené
4.
Varíme do zmäkknutia na veľmi miernom ohni. Môže sa to variť aj 1 hodinu až 1 hodinu a pol.
Ak sa nám mäso uvarí skôr tak vyberieme a dáme stranou.
Označiť ako splnené
5.
Keď sa nám to už uvarí, tak vyvrala som bobkový lisť a mäso. To som nakrájala na kocky a vrátila späť.
Ak chete máť kašu jemnejšiu, tak ju môžete rozmixovať, ale vyberte potom mäso.
Pred podavaním ešte osoľte a okorente, ak treba a podávajte.
Dorbú chuť.
Označiť ako splnené
Poznámky
A máme skvelý sýte jednoduché sedlácke jedlo, ktoré naši predkovia jedli po desiatky rokov, ak nie stáročia. Pamätajte na to.
Pridaj komentár