Hrnčekový cuketový koláč slaný

50 minút

jednoduchá

12

Pripravujem ho tak často, že pri prípave mi vždy napadne spojiť viac receptov do kopy a vznike skvelé jedlo. Dnes na odľahčenie jednoduchá príprava pomocov hrnčekov. Je to jednoduché a skvelé najme pre začínajúce kuchárky, ktorým gramáž vytvára vrásky na čele.

 

Hrnčekový cuketový koláč slaný

Kedy si som ani len nevedela, že z cukety sa dá pripraviť toľko jedál. A už vôbec nie, že nejaký koláč. To ma prekvapilo a musela som ho vyskúšať. Od tej doby, ako som už písala, ho pripravujem fatk často. U nás doma si získal miesto a máme ho fakt radi. Rozhodne si ho zamilujete aj vy.

Hrnčekový cuketový koláč slaný je vynikajúce jedlo, ktoré je jednoduché a rýchle na prípravu. Tento recept je zvlášť vhodný pre začínajúcich kuchárov, pretože nevyžaduje presnú gramáž surovín.

Čo budete potrebovať:

  • 2 šálky strúhanej cukety
  • 1 šálka strúhanej cibule
  • 1 šálka múky
  • 1/2 šálky oleja
  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky nasekaného syra (napr. sladkého Eidamu)
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte strúhanú cuketu, cibuľu, múku, olej, vajcia, syr a prášok do pečiva. Dôkladne premiešajte, kým nedostanete hladké cesto.
  2. Pridajte soľ a korenie podľa chuti. Môžete pridať aj ďalšie ingrediencie, napríklad bylinky, ktoré máte radi.
  3. Nalejte cesto do vymasteného a múkou vysypaného hrnčeka.
  4. Pečte v predhriatej rúre na 180 °C asi 35-40 minút, alebo kým koláč nenaberie zlatistú farbu a neodskakujú od okrajov formy.
  5. Nechajte koláč vychladnúť a podávajte ho ako teplý predkrm alebo hlavné jedlo. Môžete ho ozdobiť bylinkami alebo kyslou smotanou.

Tento slaný hrnčekový cuketový koláč je výborný s čerstvým šalátom, polievkou alebo len samotný. Vychutnajte si skvelú chuť tejto jednoduchej a chutnej pochúťky!

4.8 from 7 Reviews

Ingrediencie

Porcia
700g cukety
150ml rastlinného oleja
hrnček dietnej salámy
4ks vajíčka
1,5 hrnčeka polohrubej múky
hrnček strúhaného syru (200 g)
1 balenie kypriaceho prášku
petržlenová vňať
cibuľa
mleté čiernie korenie a soľ

Nutričné informácie

181 kcal
9,8g Bielkovín
4,4g Sacharidov
13,22g Tuku
1,8g Vlákniny

Postup

1.

Ošúpala som si cuketu potom som cuketu ošúpala na strúhale na hrubšie kúsky. Nastrúhala som si syr a pokrájala cibuľu a salámu na malé kocky.
Označiť ako splnené
2.

Múku, kypriaci prášok, cibuľu, syr, salámu, vajíčka, petržlenovú vňať, korenie, soľ a taktiež olej vymiešame spolu vo veľkej misky. A na poprášený plech, alebo omastený či na papier na pečenie. Na to dáte vaše cesto.
Označiť ako splnené
3.

Pečieme pri 180 stupňoch do v tedy kým vrch koláču nevyhtí zlatistú farbu. Môžeme si taktiež pomôcť špajlou.
Na konci vám už želám len dobrú chuť priatelia. Ako vidíte, tak recept je primitívny a jednoduchý na prípravu.
Označiť ako splnené
Značky

7 Comments

  • Avatar of Prianie
    Prianie

    Prvýkrat v život čítam, že z cukety je niečo možné pripraviť.
    Je to fakt skvelé. Idem hneď na to.

    • Avatar of Dávid
      Dávid

      Pripravuj si to viackrát. Je to skvelé jedlo.
      Najme do rysovačky alebo s proteínom na naberčaku.

      • Avatar of Lucia
        Lucia

        Áno kulturisti majú veľa mikrovlnkových receptov (recept pripravovaný v mikrovlnke).
        Ale pozor na zdravie.
        Radšej rúru alebo teplovzdušnú fritézu. 🙂

  • Avatar of Vladka
    Vladka

    Cuketka áno to mám mocno rada.

  • Avatar of Norika
    Norika

    Lucia, my ho tiež doma pripravuje, často ale ty si v tomto rekordmanka.
    Zamilovali sme si ho minulé leto a od vtedy ho máme minimálne raz za mesiac. A stále ho pripravujeme. Len poslednýkrat som dala troška viac soli. Tak od vtedy, ho už doma akosi nechcú. Haha.

  • Avatar of Ondrej
    Ondrej

    Ani by som to neradil dom nového receptu.
    Žena mi ho pripravuje už 20 rokov a stále chutí skvele. Mi sa na vrh dávame na taniery aj troška medu na osladenie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *