Kura s kyslou kapustou a zemiakmi
Kura s kyslou kapustou a zemiakmi. Opäť ide o skvelý a veľmi jednoduchí ale hlavne chutí recept do každej domácnosti. Dosť bolo rečí poďme pekne na to ako sa tento pokrm pripravuje.
Kura s kyslou kapustou a zemiakmi
Taktiež skvelý recept a postu vo videu nižšie:
Kura s kyslou kapustou a zemiakmi je skvelý a chutný pokrm. Ak máte radi tradičné slovenské jedlá, tento recept je pre vás. Tu je postup, ako si ho pripraviť:
Potrebné suroviny:
- 1 celé kuracie mäso (nakrájané na kusy)
- 500 g kyslej kapusty
- 500 g zemiakov (olúpaných a nakrájaných na plátky)
- 1 cibuľa (nakrájaná na kocky)
- 2 strúčiky cesnaku (nakrájané na plátky)
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice oleja
- 250 ml vývaru (môžete použiť aj vodu)
Postup:
- Na panvici rozohrejte olej a opražte cibuľu a cesnak, kým nezačnú byť zľahka zlatisté.
- Pridajte kuracie mäso a orestujte ho z každej strany, kým nezhnedne. Podlievajte ho vývarom (alebo vodou), aby nepripálilo.
- Pridajte kyslú kapustu a nechajte ju podusiť spolu s mäsom približne 10 – 15 minút, kým nezmäkne.
- Pridajte nakrájané zemiaky a nechajte ich variť spolu s ostatnými surovinami, kým nebudú mäkké a uvarené. Podľa potreby pridajte viac vývaru či vody.
- Dochutite soľou a mletým čiernym korením podľa vlastnej chuti.
- Podávajte horúce a môžete pridať k nemu kyslú smotanu či čerstvú petržlenovú vňať na ozdobenie.
Dúfam, že si tento recept vyskúšate a bude vám chutiť. Dobrú chuť!
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
8ks kuracieho stehna | |
500g zemiakov | |
500g kyslej kapusty | |
2ks jabĺk | |
1KL soli | |
1KL mletého čierneho korenia | |
1PL grilovacieho korenia |
Nutričné informácie
160
kcal
16g
Bielkovín
6g
Sacharidov
5g
Tuku
Postup
1.
Ako prvé si pripravíme kvalitnú domácu kyslú kapustu, ktorú som si sám ráno zo suda vytlačil. Ako som už písal ak nieste z dediny alebo nerobíte domáce pokrmy.
Tak v tom nieje problém. Jedlo bude aj tak skvelé a chutné. Takže pripravíme si tú kyslú kapustu.
Označiť ako splnené
2.
Ošúpeme si zemiaky, ktoré následne osolíme a okoreníme vyššie spomenutými koreninami. Odporúčam na začiatok osoliť trocha viac, keďže potom nám kyslá kapusta prebije trocha soli.
Takže na začiatok trocha viac korenín a soli.
Označiť ako splnené
3.
Je dobré ak si kuracie stehná necháte osolené a okorenené čiže v "pace". Nechajte ich trocha odležať. Ak tento recept čítate deň pred varením môžete ich dať do pacu a následne do chladničky aj deň pred varením.
V tom nevidím problém. Avšak ak varíte hneď z rána ako ja tak začnem práve kuracími stehnami a za čas kedy lúpem zemiaky a pripravujem kapustu tak sa mi pekne solia stehna v paci.
Označiť ako splnené
4.
Začneme s prípravou na plech.
Kura s kyslou kapustou a zemiakmiNemusíme jedlo polievať ani plech mastiť ničím. Pekne to pustí vlastnú šťavu.
Ako prvé si na plech dáme kyslú kapustu do ktorej môžeme dať nakrájané jablká alebo ich môžete nastrúhať je to na vás.
Na kyslú kapustu položíme zemiaky na ktoré dáme kuracie stehná.
To je celé.
Moje deti majú radi ak dávam na stehná ešte kapustu. Ak sa vám zvýšila tak ju v pohode použite.
Označiť ako splnené
5.
Pečenie
Celý plech zakryjeme druhým plechom alebo fóliou je to na vás. Oboje postupy sú správne.
Dáme piecť na 45 minút a to na 200 stupňov celzia. Po 45-tích minútach môžeme odstrániť fóliu a nechať to celé zapiecť na 15 minút.
Čiže cele sa to bud piecť okolo jednej hodiny.
Takže dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár