Kuracie prsia na šampiňónoch

Kuracie prsia na šampiňónoch.

Len tak na začiatok zopár slov k tomuto receptíku.
Moje deti tento recept neznášajú, ale ja si ho musím dopriať aspoň raz za mesiac. A k tomu dobré červené vínko alebo malé pivko. Proste na nezaplatenie. Ale tak teda poďme k tomu čo budeme potrebovať na tento recept.

 

Budeme potrebovať: Kuracie prsia na šampiňónoch

  • kuracie prsia (ideálne domáce – žiadná chémia, žiadné antibiotiká),
  • kuchynská soľ,
  • mleté čierné korenie,
  • 1ks konzervy – šampióny,
  • 1 ks cibuľka,
  • sladká červená paprika mletá,
  • rastlinný olej,
  • solamyl, alebo múku hladkú alebo postruhaný zemiak,
  • koreninová zmes (korenie),
  • sojová omáčka,
  • smotana na vrenie.

Kuracie prsia na šampiňónoch sú jednoduchý receptík. Takže nepotrebujete veľa ingrediencí. Polovicu máte aj doma a môžete rovno pripravovať pokrm.

 

Kuracie prsia na šampiňónoch

Ako prvé si zoberieme kuracie prsia, ktoré očistíme vo vlažnej vode. Jemne ich oklepeme druhou stranou noža. Avšak nie je to vždy nutné. Prsia osolíme, okoreníme čierným korením.
A dáme ich na olej kde ich silno (sprudka) spečieme. Dáme ich na bok a v tom výperku opražíme na drobno posekanú cibuľku do sklovita. 

Kuracie prsia vrátime späť a pridáme na nich aj mletú červenú papriku. Necháme troška popražiť a podlejeme ich vodou. Aby ste nemuseli dlho čakať tak dajte horúcu vodu. Vody nedávame veľa, len tak od oka.

Po vode pridáme šampiňóny, ktoré následne jemne dusíme. Taktiež pridáme koreninovú zmes na dochutenie a pridáme sojovú omáčku. Všetko to necháme dusiť zakryté a na miernejšom plameni.

 

Ako posledné môžete jedlo ešte trocha ochutiť podľa svojho gesta. Ak vám všetko pekne zmäklo tak omáčku potrebujete zahustiť. Môžete tak spraviť solamylom, alebo haldkou múkou vo vode po prípade mliekom, smotanov na varanie alebo postrúhať zemiak. Je to na vás, ale smotana na varenie je najjednoduchšie riešenie.

 

 

2) Recept na kuracie prsia na šampiňónoch

Potrebné suroviny:

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 250 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Kuracie prsia si opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich kuchynským papierom. Nakrájajte ich na plátky hrúbky približne 1 cm.
  2. Do panvice rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  3. Pridajte nakrájané šampiňóny a jemne ich osolte. Orestujte ich, kým vypustia vodu a zmäknú.
  4. Pridajte pretlačený cesnak a orestujte ho 1 minútu.
  5. Do panvice pridajte nakrájané kuracie prsia a opečte ich na oboch stranách, kým nie sú zlatisto hnedej farby.
  6. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Nechajte zmes pripustiť a dochuťte ju soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Pokračujte varením ešte asi 5 minút, kým sa kuracie prsia dobre prepečú a omáčka sa zahusťuje.
  8. Ozdobte jedlo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad ryžou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

 

Ako si môžete všimnúť jedná sa o jednoduchý receptík, ktorý zváldne každý. A to aj úplný začiatočník (amatér) vo varení. Ja pevne verím že si tento recept tak isto zamilujete ako ja a budete ho pripravovať s láskou.

Ďakujem že si si vybrali práve môj recept kuracie prsia na šampiňónoch. 

 

VsetkyRecepty.sk: Kuracie prsia so šampiňónmi

Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

Ďalší recept

  • 4 kúsky kuracích pŕs
  • 250 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Kuracie prsia si opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich kuchynským papierom. Nakrájajte ich na plátky hrúbky približne 1 cm.
  2. Do panvice rozohrejte maslo a pridajte nakrájanú cibuľu. Orestujte ju do zlatista.
  3. Pridajte nakrájané šampiňóny a jemne ich osolte. Orestujte ich, kým vypustia vodu a zmäknú.
  4. Pridajte pretlačený cesnak a orestujte ho 1 minútu.
  5. Do panvice pridajte nakrájané kuracie prsia a opečte ich na oboch stranách, kým nie sú zlatisto hnedej farby.
  6. Znížte teplotu a pridajte smotanu na varenie. Nechajte zmes pripustiť a dochuťte ju soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  7. Pokračujte varením ešte asi 5 minút, kým sa kuracie prsia dobre prepečú a omáčka sa zahusťuje.
  8. Ozdobte jedlo nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad ryžou alebo zemiakovou kašou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *