Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslom

1 hodina 20 minút

stredná

7

Troška viac ingrediencií no hlavné je že som všetko robial od oka. Troška od všetkeho a receptík sa veľmi vydaril.

Jeden z najlepších pokrmov k nedeľnému obedu. Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslo sú chutnou variantnou, ale aj zdravým potešením pre vaše telo. Toto jedlo je vhodné aj pre osobi, ktoré sa práve rozhodli chudnúť alebo už sa dlhšie pokúšajú nejaké to kolo zhodiť. Tento recept je teda pre vás skvelým riešením.

 

Kuracie prsia plnené s bylinkovým maslom

5 from 2 Reviews

Ingrediencie

Porcia
kuracie prsia
bylinkové maslo (dokážete ho spraviť aj doma)
soľ
čierne mleté korenie
vajíčko
hladkú múku
strúhanku
maslo na praženie
zemiaky
petržlenovú vńať
majonézu
horčicu
ocot
rukolu
polníček – valerianka poľná
listový šalát
paradajky
citrónovú šťavu
cukor
bazalku

Nutričné informácie

184 kcal
22,4g Bielkovín
3,2g Sacharidov
4,2g Tuku

Postup

1.

Očistíme si kuracie prsia a opláchneme ich vo vode. Zoberieme si tenký malí nožík a z boku kuracieho prsu spravíme otvor do ktorého dáme bylinkové. Proste naplníme prsia naším bylinkovým maslo, ktoré už podľa názvu dokážete doma spraviť z rôznych byliniek a jemného masla.
Označiť ako splnené
2.

Ak sme kuracie prsia naplnili bylinkovým maslom tak ich z oboch strán osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pripravíme si tri mysy do ktorých dáme strúhanku, vajíčko a hladkú múku a obalíme v tom naše kuracie prsia.
Označiť ako splnené
3.

Takto obalené kuracie prsia vypečieme v masle na praženie. Keďže je v prsiach naše bylinkové maslo musíme kuracie prsia ešte jemne dopiecť v rúre.
Preto kuracie prsia položíme na plech a vložíme do rúry. Keďže sú naše prsia predpažené tak ich nemusíme dlho piecť stačí tak desať minút pri 160 stupňoch.
Označiť ako splnené
4.

Ako prílohu si spravíme varené zemiaky v šupke a rozkrojíme ich na štvrte. Nakrájané zemiaky smažíme na panvici no môžeme použiť aj maslo z kuracích prs. No ak ste ho prepiekli tak použite olej na pečenie.
Označiť ako splnené
5.

Zemiaky pečieme na malom plameni opatrne z oboch strán nakoľko naše zemiaky sú už predvarené. Tesne pred koncom pridáme čerstvú petržlenovú vňať a soľ na dochutenie.
Označiť ako splnené

2 Comments

  • Avatar of Monžo
    Monžo

    Tak toto si musím doma pripraviť.
    Prvýkrát vidím takžto božský recept.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Jednoduchý recept. Kuracie prsia ste pripravovať vieš, a bylinkové maslo nie je nič zložité 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *