Kuracie prsia so špeclami v syrovej omáčke

43 minút

stredná

5

Budem Vám veľmi vďačná, ak mi nižšie v komentári zanecháte váš názor na tento recept.

Jednoduchá príprava, ale ešte chutnejšie jedlo. Poďme si ho teda spoločne pripraviť. Ako prvé bude dobre si určiť ingrediencie, ktoré pozostávajú z ..

Kuracie prsia so špeclami v syrovej omáčke

5 from 1 Review

Ingrediencie

Porcia
kuracie prsia
kuchynská šoľ
čierne mleté korenie
olivový olej
syr (gorgonzola)
cibuľa
cesnak
čerstvá bazalka
citrónová šťava

Nutričné informácie

101 kcal
8,2g Bielkovín
2,5g Sacharidov
4,3g Tuku

Postup

1.

Očistíme a odblaníme si kuracie prsia, ktoré osolíme kuchynskou soľou a mletým čiernym korení a to precízne po oboch stranách prs. Pripravíme si grilovaciu panvicu na ktorej si roztečieme olivoví olej a dáme na ňu naše kuracie prsia a na miernom plameni pomaly grilujeme.
Za ten čas taktiež na plameň dáme vok do ktorého taktiež dáme olivoví olej a lyžičku dve masla.
Označiť ako splnené
2.

Kým sa nám grilujú kuracie prsia a smaží masielko tak si zoberieme cibuľku a cesnak a nakrájame ich na drobnejšie kúsky vhodné na praženie. Takto nakrájané kúsky dáme pražiť na rozohratí olivoví olej a maslo.
Ochutíme to čiernym mletým korením a kuchynskou soľou a pražíme na miernom ohni. Za ten čas si nezabudnite otáčať kuracie prsia.
Označiť ako splnené
3.

K cibuľke a cesnaku pridáme nakrájaný syr na väčšie kocky. Ja som použil syr gorgonzola pre lepšiu chuť a krajšiu arómu jedla. Na miernom ohni rozpúšťame syr pričom sa nám so syra spraví omáčka.
Do takto pripravenej omáčky pridáme špecle a trocha somatany. Môžete pridať celé balenie špeclov vôbec to nevadí.
Označiť ako splnené
4.

Grilované kuracie prsia by už mali byť za ten čas hotové. Dáme ich ešte na malý pekáč a pripečieme ich v rúre pri teplote 180 – 200 stupňov celzia.
Následne grilované prsia pokvapkáme citrónovou šťavou a taktiež mierne oviovím olejom.
Označiť ako splnené
5.

Tak omáčku mám spravenú a taktiež aj omáčku. Takže môžeme podávať ktoré dozdobíme čerstvými lístkami bazalky, ktoré si nakrájame nožom.
Označiť ako splnené
6.

Časť bazalky pridáme aj do omáčky k špeclám na doladenie chuti. Kuracie prsia môžete servírovať celé alebo ich nakrájajte na tenké plátky je to na vás.
Pri porciovaním sa môžete inšpirovať videom nižšie. Verím, že vám tento recept bude chutiť. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené

1 Comment

  • Avatar of Jura
    Jura

    Mamina nám ich pripravoval keď sme boli deti.
    Mńamka.
    Veľa slaniny k tomu a je to božské.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *