Kuracie prsia v paradajkovej omáčke
Môj originálny zdravý postup, tak poďme na to.
Kuracie prsia v paradajkovej omáčke
Ak hľadáte recept na kuracie prsia v paradajkovej omáčke, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako si ich pripraviť:
Potrebujete:
- 2 kuracie prsia
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 g paradajkových krúžkov
- 1 lyžicu olivového oleja
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvý petržlen na ozdobu
Postup:
- Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na plátky.
- Na panvici zohrejte olivový olej a opečte na ňom kuracie plátky zo všetkých strán, kým sa nesfárbejú zlatohnede. Potom ich vyberte z panvice a odložte nabok.
- Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte.
- Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú.
- Pridajte paradajkové krúžky a premiešajte. Ponechajte na miernom ohni, kým sa omáčka zhustne.
- Nasaďte na sporák rozpálený hrniec s osolenou vodou a varíme cestoviny podľa potreby.
- Do omáčky pridajte opečené kuracie plátky a nechajte ich povariť v paradajkovej omáčke ešte niekoľko minút, kým sú dobre prehriate.
- Podávajte kuracie prsia s paradajkovou omáčkou s cestovinami.
- Podľa chuti môžete do omáčky pridať aj ďalšie koreniny ako sušený oregano, bazalku, mletú papriku alebo čili.
Podávajte kuracie prsia s paradajkovou omáčkou posypané nakrájaným čerstvým petržlenom. Dobrú chuť!
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
2PL oleja | |
štipka soli | |
2ČL sladkej červenej mletej papriky | |
čierne mleté korenie | |
5ks kuracích pŕs | |
1ČL kryštálového cukru |
Nutričné informácie
121
kcal
17g
Bielkovín
9g
Sacharidov
2,1g
Tuku
Postup
1.
Na začiatku si umyjeme kuracie prsia. Poriadne ich usuším, očistím a nakrájam na menšie kúsky. Následne som si prichystala hrniec, v ktorom som rozpálila olej.
Následne som si na oleji kuracinu osmažila, pokiaľ sa nezatiahla. Keď sa mäso trocha stiahlo, pridáme 2 kávové lyžičky sladkej mletej červenej papriky a trocha osolím a okorením čiernym korením.
Označiť ako splnené
2.
Poriadne všetko premiešam a nechám chvíľu ďalej restovať. Následne pridám pretlak. Znova premiešam aby sa spojili všetky chute.
V rýchlovarnej kanvici som si vopred prevarila vodu. Okorenené mäso s pretlakom som zaliala množstvom vody, koľko si predstavujem omáčky.
Označiť ako splnené
3.
Takto to nechám variť pokiaľ zmäkne mäsko. Keď je mäso mäkké a omáčka sa mi zdá riedka, klasicky ju zahustím múkou (tento krok nie je väčšinou potrebný). Keď je omáčka veľmi kyslá a silná od pretlaku, pridám trocha cukru. Podávam najradšej s domácimi hlauškami, alebo ryžou.
No môžete si vybrať čo máte ako prílohu najradšej vy, nič tým nepokazíte.
Prajem dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár