Kuracie prsia v paradajkovej omáčke

35 minút

jednoduchá

5

Môj originálny zdravý postup, tak poďme na to.

Kuracie prsia v paradajkovej omáčke

Ak hľadáte recept na kuracie prsia v paradajkovej omáčke, tu je jednoduchý a chutný spôsob, ako si ich pripraviť:

Potrebujete:

  • 2 kuracie prsia
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 400 g paradajkových krúžkov
  • 1 lyžicu olivového oleja
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvý petržlen na ozdobu

Postup:

  1. Kuracie prsia umyte, osušte a nakrájajte na plátky.
  2. Na panvici zohrejte olivový olej a opečte na ňom kuracie plátky zo všetkých strán, kým sa nesfárbejú zlatohnede. Potom ich vyberte z panvice a odložte nabok.
  3. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte.
  4. Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezmäknú.
  5. Pridajte paradajkové krúžky a premiešajte. Ponechajte na miernom ohni, kým sa omáčka zhustne.
  6. Nasaďte na sporák rozpálený hrniec s osolenou vodou a varíme cestoviny podľa potreby.
  7. Do omáčky pridajte opečené kuracie plátky a nechajte ich povariť v paradajkovej omáčke ešte niekoľko minút, kým sú dobre prehriate.
  8. Podávajte kuracie prsia s paradajkovou omáčkou s cestovinami.
  9. Podľa chuti môžete do omáčky pridať aj ďalšie koreniny ako sušený oregano, bazalku, mletú papriku alebo čili.

Podávajte kuracie prsia s paradajkovou omáčkou posypané nakrájaným čerstvým petržlenom. Dobrú chuť!

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
2PL oleja
štipka soli
2ČL sladkej červenej mletej papriky
čierne mleté korenie
5ks kuracích pŕs
1ČL kryštálového cukru

Nutričné informácie

121 kcal
17g Bielkovín
9g Sacharidov
2,1g Tuku

Postup

1.

Na začiatku si umyjeme kuracie prsia. Poriadne ich usuším, očistím a nakrájam na menšie kúsky. Následne som si prichystala hrniec, v ktorom som rozpálila olej.
Následne som si na oleji kuracinu osmažila, pokiaľ sa nezatiahla. Keď sa mäso trocha stiahlo, pridáme 2 kávové lyžičky sladkej mletej červenej papriky a trocha osolím a okorením čiernym korením.
Označiť ako splnené
2.

Poriadne všetko premiešam a nechám chvíľu ďalej restovať. Následne pridám pretlak. Znova premiešam aby sa spojili všetky chute. V rýchlovarnej kanvici som si vopred prevarila vodu. Okorenené mäso s pretlakom som zaliala množstvom vody, koľko si predstavujem omáčky.
Označiť ako splnené
3.

Takto to nechám variť pokiaľ zmäkne mäsko. Keď je mäso mäkké a omáčka sa mi zdá riedka, klasicky ju zahustím múkou (tento krok nie je väčšinou potrebný). Keď je omáčka veľmi kyslá a silná od pretlaku, pridám trocha cukru. Podávam najradšej s domácimi hlauškami, alebo ryžou.
No môžete si vybrať čo máte ako prílohu najradšej vy, nič tým nepokazíte. Prajem dobrú chuť.
Označiť ako splnené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *