Kuracie prsia v syrovej strúhanke

50 minút

stredná

5

Trošku časovo náročný recept ale nebojte ukážeme vám ako ho rýchlo pripraviť bez toho aby ste celý deň stáli v kuchyni. Budeme k receptu potrebovať.. Opäť ovaríme podľa oka. Nie je potrebná žiadna domerka alebo gramáž.

Kuracie prsia v syrovej strúhanke

3 from 2 Reviews

Ingrediencie

Porcia
kuracie prsia
rastlinný olej
kuchynská soľ
mleté čierne korenie
schwarzwaldská šunka
vajíčko
strúhanka
hladká múka
strúhaný syr
petržlenová vňať
hliva kráľovská
2 strúčiky cesnaku
pálivá paprička
olivový olej
rozmarín
rukola
ocot
kuchynská fólia

Nutričné informácie

144 kcal
22,1g Bielkovín
7,2g Sacharidov
4,9g Tuku
- Vlákniny

Postup

1.

V prvom rade si nakrájame kuracie prsia na menšie listy, ktoré zafóliujeme aby sme nezašpinili celú kuchyňu a taktiež aj nás. Fólia udrží kuracie prsia pevnejšie a pri klepaní ich nezničíte.
Ako som už povedala kuracie prsia jemne cez fóliu naklepeme osolíme a okoreníme čiernym korením z oboch strán. Ako ďalšie obalíme kuracie prsia do Schwarzwaldskej šunky pričom nemusíme používať špáradla.
Označiť ako splnené
2.

Pripravíme si troj obal so strúhanky, hladkej múky a vajíčka. Do strúhanky dáme v pomere jedna k jednej strúhaný syr a pridáme taktiež aj čerstvú petržlenovú vňať.
Kuracie prsia obaľujeme klasickým spôsobom. Prv dáme do múky, vajíčka a našej syrovej strúhanky.
Označiť ako splnené
3.

Ideme smažiť kuracie prsia na panvici s rastlinným olejom. No smažíme podobne ako obyčajné kuracie rezne len v tomto prípade si musíme dávať pozor nakoľko v našej strúhanke je aj syr s petržlenovou vňaťou.
Takže smažíme na malom plameni. Keď sa nám dopražia kuracie prsia tak ich usušíme hygienickou vreckovkou
Označiť ako splnené
4.

Ako ďalšie si si natrháme hlivu kráľovskú ktorú nie je potrebná krájať. Stačí ak ju natrháte v rukách a k hlive si nakrájame palivu papričku (stačí päť, šesť kolieska) na kolieska a tak isto tri strúčiky cesnaku.
Označiť ako splnené
5.

Po nasekaní si orestujeme na olivovom oleji červenú papričku, cesnak a kúsok rozmarínu. Po chvíľke pridáme hlivu, ktorú okoreníme čiernym mletým korením, osolíme a pomaly restujeme na strednom plameni.
Označiť ako splnené
6.

Na dokončenie jedla si do menšie misky dáme rukolu, ktorú dochutíme olivovým olejom, octom, soľou a čiernym mletým korením.
Označiť ako splnené
7.

Takže spravili sme kuracie prsia so šalátom a hlivou, ktoré môžeme podávať na tanier. No pre dochutenie môžeme pokvapkať citrónovou šťavou alebo celým kusom citróna. Dobrú chuť vám prajem.
Označiť ako splnené

2 Comments

  • Avatar of Lojzo
    Lojzo

    Stále skvelé recepty len tak ďalej Lucka. 🙂
    Máme ťa radi.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Veľká vďaka Lojzo.
      Milo si ma potešil. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *