Kuracie rezne s broskyňou a syrom
Moja mamka práve kuracie rezne so syrom a broskyňou piekla takmer každú nedeľu. Namiesto niektorých pridala kyslú uhorku. Tiež je to skvelé a chutné, tak zvláštne a fakt chutné. Ale tento môj receptík dnes zamerám na variantu s broskyňou. Chutné a prírodné jedlo.
Odporúčam ochutnať aj: kuracie rezne na 4 spôsoby.
Kuracie rezne s broskyňou a syrom
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
6ks kuracích pŕs | |
broskyňe v kompóte - alebo v konzervy | |
6 plátkov šunky | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
sladká mletá paprika |
Nutričné informácie
151
kcal
16,5g
Bielkovín
2,5g
Sacharidov
4,5g
Tuku
Postup
1.
Tak ako vždy som začal s tým, že som si pláchla a usušila kuracie rezne. Nožom som ich vodorovne prekrojila an dve časti. Tým sa nám vytvori vyšší počet kúskov. Potom som ich vyklepala tupo stranou noža, tak len trocha.
Označiť ako splnené
2.
Posypala som ich mletým čierným korení, soľou a to dôkaldne z oboch strán. Na vrch som dala aj štipku mletej sladkej papriky.
Dala som ich na panvicu, kde som ich len chvíĺku na veľkom plameni orestovala. Nezabudnite restovať na olej a lyžicke masla. Je to potom chutnejšie.
Označiť ako splnené
3.
Vymastila som panvicu olejom a vystlala kolieskami cibule. Všetko s panvice som preliala do pekáča spolu s mäsom. Mäsko som podliala vývarom, ale môžete aj vodou.
Nezabudnite prykrit plech alobalom albo iným plechom. Takto som piekla pri 160 stupňoch celzia približne 40 minút. Po to 40 minútach som na múso poukladala broskyňu a plátky syra.
Označiť ako splnené
4.
Piekla som ešte 10 až 15 minút a potom som podávala s ryžou a šalátom. Ideálne sú kúsky zemiakov alebo zemiakov kaša.
Dobrú chuť priatelia a budem rada za každý jeden komentárik.
Označiť ako splnené
Poznámky
Tip: Ak nechete kuracie mäso opekať na panvici, tak nemusíte. Ja ho niekedy dám len do rúry a je to podobné.
Pridaj komentár