Marocká hŕstková polievka

veľmi jednoduchá

Marocká hŕstková polievka je tradičným jedlom, ktoré sa v Maroku často podáva. Táto polievka je plná chutí, korenistá a vyvážená. Tu je recept, ako ju pripraviť:

Zložky:

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžičky mletej kurkumy
  • 1 lyžička mletej korenia (napr. korenie ras el hanout)
  • 1 lyžička mletého koriandra
  • ½ lyžičky mletej papriky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 400 g konzervovaných cícerov
  • 400 g konzervovaných krájaných paradajok
  • 200 g hrášku
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
  • soľ a korenie podľa chuti

 

Marocká hŕstková polievka

Postup:

  1. Rozohrejte olivový olej vo veľkom hrnci na strednom ohni. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Potom pridajte kurkumu, korenie ras el hanout, koriander a mletú papriku. Nechajte ich pražiť pár minút, aby sa uvoľnili ich vône a chute.
  3. Do hrnca pridajte zeleninový vývar, cícer, krájané paradajky a hrášok. Dajte zmesi variť a potom znížte teplotu a nechajte polievku pokrytú variť asi 20-25 minút, kým sa ingrediencie dôkladne prepoja.
  4. Pred servírovaním ochutnajte a pridajte soľ a korenie podľa chuti. Ozdobte polievku čerstvou petržlenovou vňaťou a môžete ju podávať s čerstvým chlebom.

Nech vám chutí!

Žiadne hodnotenia

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *