Medailonky z panenky s omáčkou

45 minút

náročné

4

Poslednykrát som medailonky pripravovala, ešte ako študentka na strendej škole. V tedy som ešte nevedela, že sa jedlu budem na plno venovať, a že si založím vlastnú webovú stránku. Medailonky sú malým luxusom, ktorý si môže dovoliť hádam každý. Netreba sa ani dlho obracať v kuchyni. Dobre prepečené medailonky viete pripraviť, docela rýchlo bez väčšej námahy a problémov.

Preto si rozhodne uložte tento recept, aby ste naňho nezabudli.
Alebo ho stále môžete zdieľať medzi svojjích kamarátov na sociálnych sieťach ako je Facebook, Instagram a Tiktok.

Medailonky z panenky s omáčkou

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
500g panenky
soľ, korenie
olej
2 strúčiky cesnaku
1 cibuľa
200ml hovädzieho vývaru
100ml smotany na varenie
2PL horčice
1PL worcesterskej omáčka
2PL masla
Príloha
zemiaky / zelnina (podľa valstného výber)

Nutričné informácie

136 kcal
9,4g Bielkovín
16g Sacharidov
3g Tuku

Postup

1.

Panenku som si očistila. Odrezala som zbytočnosti ako je tuk, šľachy a podobne. Nakrájala som si bravčové mäso na medailónky. To sú 2 cm hrubé látky, ktoré som hneď osolila a okorenila z oboch strán.
Označiť ako splnené
2.

Do panvice trocha oleja a pridala som prešťuchaný cesnak, cibuľu a môžete aj rozmarín. Orestovala som troška a pridala som mäso. Pekáme z oboch strán do ružova.
Označiť ako splnené
3.

Mäso vyberieme a do panvice dáme vývar, smotanu, horčicu a worcesterskú omáčku. Povaríme a trocha zredukujeme.
Označiť ako splnené
4.

Po zredukovaním vrátime späť mäso do panvice k nešej omáčke. Na pár minút aby mäso pustilo trocha chute do omáčky. Ak je mäso tuhšie povarte dlhšie. Osoľte a okorente podľa chuti.
Označiť ako splnené
5.

Na konci pre jemnosť pridajte kocku msla.
Podávame spolu s prílohou. Ideálne zemiková kašla alebo zelenina. Ja prefereujem šaprgľu. Chutné a bohaté jedlo s ktorým okúzlite. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *