Medailonky z panenky s omáčkou
Poslednykrát som medailonky pripravovala, ešte ako študentka na strendej škole. V tedy som ešte nevedela, že sa jedlu budem na plno venovať, a že si založím vlastnú webovú stránku. Medailonky sú malým luxusom, ktorý si môže dovoliť hádam každý. Netreba sa ani dlho obracať v kuchyni. Dobre prepečené medailonky viete pripraviť, docela rýchlo bez väčšej námahy a problémov.
Preto si rozhodne uložte tento recept, aby ste naňho nezabudli.
Alebo ho stále môžete zdieľať medzi svojjích kamarátov na sociálnych sieťach ako je Facebook, Instagram a Tiktok.
Medailonky z panenky s omáčkou
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
500g panenky | |
soľ, korenie | |
olej | |
2 strúčiky cesnaku | |
1 cibuľa | |
200ml hovädzieho vývaru | |
100ml smotany na varenie | |
2PL horčice | |
1PL worcesterskej omáčka | |
2PL masla |
Príloha
zemiaky / zelnina (podľa valstného výber) |
Nutričné informácie
136
kcal
9,4g
Bielkovín
16g
Sacharidov
3g
Tuku
Postup
1.
Panenku som si očistila. Odrezala som zbytočnosti ako je tuk, šľachy a podobne.
Nakrájala som si bravčové mäso na medailónky. To sú 2 cm hrubé látky, ktoré som hneď osolila a okorenila z oboch strán.
Označiť ako splnené
2.
Do panvice trocha oleja a pridala som prešťuchaný cesnak, cibuľu a môžete aj rozmarín. Orestovala som troška a pridala som mäso. Pekáme z oboch strán do ružova.
Označiť ako splnené
3.
Mäso vyberieme a do panvice dáme vývar, smotanu, horčicu a worcesterskú omáčku. Povaríme a trocha zredukujeme.
Označiť ako splnené
4.
Po zredukovaním vrátime späť mäso do panvice k nešej omáčke. Na pár minút aby mäso pustilo trocha chute do omáčky.
Ak je mäso tuhšie povarte dlhšie.
Osoľte a okorente podľa chuti.
Označiť ako splnené
5.
Na konci pre jemnosť pridajte kocku msla.
Podávame spolu s prílohou. Ideálne zemiková kašla alebo zelenina. Ja prefereujem šaprgľu.
Chutné a bohaté jedlo s ktorým okúzlite.
Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár