Morčacie mäso na šťave

1 hodina

stredná

7

Poraste mi nejaký tip, čo sa Vám osvedčil v kucyni. Rada by som vydala maličký článok, pre mladé gadinky, ktoré sa ešte len učia vareniu. Taký mali pomocník od nás všetkch zadarmo.

Ale tak poďme na to varenie. Opäť jednoduché a hlavne chutné jedlo do pár minút. A jasné, že vhodné na kadžá deň.

Morčacie mäso na šťave

Vyskúšaj aj videorecept.

Ak hľadáte jednoduchý a chutný recept pre mladých gadžiniek, môžem vám odporučiť jedlo, ktoré si zamiluje každý. Ide o morčacie mäso na šťave.

Čo budete potrebovať:

  • 500 g morčacieho mäsa (prsia alebo stehná)
  • 1 cibuľu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice rajčinovej pasty
  • 1 lyžičku sladkej papriky
  • 1 lyžičku majoránky
  • soľ a čerstvo namleté čierne korenie podľa chuti
  • 250 ml vývaru (mäsový alebo zeleninový)
  • 1 lyžicu hladkej múky

Postup:

  1. Mäso si poriadne opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Nakrájajte ho na menšie kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a jemne ich nakrájame.
  3. Do hrnca pridáme olej a zohrejeme ho na strednom ohni. Pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich dozlatista.
  4. Potom pridáme mäso a za stáleho miešania ho opečieme z každej strany, až kým sa nezmení farba na vonkajšej strane.
  5. Pridáme rajčinovú pastu, sladkú papriku, majoránku, soľ a čierne korenie. Všetko dobre premiešame.
  6. Postupne pridáme vývar a premiešame. Ovplyvňuje veľkosť kúskov mäsa, ale aj vaše chute, takže ak budete mať menej mäsa, vývaru pridáte menej. Asi 250 ml by malo stačiť.
  7. Jedlo dusíme na miernom ohni, až kým mäso nie je mäkké a šťava sa nezredukuje na požadovanú konzistenciu, to znamená, kým šťava neníde.
  8. Ak žiadate väčšiu hustejšiu šťavu, môžete ju zahustiť hladkou múkou. Nätepovávame malé množstvo šťavy a pomaly ju nalejeme do hrnca s mäsom. Všetko dobre premiešame.
  9. Počkáme, kým jedlo krátko prevrie a šťava sa zahustí.
  10. Morčacie mäso na šťave je hotové! Môžete ho podávať s ryžou, opekanými zemiakmi alebo šalátom.

Tento recept je rýchly a jednoduchý na prípravu, ideálny pre tých, ktorí sa ešte len učia variť. Nech sa vám dobre darí a vychutnajte si morčacie mäso na šťave!

0 from 1 Review

Ingrediencie

Porcia
morčacie mäso
cibľu
kyslú smotanu
hladkú múku
maslo / olej (iný tuk)
mleté sladká paprika
mleté čierne korenie, soľ

Nutričné informácie

109 kcal
21 Bielkovín
1g Sacharidov
1,9g Tuku
0g Vlákniny

Postup

1.

Do kastrolu si dajte tuk (olej maslo) na ktorom orestujete na jemo pokrájanú cibuľku. Po tom, čo cibuľa zozlatie, tak pridám troška papriky a hneď ju zalejem vodou, aby nezhorkla.
Označiť ako splnené
2.

Medzi tým som si umyla, oblanila a na kocky nakrájala mäso. Morčacie mäso som pridala  do hrnca a na vyššom plameni zatiahla. Po tom som znížila na plameň a robila do mäkka pod pokrievkou.
Označiť ako splnené
3.

Mäso som si dala stranou (vybrala z hnrca - môžete nemustíte). Maslo som si vymiešala s hladkou múkou, alebo vodu s hladkou múkou a primiešala do hrcna. Zahustená omáčkú dochutím smotanou na varenia, troškou soli, mletým čierným korením a podľa potreby aj mletou červenou paprikou.
Označiť ako splnené
4.

Trocha prevrie a vrátime mäso späť. Odstavíme z plameňa podávame s cestovonou alebo haluškami.
Dobrú chuť priatelia.
Označiť ako splnené

1 Comment

  • Avatar of Lucia
    Lucia

    Bude prvý, kto na tomto recepte zanecha komentár. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *