Morčacie rizoto

45 minút

stredná

6

Morčacie rizoto ako varianta ku kuraciemu ryzotu, taká zdravšia varianta. Morčacie mäso nie je tak napichané chémiou ako kuracie a hlavne platíte za mäso a nie z vodu alebo soľný roztok.

Preto je morčacie mäso mojou obľúbenou variantou ku kuraciemu mäsku.

Morčacie rizoto

Rozumiem, že chcete recept na morčacie rizoto. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:

  • Potrebujete:

    • 2 hrsťa mletého alebo nakrájaného morčacieho mäsa
    • 1 cibuľu, jemne nakrájanú
    • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
    • 1 šálku arborio ryže (alebo iný druh rizota)
    • 3 šálky zeleninového vývaru
    • 1/2 šálky bieleho vína
    • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
    • Soľ a korenie podľa chuti
    • 2 polievkové lyžice olivového oleja
    • Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen)
  • Postup:

    1. Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
    2. Pridajte morčacie mäso a opečte ho, kým sa úplne neupečie.
    3. Pridajte arborio ryžu a orestujte ju, kým sa stane ľahko transparentnou.
    4. Postupne pridávajte vývar a víno, asi 1/2 šálky naraz. Počkajte, kým sa väčšina tekutiny vstrebe, a potom pridajte ďalšiu šálku.
    5. Pokračujte postupom a miešaním, kým je ryža al dente a tekutina je väčšinou vstrebaná.
    6. Zmiešajte strúhaný parmezán a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
    7. Zakryte a nechajte chvíľu odpočinúť.
    8. Podávajte morčacie rizoto posypané čerstvými bylinkami a ďalším parmezánom, ak si želáte.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutného morčacieho rizota!

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
morčacie mäso
cibuľa
olivový olej
mrkvu a petržlen
mrazenú zeleninu
3 hrnčeky ryže
soľ, mleté korenie, vegeta
sladká mletá paprika

Nutričné informácie

176 kcal
18,2g Bielkovín
9g Sacharidov
4g Tuku
0,4g Vlákniny

Postup

1.

Ako prvé si uvaríme ryžu. Ja ju varím klasicky a pre mňa najrýchlejším spôsobom- 1 diel ryže popražím v hrnci, medzitým si dám prevrieť 2 diely vody. Keď nám voda prevrie v kanvici, prelejeme ju k popraženej ryži v hrnci. Ochutíme vegetou, premiešame a necháme variť prikryté pokrývkou.
Označiť ako splnené
2.

Keď sa nám ryža varí pripravíme si panvicu, na ktorej na oleji speníme cibuľku a popražíme dozlatista. Pridáme morčacie mäso nakrájané na kúsky, podlejeme trochou vody a necháme chvíľku dusiť. Mrkvu a petržlen si očistíme, nastrúhame a primiešame k mäsu.
Označiť ako splnené
3.

Necháme ďalej dusiť. Keď nám mäso trocha zmäkne, pridáme zvolenú mrazenú zeleninu a premiešame. Necháme variť dokiaľ nebude všetko zmäknuté a uvarené. Ak je už všetko hotové, tak všetko spolu v jednom hrnci zmiešame a dochutíme podľa chuti.
Označiť ako splnené
4.

Ja väčšinou rizoto ochucujem tak, že si ponorným mixérom rozmixujem lečo v troške vody a to vlejem to rizota. Pridám čierne korenie, trocha kečupu, sladkú mletú papriku, vegetu. Poriadne všetko premiešam a podávam.
Dobrú chuť a neváhajte ochutnať niečo dobré z našej kuchyne.
Označiť ako splnené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *