Morčacie rizoto
Morčacie rizoto ako varianta ku kuraciemu ryzotu, taká zdravšia varianta. Morčacie mäso nie je tak napichané chémiou ako kuracie a hlavne platíte za mäso a nie z vodu alebo soľný roztok.
Preto je morčacie mäso mojou obľúbenou variantou ku kuraciemu mäsku.
Morčacie rizoto
Rozumiem, že chcete recept na morčacie rizoto. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete vyskúšať:
- Potrebujete:
- 2 hrsťa mletého alebo nakrájaného morčacieho mäsa
- 1 cibuľu, jemne nakrájanú
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 šálku arborio ryže (alebo iný druh rizota)
- 3 šálky zeleninového vývaru
- 1/2 šálky bieleho vína
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- Soľ a korenie podľa chuti
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- Čerstvé bylinky na ozdobu (napr. petržlen)
- Postup:
- Na panvici rozohrejte olivový olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
- Pridajte morčacie mäso a opečte ho, kým sa úplne neupečie.
- Pridajte arborio ryžu a orestujte ju, kým sa stane ľahko transparentnou.
- Postupne pridávajte vývar a víno, asi 1/2 šálky naraz. Počkajte, kým sa väčšina tekutiny vstrebe, a potom pridajte ďalšiu šálku.
- Pokračujte postupom a miešaním, kým je ryža al dente a tekutina je väčšinou vstrebaná.
- Zmiešajte strúhaný parmezán a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Zakryte a nechajte chvíľu odpočinúť.
- Podávajte morčacie rizoto posypané čerstvými bylinkami a ďalším parmezánom, ak si želáte.
Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave chutného morčacieho rizota!
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
morčacie mäso | |
cibuľa | |
olivový olej | |
mrkvu a petržlen | |
mrazenú zeleninu | |
3 hrnčeky ryže | |
soľ, mleté korenie, vegeta | |
sladká mletá paprika |
Nutričné informácie
176
kcal
18,2g
Bielkovín
9g
Sacharidov
4g
Tuku
0,4g
Vlákniny
Postup
1.
Ako prvé si uvaríme ryžu. Ja ju varím klasicky a pre mňa najrýchlejším spôsobom- 1 diel ryže popražím v hrnci, medzitým si dám prevrieť 2 diely vody.
Keď nám voda prevrie v kanvici, prelejeme ju k popraženej ryži v hrnci. Ochutíme vegetou, premiešame a necháme variť prikryté pokrývkou.
Označiť ako splnené
2.
Keď sa nám ryža varí pripravíme si panvicu, na ktorej na oleji speníme cibuľku a popražíme dozlatista. Pridáme morčacie mäso nakrájané na kúsky, podlejeme trochou vody a necháme chvíľku dusiť. Mrkvu a petržlen si očistíme, nastrúhame a primiešame k mäsu.
Označiť ako splnené
3.
Necháme ďalej dusiť. Keď nám mäso trocha zmäkne, pridáme zvolenú mrazenú zeleninu a premiešame. Necháme variť dokiaľ nebude všetko zmäknuté a uvarené.
Ak je už všetko hotové, tak všetko spolu v jednom hrnci zmiešame a dochutíme podľa chuti.
Označiť ako splnené
4.
Ja väčšinou rizoto ochucujem tak, že si ponorným mixérom rozmixujem lečo v troške vody a to vlejem to rizota. Pridám čierne korenie, trocha kečupu, sladkú mletú papriku, vegetu. Poriadne všetko premiešam a podávam.
Dobrú chuť a neváhajte ochutnať niečo dobré z našej kuchyne.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár