Najlepšia guľášová polievka
Na internete som našla stovky receptov na fuľášovú polievku no ani jedna nebola tá pravá a pocitvá čo si pamätám z dectva. No a predsa to čo chcem mať v kuchyni je to čo som jedla ako malá.
Pripomenúť si aspoň jedlom trocha dectva a to čo sme jedli ako deti.
Najlepšia guľášová polievka
5
from
2
Reviews
Ingrediencie
Porcia
200g hovädzieho mäsa | |
2PL masti | |
1 väčsia cibuľa | |
6ks zemiakov | |
voda | |
soľ | |
čierne korenie | |
červená paprika | |
tlčená rasca |
Nutričné informácie
66
kcal
3,8g
Bielkovín
5,3g
Sacharidov
3g
Tuku
0,3g
Vlákniny
Postup
1.
Prv si vysvetlíme ako pripravíme halušky do polievky.
K zloženiu halušiek budeme potrebovať 60 g krupicovej múky a vodu. Spravíme si haluškové cesto, ktoré cez hrubšie sitko pretlačíme do hrncia s vriacou osolenou vodou.
Označiť ako splnené
2.
Poďme teda na guľášovú polievku.
Umyjeme si hovädzie mäso a pokrájame ho na hocky. Do hrnca si dáme bravčovú masť a speníme na drobno posekanú cibuľu. Odporúčam vám aby ste mäso rýchlo spražili na masti prípradne pridali trocha oleja ak vám masť vyparí.
Označiť ako splnené
3.
Podotýkam, že mäso restujeme nie dusíme. Takže ho pár krát zľahka premiešajte. Ako ho budete často miešať tak ho dusiť podobne ako keď ho podlejete.
Označiť ako splnené
4.
Následne pridáme červení papriku, tlčenú rascu, čierne korenie. Poriadne to všetko premiešame a podlejme vodou a teda dusíme. Tesne pred uvarením mäso pridáme na kocky pokrájané zemiaky, ktoré dosolíme a podlejeme vodou.
Porucjeme spolu s haluškami a trochou petržlenovej vňati. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Výborný recept na veľmi chutnú gulášovú polievku. Chuť naozaj ako od babičky.