Obličková polievka
Malá gurmánska polievka konkrétne ta z kuracích obličiek.
Obličková polievka
Obličková polievka je lahodná a výživná polievka, ktorá v sebe skrýva bohatú chuť a vôňu obličiek. Táto polievka je zvyčajne pripravovaná z kuracích obličiek, no niektoré recepty používajú aj hovädzie obličky alebo dokonca zvieracie obličky.
Tu je jednoduchý recept na obličkovú polievku:
Suroviny:
- 500 g kuracích obličiek
- 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 2 mrkvy, nakrájané na kolečká
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 1 lyžica masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1/2 lyžičky sušenej majoránky
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
- Peteržilka na ozdobenie
Postup:
- Obličky očistíme, osušíme a nakrájame na kúsky.
- V hrnci rozpustíme maslo a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nebudú mäkké a voňavé.
- Pridáme nakrájané obličky a opražíme ich z každej strany, kým nebudú zlatisté.
- Pridáme mrkvu, zemiaky a majoránku. Zalejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu.
- Polievku necháme variť na miernom ohni, kým sa obličky a zelenina neuvária.
- Osolíme a okoreníme podľa chuti.
- Podávame posypané čerstvou peteržilkou.
Táto obličková polievka je skvelou voľbou na chladné dni, keď sa chcete zahriať a pochutiť si na neodolateľnej kombinácii chutí. Dobrú chuť!
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
120g obličiek | |
30g masti | |
30g cibuIe | |
120g koreňovej zeleniny, | |
voda | |
soľ | |
červená paprika | |
čierne korenie | |
zelený petržlen alebo pažitka |
Nutričné informácie
63
kcal
6g
Bielkovín
2g
Sacharidov
5g
Tuku
Postup
1.
Na zapenenú cibuľu pridáme červenú papriku, očistené, pokrájané obličky popražírne, zalejeme vodou o dusíme.
Označiť ako splnené
2.
Neskoršie pridáme očistenú, pokrájanú zeleninu, osolíme, okoreníme, dolejeme vodou a dovaríme.
Označiť ako splnené
3.
Do hotovej polievky pridáme posekaný zelený petržlen alebo pažítku. (Obličky čistíme tak, že ich naplocho rozkrojíme, močové kanáliky vyrežeme, pokrájame a vriacou vodou niekoľko ráz sparíme.)
Označiť ako splnené
4.
Na koniec môžeme pridat koreňovú zeleninu albo fazuľku v konzervi.
Dobrú chuť priatelia. Ako vidíte jednoduchý recept naších babičiek.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár