Parené buchty s čučoriedkami

1 hodina

stredná

10

Parené buchy miluje celá naša rodina. Vždy pri doparení čakajú deti aby si mohli zoprať prvú buchtu.
Ja ich niekedy plním ale niekedy robím menšie buchtičky, ktoré poslievam uvarenými čučoridekami, alebo ovocným mixom a navrch ozdovým čerstvými čučoriedkami.

 

Verím, že sa vám môj recept bude páčiť a že mi nižšie v komentári dáte vedieť, či vám jedlo chutilo, prípadne čo by ste vylepšili. Ďakujem krásne a varte s láskou priatelia moji.

Parené buchty s čučoriedkami

4.6 from 11 Reviews

Ingrediencie

Porcia
čerstvé čučoriedky
140ml teplého mlieka
350g polohrubej múky
1ČL kryštáloveho cukru
balíček súšeného droždia
70g kryštálového cukru
vajíčko
40g práškového cukru
4ČL citronovej štavy
Na čučoriedkovu omáčku použijeme:
pár kociek bielej čokolády
150g lesných čučoriedok

Nutričné informácie

267 kcal
6,18g Bielkovín
51g Sacharidov
4g Tuku
1,3g Vlákniny

Postup

1.

Do nádoby si dajte teplé mlieko, droždie a lyžičku cukro. Dajte to na teple miesto nech to kvasí. Medzi tým som si v miske roztopila maslo. Do ďalšej misky som si dala múku, soľ, kryštálpvý cukor, zvyšok, mleka, vajce a maslo. To som všetko spolu dôkladne hnietla. Cesto by malo byť také lepkavé. Prikryjte h utiekou alebo pokrievkou na hniec a nechajte kysnú približne jednú hodinu. Musíme byť dvojnásobné.
Označiť ako splnené
2.

Na dosku som si dala cesto, ktoré som rukami ponaťahovala na všetký strany a potom som ho valčekom naroana na rovnakú hrúbku. Nožom som vykrojila štvorce. Aké veľké štvorce taká veľká buchta. No pozor ak menšie buchta tak aj menšia náplň.
Označiť ako splnené
3.

Do vykrojeného cesta som dala náplň z čučoriedok a citrónu. Po tom ako som ich zalepila, tak som ich nechala pomúčené ešte 10 minút podkysnpť pod utierkou. Môžete aj 20 minút je to na vás.
Označiť ako splnené
4.

Do vysokého hrnca si dáte variť vodu. Po tom čo voda zovire, tak na vrch hrnca dáte gázu, alebo našponujete tenkú utierku. Gazu alebo utierku natriete olejom aby sa nelepili buchty. Potom prídáte buchy jednu po druhej, tak aby sa nedotýkali. Paríte zakryté celý čas 20 minút v kuse. Pokrievku po 20 minptach dáte rýchlo preč, tak aby žiadna kvapka nespadla na buchty.
Označiť ako splnené
5.

Posypku z čučoriedok som pripravila takto:

Do hrcna som si dala lyžicu vody a k nej čučoridky. Tie som na miernom ohni povarila 3 minúty a pridala troška cukru. Môžete aj citronovú štavu, ak máte. Potom som ich rozmixovala ponorným mixérom, ale môžete aj prepasírovať alebo rozpučiť.
Označiť ako splnené
6.

Odstavené od plamena pridáte kocky bielej čokálady a miešate dokým sa čokoládu nerozpustí. Podávate s láskou a dobrvú chuť vám prajem.
Označiť ako splnené

11 Comments

  • Avatar of Dominik
    Dominik

    S čučoriedkami je to zvláštne no zrejme to chutí skvele.
    A nie len chutí ale aj dobre vyzerá.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Ďakujem pekne Dominik. Som v nadšená z tohot, že sa v komunite nájdu aj šikovný kuchári. 🙂

  • Avatar of Nina
    Nina

    Najlepšie sú stále s lekvárom a nugátovou plnkou.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      A nugát náhodou nevytečie z buchty?
      Nemyslím si, že je to najlepšie riešenie. Radšej nugátom pomastiťi už pripravené buchty. 🙂

  • Avatar of Silva
    Silva

    Nám zase chutia najviac tie, ktoré sú pomastené maslom a na vrch posypeme grankom. Alebo zmiešať kakao s práškovým cukrom ak nie je granko.

  • Avatar of Milka
    Milka

    Parené buchty veľmi doma nepripravujeme. Mi radšej pečené pirohy s kapustou a podobne. Na sladké jedlá veľmi nie sme. Ale musím pochváliť kuchárku za pekné servírovanie jedla a chutný recept.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Každá kuchyňa je iná 😉

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Ono si vieš kúpiť aj tie, čo sú už pripravené a zmrazené podobne ako hranolky.
      Ale musíš uznať, že recept je na trocha snahy a pár minút v kuchyni.
      Prv daj zovrieť vodu a potom si priprav cesto. Tak ušetríš čas. 🙂

  • Avatar of Didi
    Didi

    Bolo by možné ich pripraviť z pernikoveho cesta? Len taká laická otázočka.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Perníkove cesto je na pečenie a do rúry. Nie nad paru a kysnúť. 😉

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Myslím si, že to nie je dobrý nápad.
      Klasická múka je k tomuto najlepšia. A perníkové cesto by bolo tuhé, alebo by bedržalo tvar. Paerníkové cesto je ideálne na pečenie a nie na varenie. 🙂

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *