Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami
Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami. Ďalšia delikatesa na vašom taniery spolu s omáčkou a inými senzáciami. Vyskúšali sme aj recept bravčové karé bez kosti pečené v rúre.
Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami
Bravčové medialonky môžte upiecť aj takto rýchlo, ako zobrazuje video nižšie.
Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami
Pre chutné a výnimočné jedlo na váš tanier vám prinášam recept na pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami. Tu je, ako na to!
Suroviny:
- 500g bravčových medailónikov
- 1 hrubá sladká hrozno
- 500g kroketov
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Olivový olej
Postup:
- Predhrejte rúru na 200°C.
- Bravčové medailóniky osolte a okoreňte čiernym korením podľa vášho vkusu.
- Na rozpálenej panvici na strednom plameni zohrejte olivový olej a opražte medailóniky z oboch strán, aby sa zatvoril ich povrch.
- Medailóniky premiestnite do pekáča a vložte do vyhriatej rúry. Pečte 10-12 minút, alebo kým nebudú vnútornosti mäsa stredne prepečené.
- Po 8 minútach pečenia pridajte do pekáča hrozno a nechajte ho opekať spolu s medailónikmi.
- Krokety pripravte podľa inštrukcií na obale. Môžete ich dať do vyhriatej rúry spolu s medailónikmi a hroznom, aby sa zohriali.
- Po upečení všetkých jedál, servírujte pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami na tanier a podávajte s omáčkou podľa vašej chuti.
Poznámka: Ak si prajete, môžete podávať aj s dusenou zeleninou alebo čerstvým šalátom ako príslopičku.
Dúfam, že si pochutnáte na tomto lahodnom jedle! Bon appétit!
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
700g bravčovej sviečkovej | |
12 plátkov anglickej slaniny | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
4 stonky tymiánu | |
olej | |
250g červeného hrozna | |
250g bieleho hrozna |
Zemiakové krokety
800g zemiakov | |
soľ | |
štipka mletého muškátového orecha | |
1 vajce | |
100g hladkej múky | |
2 vajcia (na obalenie) | |
150g hladkej múky (na obalenie) | |
200g strúhanky (na obalenie) | |
olej (na smaženie) |
Nutričné informácie
119
kcal
17g
Bielkovín
7,9g
Sacharidov
4,6g
Tuku
Postup
1.
Očistenú, umytú a osušenú bravčovú sviečkovicu ostrým nožom nakrájame na 12 plátkov. Každý plátok zabalíme do 1 plátku slaniny, osolíme, okoreníme a ochutíme nadrobno nasekaným tymianom.
V horúcej panvici na oleji z každej strany upečieme do červena.
Označiť ako splnené
2.
Poukladáme na pekáč , polejeme vypečeným olejom , vedľa posypeme umyté bobule hrozna a v rúre na 180C upečieme tak, aby stred medailónikov zostal trochu ružovkastý.
Označiť ako splnené
3.
Medzitým si na prílohu ošúpeme zemiaky a nakrájame na drobné kocky. Uvaríme v slanej vode, scedíme, pretlačíme cez lis na zemiaky a necháme vychladnúť.
Označiť ako splnené
4.
Pridáme mletý muškátový orech, vajce, múku a vypracujeme homogénne cesto. Nakoniec rukami z cesta vyvaľkáme valčeky, obalíme ich v múke, vo vajciach a v strúhanke. V horúcom oleji usmažíme dočervena.
Označiť ako splnené
5.
Keď sú krokety hotové, necháme ich odkvapkať a poukladáme na tanier vystlaný papierovým obrúskom. Pri servírovaní horúce krokety nakopíme na tanier a vedľa položíme medailóniky s hroznom.
Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár