Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

1 hodina

stredná

9

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami. Ďalšia delikatesa na vašom taniery spolu s omáčkou a inými senzáciami. Vyskúšali sme aj recept bravčové karé bez kosti pečené v rúre.

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Bravčové medialonky môžte upiecť aj takto rýchlo, ako zobrazuje video nižšie.

Pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami

Pre chutné a výnimočné jedlo na váš tanier vám prinášam recept na pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami. Tu je, ako na to!

Suroviny:

  • 500g bravčových medailónikov
  • 1 hrubá sladká hrozno
  • 500g kroketov
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Olivový olej

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200°C.
  2. Bravčové medailóniky osolte a okoreňte čiernym korením podľa vášho vkusu.
  3. Na rozpálenej panvici na strednom plameni zohrejte olivový olej a opražte medailóniky z oboch strán, aby sa zatvoril ich povrch.
  4. Medailóniky premiestnite do pekáča a vložte do vyhriatej rúry. Pečte 10-12 minút, alebo kým nebudú vnútornosti mäsa stredne prepečené.
  5. Po 8 minútach pečenia pridajte do pekáča hrozno a nechajte ho opekať spolu s medailónikmi.
  6. Krokety pripravte podľa inštrukcií na obale. Môžete ich dať do vyhriatej rúry spolu s medailónikmi a hroznom, aby sa zohriali.
  7. Po upečení všetkých jedál, servírujte pečené bravčové medailóniky s hroznom a kroketami na tanier a podávajte s omáčkou podľa vašej chuti.

Poznámka: Ak si prajete, môžete podávať aj s dusenou zeleninou alebo čerstvým šalátom ako príslopičku.

Dúfam, že si pochutnáte na tomto lahodnom jedle! Bon appétit!

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
700g bravčovej sviečkovej
12 plátkov anglickej slaniny
soľ
mleté čierne korenie
4 stonky tymiánu
olej
250g červeného hrozna
250g bieleho hrozna
Zemiakové krokety
800g zemiakov
soľ
štipka mletého muškátového orecha
1 vajce
100g hladkej múky
2 vajcia (na obalenie)
150g hladkej múky (na obalenie)
200g strúhanky (na obalenie)
olej (na smaženie)

Nutričné informácie

119 kcal
17g Bielkovín
7,9g Sacharidov
4,6g Tuku

Postup

1.

Očistenú, umytú a osušenú bravčovú sviečkovicu ostrým nožom nakrájame na 12 plátkov. Každý plátok zabalíme do 1 plátku slaniny, osolíme, okoreníme a ochutíme nadrobno nasekaným tymianom.
V horúcej panvici na oleji z každej strany upečieme do červena.
Označiť ako splnené
2.

Poukladáme na pekáč , polejeme vypečeným olejom , vedľa posypeme umyté bobule hrozna a v rúre na 180C upečieme tak, aby stred medailónikov zostal trochu ružovkastý.
Označiť ako splnené
3.

Medzitým si na prílohu ošúpeme zemiaky a nakrájame na drobné kocky. Uvaríme v slanej vode, scedíme, pretlačíme cez lis na zemiaky a necháme vychladnúť.
Označiť ako splnené
4.

Pridáme mletý muškátový orech, vajce, múku a vypracujeme homogénne cesto. Nakoniec rukami z cesta vyvaľkáme valčeky, obalíme ich v múke, vo vajciach a v strúhanke. V horúcom oleji usmažíme dočervena.
Označiť ako splnené
5.

Keď sú krokety hotové, necháme ich odkvapkať a poukladáme na tanier vystlaný papierovým obrúskom. Pri servírovaní horúce krokety nakopíme na tanier a vedľa položíme medailóniky s hroznom.
Dobrú chuť.
Označiť ako splnené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *