Pečené bravčové rebierka v rúre

2 - 4 hodiny

stredná

5

Pomaly pečené bravčové rebrá v rúre. Môžete si ním dať marinádu z medu a chilli alebo len tak zemiaky.

Najlepšie sú tie ak ich pomalý pečiete. Ono aj tak musíte dlho piecť rebierka. Dobre ich osolte, dobre ich okorente obalte do alboalu a pečte. Nezabudnite dať vodu do pekáča pod mäso, aby ste mali mäkké a lahodné mäso. Toto je základ priatelia.

Pečené bravčové rebierka v rúre

Dbajte na to aby ste vaše bravčové rebierka nevysušili. Môžete ich zabalť, alebo častejšie podlievať vodou prípradne troškou vývaru. Ale voda je lepšia. Nezabudnite ich zakryť, to je hádam to najlepšie, čo môžete spraviť. A hlavne pomaly piecť s dávkou trpezlivosti. To je to najdôležitejšie pri tomto recepte. A na konci poriadne zapiecť nech mäsko chrumká.

 

Vyskúšajte aj video.

 

5 from 3 Reviews

Ingrediencie

Porcia
1kg bravčových rebierok
3PL medu
3PL sójovej omáčky
olej / masť
5 - 6 strúčikov cesnaku
1 ČL mletej papriky
1ČL chilli (nemusíte dávať)
soľ, mleté čierne korenie
korenie: bravčové pečené, grill, staročeské korenie
petržlenová vňať

Nutričné informácie

340 kcal
27g Bielkovín
2g Sacharidov
24,5g Tuku

Postup

1.

Ako prvé som si do misky dala olej, sojovú omáčku, medu, nakrájanú alebo pretlačený cesnak, mletú papriku, soľ a všetky koreniny.
Označiť ako splnené
2.

Mäso som jemne nadrezana a dobre umyla. Potom som ho dala do zapekacej misy kde som dala marinádu a nechala ho amrinovaž minimálne hodinu. Najlepšie však po celú noc.
Pri prípave predhrejem rúru na 180 stupňov celzia.
Označiť ako splnené
3.

Rebierka môžeta zabaliť do alobalu, ale ak máte dobrú zepakciu misu s pokriekou. Tak nemusíte. Pečte na 180 stupňov približne 1 až 2 hodiny. Za občastného obracania a podliavania šťavou z pečenia.
Označiť ako splnené
4.

Pár minút úred koncom môžete rebrá odkryť a zapiecž ich 15 - 20 minút na 250 stupňov. Aby sa trocha zatiahli. Po dopečení nechajte mäso odpočívať v zatvoreej rúre s menšou medzerou. Dajte tam varešku nech sa nezabrie.
Označiť ako splnené
5.

Na konci zdobte petržlenovou vňaťou a podávajte so zemiakovou kašou alebo len tak s chlebom. Dobrú chuť priatelia.
Označiť ako splnené

Poznámky

Pre viac inukátnych receptov nás sledujte a prihláste sa na odber. Sme tu pre vás, Chutná Vareška.

3 Comments

  • Avatar of Simon
    Simon

    Jouu a spojiť do omáčky veľa medu, citrónu, chilli a je to skvelé jedlo.

    A pri pečení podievať vývarom a pridávať omáčku.
    Otáčať a dávať pozor aby sa mäso nevysušilo.

  • Avatar of Maja
    Maja

    Krása. Už ich len dobre osoliť a doma vychutnať s celou rodinkou.
    Už sa mi tak zbiehajú slinky ako nikdy predtým. 🙂

  • Avatar of Ráchel
    Ráchel

    Bravčové rebierka ako žiadne iné.
    Stále sa prekonávate pani Lucia. Dnes som si ich pripravoval tiež, ale nevyšli mi také ako vám.
    Ako to robíte?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *