Pečené bravčové rebierka v rúre

Pečené bravčové rebierka v rúre inak. Môžete si ním dať marinádu z medu a chilli alebo len tak zemiaky.

Najlepšie sú tie ak ich pomalý pečiete. Ono aj tak musíte dlho piecť rebierka. Dobre ich osolte, dobre ich okorente obalte do alboalu a pečte. Nezabudnite dať vodu do pekáča pod mäso, aby ste mali mäkké a lahodné mäso. Toto je základ priatelia.

Pečené bravčové rebierka v rúre

Dbajte na to aby ste vaše bravčové rebierka nevysušili. Môžete ich zabalť, alebo častejšie podlievať vodou prípradne troškou vývaru. Ale voda je lepšia. Nezabudnite ich zakryť, to je hádam to najlepšie, čo môžete spraviť. A hlavne pomaly piecť s dávkou trpezlivosti. To je to najdôležitejšie pri tomto recepte. A na konci poriadne zapiecť nech mäsko chrumká.

Na prípravu pečených bravčových rebierok v rúre budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 kg bravčových rebierok
– soľ a čierne korenie
– olivový olej
– cesnakový prášok
– rasca

Postup prípravy:

1. Rebierka si dobre očistite a osušte papierovou utierkou.

2. V malej miske zmiešajte soľ, korenie, cesnakový prášok a rascu. Potom jemne potrite túto zmesou rebierka z oboch strán.

3. Rebierka uložte na plech vyložený papierom na pečenie a pridajte trochu olivového oleja.

4. Vložte plech do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečte rebierka asi 30 – 40 minút, alebo kým nie sú dobre prepečené a šťavnaté.

5. Ak chcete, môžete rebierka servírovať s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s pečenými zemiakmi a zeleninou.

Po nasledovaní tohto receptu si môžete vychutnať lahodné pečené bravčové rebierka, ktoré sa určite stanú obľúbeným jedlom vo vašej rodine. Dobrú chuť!

 

Pečené bravčové rebierka v rúre - 2

2) Pečené bravčové rebierka v rúre

Na pečené bravčové rebierka v rúre budeme potrebovať:
– 1 kg bravčových rebierok
– soľ
– čierne korenie
– cesnak
– olej
– trochu vody

Postup:
1. Rebiere si dobre opláchneme pod tečúcou vodou a necháme ich odkvapkať.
2. Na plech dáme papier na pečenie.
3. Rebiere osolíme, okoreníme a potrieme rozdrvem cesnakom.
4. Na plech pridáme trochu oleja a vody.
5. Rebiere položíme na plech a zabalíme do papiera na pečenie.
6. Plech s rebierkami dáme do predhriatej rúry na 180 stupňov.
7. Pečieme približne 1,5 hodiny, prípadne do zlatista.
8. Po upečení rebierka môžeme ešte poliať šťavou, ktorá zostala na plechu.

Podávame s vareným zemiakovým šalátom alebo s čerstvou zeleninovou prílohou. Dobrú chuť!

 

Vyskúšajte aj video.

Bravčové rebrá v rúre ‼️ skvelý recept, ktory si zamilujete

 

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *