Pečeňové halušky do polievky
Pečeňové halušky do polievky recept.
Tradičné alušky ako ich nepoznáte, ochutnajte tie naše. Chutná a kvalitná príprava na každý deň pre vás. Zasíti to celú rodinu a pochutnajú si na tom aj deti. Halušky ako každé iné len trocha viac chutné a sýte. Najme pre mužov po dlhom dni v namáhavej práci.
Na prípravu pečeňových halušiek budeme potrebovať:
- Kuraciu alebo bravčovú pečeň – 150 gramov-
- Pšeničnú krupicu ( Detská dehydrovaná) – 100 gramov
- Soľ na dochutenie halušiek
- Slepačie Vajcia- 2 kusy
- Voda
Postup: Pečeňové halušky do polievky recept
Kuraciu alebo bravčovú pečienku si hned na začiatku umyjeme a zbavíme ju nečistôt. Po umytí pečeň odblaníme a ostrým nožom ju nakrájame najjemnejšie ako môžeme .
- Do jemnučko nakrájanej pečienky pridáme 2 slepačie vajíčka.
- Pripravíme si ponorný mixér, ktorí nám pomôže rozmixovať lepšie vajíčka a taktiež budú halušky „ na oko „ krajšie a predovšetkým bez väčších a menších kúskov pečienky
- Do postupu zakomponujeme Pšeničnu krupicu, ktorú si vmiešame do misky z rozmixovanou pečienkou a vajíčkami. Cesto, ktoré nám vzniklo kombináciou pečienky, vajíčok a krupice necháme chvíľočku postáť. Krupica nám nabobtná.
- Cesto necháme chvíľu postáť. My si zatiaľ pripravíme hrniec s vodou a soľou. Vodu privedieme do varu a odstáte cesto pomaličky lyžičkou kladieme do hrnca s vodou .
- Postupne si pomocou lyžičky vložíme aj poslednú halušku. Vo finále pečeňové halušky varíme cca 5 až 10 minút.
- Po 10 minútach vodu scedíme cez vopred pripravené sitko. Halušky môžeme podľa chuti osoliť a okoreniť
Pečeňové halušky do polievky recept
Teraz si už len pripraviť kvalitný kurací vývar, ktorí pridaním pečeňových halušiek okorení ešte viac chuť .
Prajem vám rýchle a neúnavné varenie.
Pečeňove halušky nutričné hodnoty na 100 g
- Energia 625 kj
- Bielkoviny 13 g
- Sacharidy 19 g
- Tuky 3 g
- Vláknina 0 g
- Soľ 2 g
- PHE 630 mg
Kuracia či bravčová pečienka je vynikajúcim pomocníkom na výrobu nielen tradičných pečeňových halušiek od babičky. S pečienky môžeme ďalej vyrábať aj pečeňové knedličky, ktoré sú populárne najme v Českej republike ( Játrové knedlíky). Ide tak o tradičnú kuchyňu našich „bratov“. Akákoľvek pečienka je nielen zdravá ale aj chutná .
Domáce pečeňové halušky od Babičky – Pečeňové halušky do polievky recept
Každý z nás má rád určite kurací vývar. Kurací vývar jednoducho má chuť a dodáva taktiež silu pre náš organizmus. Konzumujeme ju keď sme prechladnutý. Dávame si ju po „opici“, keď to extrémne silno preženieme s alkoholom. Kurací vývar jedávame tradične rezancami. Dnes máme na výber množstvo druhov cestovín. Hrubé, tenké, vaječné či bezvaječné.
Dá sa polievka jesť bez cestovín? Áno dá
V pamäti mám moju babičku, ktorá do kuracieho vývaru dodávala ďalšiu dobrotu. Tou dobrotou boli nezameniteľné pečeňové halušky, ktoré chutili určite lepšie ako rezance. Nedeľu som mal rád z dôvodu leňošenia a nič nerobenia. Ďalším dôvodom bol obed u mojej babky.
Tešil som sa hlavne na vývar a ešte viac na pečeňové halušky. Kombinácia dvoch nezameniteľných chutí v jednom vývare. Jedného krásneho dňa som sa rozhodol, že tento unikátny recept a prípravu pečeňových halušiek musím vedieť. V Nedeľu som už neleňošil.
Rozhodol som sa, že Babke pomôžem. Nielen, že som pomohol, ale taktiež som sa tento geniálny a hlavne úplne jednoduchý recept naučil.
Myslel som si, že to bude naozaj ťažké a ja to jednoducho vzdám. Recept ma však prekvapil. Bolo to rýchle a jednoduché aj pre kuchárskeho začiatočníka akým som bol ja. Výroba pečeňových halušiek je jednoduchá a taktiež zábavná. Odvtedy pečeňové halušky do kuracieho vývaru nesmú jednoducho nikdy chýbať. Čí už je Pondelok alebo Nedeľa . Preto vám v nasledujúcich riadkoch opíšem v jednoduchosti nezameniteľný, rýchli a jednoduchý recept, ktorý zvládne každý jeden začiatočník.
Pevne verím že som vám pomohol s prípravom nedeľného obedu. A verím že vám to bude chutiť. Pre ďalšie skvelé recepty seldujte náš blog o jedle. Do ktorého takmer každý deň pridávam stále nové a novšie recepty.
No môže vám pomocť aj toto video.
6 Comments
-
-
Dalibor
Skvelý nápad trocha oživiť staršiu dušu naše Slovenskej kuchyne.
Za mňa by som tam pridal aj štipku čierneho korenia a posekajú petržlenov vňať.
Viac to halušky rozvonia a pridám ich nádych čerstvosti.
Vyskúšajte. -
Karin
Tiež by som pridala petržlenovú vňať ale do zmesi pridať mixovanú alebo potretú mali cibuľku.
No ale som si pochutnala. Už dávno som nejedla nič lepšie.
Vážne odporúčam.
Ako deti sme to často mali v škole a nemali sme to radi. Ale teraz si to nemôžem vynachváliť.
Pripomenulo mi to trocha dectvo. Ešte moja mamina ich pripravovala podobne ako v tomto recepte.
Krásny deň prajem.