Pečeňové halušky do polievky

15 minút

jednoduchá

5

Pečeňové halušky do polievky recept.
Tradičné alušky ako ich nepoznáte, ochutnajte tie naše. Chutná a kvalitná príprava na každý deň pre vás. Zasíti to celú rodinu a pochutnajú si na tom aj deti. Halušky ako každé iné len trocha viac chutné a sýte. Najme pre mužov po dlhom dni v namáhavej práci.

Na prípravu pečeňových halušiek budeme potrebovať:

  • Kuraciu alebo bravčovú pečeň – 150 gramov-
  • Pšeničnú krupicu ( Detská dehydrovaná) – 100 gramov
  • Soľ na dochutenie halušiek
  • Slepačie Vajcia- 2 kusy
  • Voda

 

Postup: Pečeňové halušky do polievky recept

Kuraciu alebo bravčovú pečienku si hned na začiatku umyjeme a zbavíme ju nečistôt. Po umytí pečeň odblaníme a ostrým nožom ju nakrájame najjemnejšie ako môžeme .

 

  1. Do jemnučko nakrájanej pečienky pridáme 2 slepačie vajíčka.
  2. Pripravíme si ponorný mixér, ktorí nám pomôže rozmixovať lepšie vajíčka a taktiež budú halušky „ na oko „ krajšie a predovšetkým bez väčších a menších kúskov pečienky
  3. Do postupu zakomponujeme Pšeničnu krupicu, ktorú si vmiešame do misky z rozmixovanou pečienkou a vajíčkami. Cesto, ktoré nám vzniklo kombináciou pečienky, vajíčok a krupice necháme chvíľočku postáť. Krupica nám nabobtná.
  1. Cesto necháme chvíľu postáť. My si zatiaľ pripravíme hrniec s vodou a soľou. Vodu privedieme do varu a odstáte cesto pomaličky lyžičkou kladieme do hrnca s vodou .
  2. Postupne si pomocou lyžičky vložíme aj poslednú halušku. Vo finále pečeňové halušky varíme cca 5 až 10 minút.
  3. Po 10 minútach vodu scedíme cez vopred pripravené sitko. Halušky môžeme podľa chuti osoliť a okoreniť

 

Pečeňové halušky do polievky recept

Teraz si už len pripraviť kvalitný kurací vývar, ktorí pridaním pečeňových halušiek okorení ešte viac chuť .

Prajem vám rýchle a neúnavné varenie.

Pečeňove halušky nutričné hodnoty na 100 g

  • Energia 625 kj
  • Bielkoviny 13 g
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 3 g
  • Vláknina 0 g
  • Soľ 2 g
  • PHE 630 mg

Kuracia či bravčová pečienka je vynikajúcim pomocníkom na výrobu nielen tradičných pečeňových halušiek od babičky. S pečienky môžeme ďalej vyrábať aj pečeňové knedličky, ktoré sú populárne najme v Českej republike ( Játrové knedlíky). Ide tak o tradičnú kuchyňu našich „bratov“. Akákoľvek pečienka je nielen zdravá ale aj chutná .

 

Domáce pečeňové halušky od Babičky – Pečeňové halušky do polievky recept

Každý z nás má rád určite kurací vývar. Kurací vývar jednoducho má chuť a dodáva taktiež silu pre náš organizmus. Konzumujeme ju keď sme prechladnutý. Dávame si ju po „opici“, keď to extrémne silno preženieme s alkoholom. Kurací vývar jedávame tradične rezancami. Dnes máme na výber množstvo druhov cestovín. Hrubé, tenké, vaječné či bezvaječné.

 

Dá sa polievka jesť bez cestovín? Áno dá

V pamäti mám moju babičku, ktorá do kuracieho vývaru dodávala ďalšiu dobrotu. Tou dobrotou boli nezameniteľné pečeňové halušky, ktoré chutili určite lepšie ako rezance. Nedeľu som mal rád z dôvodu leňošenia a nič nerobenia. Ďalším dôvodom bol obed u mojej babky.

Tešil som sa hlavne na vývar a ešte viac na pečeňové halušky. Kombinácia dvoch nezameniteľných chutí v jednom vývare. Jedného krásneho dňa som sa rozhodol, že tento unikátny recept a prípravu pečeňových halušiek musím vedieť. V Nedeľu som už neleňošil.

 

Rozhodol som sa, že Babke pomôžem. Nielen, že som pomohol, ale taktiež som sa tento geniálny a hlavne úplne jednoduchý recept naučil.

Myslel som si, že to bude naozaj ťažké a ja to jednoducho vzdám. Recept ma však prekvapil. Bolo to rýchle a jednoduché aj pre kuchárskeho začiatočníka akým som bol ja. Výroba pečeňových halušiek je jednoduchá a taktiež zábavná. Odvtedy pečeňové halušky do kuracieho vývaru nesmú jednoducho nikdy chýbať. Čí už je Pondelok alebo Nedeľa . Preto vám v nasledujúcich riadkoch opíšem v jednoduchosti nezameniteľný, rýchli a jednoduchý recept, ktorý zvládne každý jeden začiatočník.

 

 

Pevne verím že som vám pomohol s prípravom nedeľného obedu. A verím že vám to bude chutiť. Pre ďalšie skvelé recepty seldujte náš blog o jedle. Do ktorého takmer každý deň pridávam stále nové a novšie recepty.

No môže vám pomocť aj toto video.

5 from 6 Reviews

6 Comments

  • Avatar of Sima
    Sima

    No ale som si pochutnala. Už dávno som nejedla nič lepšie.
    Vážne odporúčam.
    Ako deti sme to často mali v škole a nemali sme to radi. Ale teraz si to nemôžem vynachváliť.
    Pripomenulo mi to trocha dectvo. Ešte moja mamina ich pripravovala podobne ako v tomto recepte.
    Krásny deň prajem.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Sima, to je taká krásna nostalgia, ktorú sme jedávali ešte roky do zadu.

  • Avatar of Dalibor
    Dalibor

    Skvelý nápad trocha oživiť staršiu dušu naše Slovenskej kuchyne.
    Za mňa by som tam pridal aj štipku čierneho korenia a posekajú petržlenov vňať.
    Viac to halušky rozvonia a pridám ich nádych čerstvosti.
    Vyskúšajte.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      Presne tak Dalibor. Inak máš krásne meno.
      Pridávam aj staršie recepty na ktoré by sa nemalo zabúdať.

  • Avatar of Karin
    Karin

    Tiež by som pridala petržlenovú vňať ale do zmesi pridať mixovanú alebo potretú mali cibuľku.

    • Avatar of Lucia
      Lucia

      ďakujem za skvelý podnet. Rozhodne o ňom poprepmýšľam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *