Praženica s tuniakom recept
Úžastné raňajky alebo len tak na všedný olovrant.
Praženica s tuniakom recept
Praženica je jednoduché a chutné jedlo, ktoré vám môže doplniť raňajky alebo poslúžiť ako olovrant. Tu je jednoduchý recept na praženicu s tuniakom:
Potrebné suroviny:
- 2 vajcia
- 1 konzerva tuniaka v oleji
- 2 plátky chleba
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup:
- V malom hrnci si rozohrejte olej na strednom ohni.
- V miske rozkvedlite vajcia, pridajte soľ a korenie podľa chuti a dobre ich zmiešajte.
- Otvorte konzervu tuniaka a sceďte olej. Tunika nechť je voľne oddrvená.
- Do vajecných zmiešame tuniaka a opäť premiešame.
- Plátky chleba namočíme do zmiešanej zmesi a necháme, aby sa dobre nasákli.
- Rozohrejte panvicu a na ňu položte namočené plátky chleba. Opražte ich z oboch strán do zlatista.
- Hotové praženice podávajte s čerstvou zeleninou alebo s omáčkou podľa vkusu.
Prajem vám dobrú chuť!
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
3 vajíčka | |
2 strúčiky cesnaku | |
tuniak v konzerve | |
ľadový šalát | |
olivový olej | |
údený syr | |
soľ, korenie, paprika |
Nutričné informácie
166
kcal
18g
Bielkovín
3,4g
Sacharidov
11,2g
Tuku
Postup
1.
Šalát som si dôkladne umyla a pokrájala. Položila som ho na tanier a pokračovala v príprave praženice.
Rozohriala som si rastlinný olej na panvici alebo maslo. Doň som pridala premiešané vajíčka a pretlačený cesnak. Pridala som trocha soli, korenia a sladkej papriky.
Označiť ako splnené
2.
Môžete veľa na maslo, krázko ohriať tuniaka, alebo spolu s praženicou. Ja často radšej používam čerstvý celý tuniak než konzervu.
Je to oveľa chutnejšie. Robím ho na masle a stranou dole pri pečení, teda kožou dole. Trocha soli, a citrónovej štavy a tuniak je hotový.
Takto k praženici je fakt delikátny. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár