Praženica s tuniakom recept

8 minút

jednoduchá

1

Úžastné raňajky alebo len tak na všedný olovrant.

Praženica s tuniakom recept

Praženica je jednoduché a chutné jedlo, ktoré vám môže doplniť raňajky alebo poslúžiť ako olovrant. Tu je jednoduchý recept na praženicu s tuniakom:

Potrebné suroviny:

  • 2 vajcia
  • 1 konzerva tuniaka v oleji
  • 2 plátky chleba
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. V malom hrnci si rozohrejte olej na strednom ohni.
  2. V miske rozkvedlite vajcia, pridajte soľ a korenie podľa chuti a dobre ich zmiešajte.
  3. Otvorte konzervu tuniaka a sceďte olej. Tunika nechť je voľne oddrvená.
  4. Do vajecných zmiešame tuniaka a opäť premiešame.
  5. Plátky chleba namočíme do zmiešanej zmesi a necháme, aby sa dobre nasákli.
  6. Rozohrejte panvicu a na ňu položte namočené plátky chleba. Opražte ich z oboch strán do zlatista.
  7. Hotové praženice podávajte s čerstvou zeleninou alebo s omáčkou podľa vkusu.

Prajem vám dobrú chuť!

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
3 vajíčka
2 strúčiky cesnaku
tuniak v konzerve
ľadový šalát
olivový olej
údený syr
soľ, korenie, paprika

Nutričné informácie

166 kcal
18g Bielkovín
3,4g Sacharidov
11,2g Tuku

Postup

1.

Šalát som si dôkladne umyla a pokrájala. Položila som ho na tanier a pokračovala v príprave praženice. Rozohriala som si rastlinný olej na panvici alebo maslo. Doň som pridala premiešané vajíčka a pretlačený cesnak. Pridala som trocha soli, korenia a sladkej papriky.
Označiť ako splnené
2.

Môžete veľa na maslo, krázko ohriať tuniaka, alebo spolu s praženicou. Ja často radšej používam čerstvý celý tuniak než konzervu.
Je to oveľa chutnejšie. Robím ho na masle a stranou dole pri pečení, teda kožou dole. Trocha soli, a citrónovej štavy a tuniak je hotový. Takto k praženici je fakt delikátny. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *