Roláda z kačice s vínnou omáčkou
Roláda z kačice s vínnou omáčkou
Zaujímavý je aj tento recept. Síce torcha iný ale nevadí.
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
1 menšia kačica | |
250g chudého bravčového mäsa | |
50g šunky | |
50g slaniny | |
4 šampiňóny | |
pečeň z kačice | |
1 žĺtok | |
5PL smotany | |
1/2PL bieleho čierneho korenia | |
štipka muškátového kvetu | |
2 drvené klinčeky | |
3 zrnká nového korenia tiež drvené | |
1ČL sladkej papriky |
Omáčka:
5PL červeného vína | |
5PL kečupu | |
1 cibuľa | |
1PL citrónovej šťavy | |
2PL hladkej múky | |
soľ |
Nutričné informácie
214
kcal
9,2g
Bielkovín
14,3g
Sacharidov
7,9g
Tuku
Postup
1.
Kačicu očistíme, umyjeme a osušíme. Krk, nohy a krídla odsekneme. Kačicu na chrbte rozrežeme a pomocou noža vyberieme mäso z rebier. Stehná vykostíme a plát mäsa osolíme.
Označiť ako splnené
2.
Bravčové mäso jemne pomelieme, zmiešame so žĺtkom, okoreníme, osolíme, pridáme smotanu a dobre premiešame. Šampiňóny očistíme , pokrájame na kúsky, podlejeme ich lyžicou vody a na panvici podusíme.
Označiť ako splnené
3.
Šunku, slaniju a pečeň nakrájame na kúsky. Všetko vmiešame do mäsovej zmesi a dáme vychladiť. Vychladnutou zmesou potrieme pripravený plát mäsa z kačice.
Označiť ako splnené
4.
Zabalíme ho ako roládu, upevníme povrázkom, dáme na pekáč, podlejeme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a za občasného prelievanie vypečenou šťavou, podlievania vodou a obracania upečieme do zlatista.
Označiť ako splnené
5.
Potom roládu vyberieme, tuk zlejeme, výpek zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vodou, premiešame a povaríme. Do omáčky pridáme kečup, víno a citrónovou šťavu a ešte krátko povaríme.
Z rolády odstránime povrázok, plnenú kačicu nakrájame na porcie a pri podávaní prelievame precedenou omáčkou. Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovými kroketkami alebo zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár