Roláda z kačice s vínnou omáčkou

1 hodina 35 minút

náročné

8

Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Zaujímavý je aj tento recept. Síce torcha iný ale nevadí.

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
1 menšia kačica
250g chudého bravčového mäsa
50g šunky
50g slaniny
4 šampiňóny
pečeň z kačice
1 žĺtok
5PL smotany
1/2PL bieleho čierneho korenia
štipka muškátového kvetu
2 drvené klinčeky
3 zrnká nového korenia tiež drvené
1ČL sladkej papriky
Omáčka:
5PL červeného vína
5PL kečupu
1 cibuľa
1PL citrónovej šťavy
2PL hladkej múky
soľ

Nutričné informácie

214 kcal
9,2g Bielkovín
14,3g Sacharidov
7,9g Tuku

Postup

1.

Kačicu očistíme, umyjeme a osušíme. Krk, nohy a krídla odsekneme. Kačicu na chrbte rozrežeme a pomocou noža vyberieme mäso z rebier. Stehná vykostíme a plát mäsa osolíme.
Označiť ako splnené
2.

Bravčové mäso jemne pomelieme, zmiešame so žĺtkom, okoreníme, osolíme, pridáme smotanu a dobre premiešame. Šampiňóny očistíme , pokrájame na kúsky, podlejeme ich lyžicou vody a na panvici podusíme.
Označiť ako splnené
3.

Šunku, slaniju a pečeň nakrájame na kúsky. Všetko vmiešame do mäsovej zmesi a dáme vychladiť. Vychladnutou zmesou potrieme pripravený plát mäsa z kačice.
Označiť ako splnené
4.

Zabalíme ho ako roládu, upevníme povrázkom, dáme na pekáč, podlejeme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a za občasného prelievanie vypečenou šťavou, podlievania vodou a obracania upečieme do zlatista.
Označiť ako splnené
5.

Potom roládu vyberieme, tuk zlejeme, výpek zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vodou, premiešame a povaríme. Do omáčky pridáme kečup, víno a citrónovou šťavu a ešte krátko povaríme.
Z rolády odstránime povrázok, plnenú kačicu nakrájame na porcie a pri podávaní prelievame precedenou omáčkou. Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovými kroketkami alebo zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť.
Označiť ako splnené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *