Rýchly recept na hovädzí vývar

1 hodina +

jednoduchá

15

Rýchly recept na hovädzí vývar, ako od vašej mamičky. U nás každu nedeľou nemohol na stole chýbať vývar. Či to už bol slepačí alebo hôvadzí, no nepohrdli sme aj tým z diviny. Všetko varianty sú skvelé.

Ak Vás zaujímajú aj iné verzia vývar tak ja som minule varila a napísala k tomu aj tento receptík: Hovädzí vývar s mäsom, hráškom a ryžou.

Rýchly recept na hovädzí vývar

Tu je rýchly recept na hovädzí vývar:

Suroviny:

  • 500 g hovädzieho mäsa (môžete použiť rôzne časti, napríklad kosti, chrbát alebo hovädzí vývarový základ)
  • 1 cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 2 petržle
  • 1 koreňová zelerová zelenina (voliteľné)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica soli
  • ½ lyžičky čierneho korenia

Postup:

  1. Hovädzie mäso dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou.
  2. Do hrnca dajte mäso a zalejte ho vodou, aby bolo úplne pokryté.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu, mrkvu, petržle, koreňovú zelerovú zeleninu a cesnak.
  4. Pridajte soľ a čierne korenie.
  5. Dajte hrniec na sporák a priveďte vodu k varu.
  6. Potom znížte teplotu a nechajte vývar varit približne 2 hodiny, alebo až kým mäso nie je mäkké.
  7. Ak sa na povrchu objaví pena, scedite ju lyžicou.

Hotový vývar môžete použiť na prípravu ďalších jedál alebo ho môžete podávať samotný so zemiakovými knedľami alebo rezancami. Dobrú chuť!

Ak sa chcete dozvedieť viac variantov vývaru, môžete si pozrieť tento recept.

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
500g hovädzieho mäsa
3ks veľkej mrkvy
1 - 2ks petržlenu
trocha zeleru
jeden zemiak
troška póru
1 strúčik cesnaku
vňaťka
soľ
3ks nového korenia
3ks celého cierneho korenia

Nutričné informácie

51 kcal
1,2g Bielkovín
8g Sacharidov
1g Tuku
0,1g Vlákniny

Postup

1.

Je to klasický domáci recept, takže si môžete všetky indgrediencie upraviť podľa seba. Všetko je takmer totožné presne, tak ako by ste varili obyčajný slepačí vývar.
Označiť ako splnené
2.

Do väčšsieho hrnca si dáte rovrieť vodu, ak Vám voda zovrie tak do nej pridáte mäso. Ono sa pekne stiahne a po polhodine k nej pridáte všetkú zeleninu okrem zemiaku, kelu či karfiólu. Ja ich dávam neskôr, tak až o hodinku aby sa mi zbytočne nerozvarili.
Označiť ako splnené
3.

Pridajte aj korenie a ďalej varte na miernom ohni. Varím ešte tak hodninu a pol možno aj dve aby sa nám múso dobre uvarilo a zelenina je taká pol na pol. Vývar je takto dostatčne silný a chutný.
Označiť ako splnené
4.

Zeleninu vyberte a môžete ju neskôr podávať k vývaru. Zavarte k tomu slíže alebo iné cestoviny no nezabudnite na petržlenovú vňať v taniery.
Označiť ako splnené

Poznámky

Dávajte si pozor, aby Vám takto skvelo pripravený recept nezmizol z hrnca už za pár hodín. Je to skvelý recept a ak máte kvalitné múso nič sa nepokazí. Víš muž a deti Vás za tento reccept budú strašne milovať.
Značky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *