Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou

35 minút

stredná

16

Dnes trocha sladkého a doprajem si cukor na zlepšenie nálady.

Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
250g hladkej múky
125g masla (alebo margarínu)
50g práškového cukru
1 vajce
štipka soli
1ČL kypriaceho prášku
400g sliviek
2PL cukru
1ČL mletej škorice
1/2 šťavy z citróna
Na mrveničku:
100g hladkej múky
80g masla
80g práškového cukru
1ČL vanilkového cukru

Nutričné informácie

355 kcal
6,8g Bielkovín
48g Sacharidov
11,2g Tuku

Postup

1.

Začneme s tým, že v miske zmiešame múku, práškový cukor, kypriaci prášok a štipku soli.
Potom som pridala maslo a vajíčko. Vtvyorí sanám lepkavé cesto. Ak je prílič lepkavé a nedá sa s ním robiť, tak pridajte trocha múky.
Označiť ako splnené
2.

Cesto som zabalila do fólie a nechala odpočívať v chaldničke na 30 minút.
Označiť ako splnené
3.

Náplň

Za ten, čas čo som čakal som si pripravila náplň. očistial som slivky a odkôstkovala. Nakrájame na polky alebo kocky. K nim do misky som pridala cukor, škoricu a šťavu z citróna. Necháme odpočívať 15 minút aby sa nám chute prepojili.
Označiť ako splnené
4.

Mrveničku pripravíme:

Ja som v miske zmiešala múku, práškový cukor, vanilkový cukor a nakrájané studené maslo. Dobre som ho premiešala do kršivého cesta. Teda mrveničky.
Označiť ako splnené
5.

Pečieme

Rozohrejme si rúru na 180 stupňov. Z chaldničky vyberieme cesto na dáme ho na plech. Stačí 3 - 5 milimetrov na hrúbku. Na vrch dáme náplň a potom už len mrveničku s ktorou nešetríme.
Pečieme 30 až 35 stupňov do zlatistej farby.
Označiť ako splnené
6.

Koláčik podávame s čerstvou slivkou a oprášeným práškovým cukrom. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *