Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou
Dnes trocha sladkého a doprajem si cukor na zlepšenie nálady.
Slivkový kysnutý koláč s mrveničkou
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
250g hladkej múky | |
125g masla (alebo margarínu) | |
50g práškového cukru | |
1 vajce | |
štipka soli | |
1ČL kypriaceho prášku | |
400g sliviek | |
2PL cukru | |
1ČL mletej škorice | |
1/2 šťavy z citróna |
Na mrveničku:
100g hladkej múky | |
80g masla | |
80g práškového cukru | |
1ČL vanilkového cukru |
Nutričné informácie
355
kcal
6,8g
Bielkovín
48g
Sacharidov
11,2g
Tuku
Postup
1.
Začneme s tým, že v miske zmiešame múku, práškový cukor, kypriaci prášok a štipku soli.
Potom som pridala maslo a vajíčko. Vtvyorí sanám lepkavé cesto. Ak je prílič lepkavé a nedá sa s ním robiť, tak pridajte trocha múky.
Označiť ako splnené
2.
Cesto som zabalila do fólie a nechala odpočívať v chaldničke na 30 minút.
Označiť ako splnené
3.
Náplň
Za ten, čas čo som čakal som si pripravila náplň. očistial som slivky a odkôstkovala.
Nakrájame na polky alebo kocky. K nim do misky som pridala cukor, škoricu a šťavu z citróna.
Necháme odpočívať 15 minút aby sa nám chute prepojili.
Označiť ako splnené
4.
Mrveničku pripravíme:
Ja som v miske zmiešala múku, práškový cukor, vanilkový cukor a nakrájané studené maslo. Dobre som ho premiešala do kršivého cesta. Teda mrveničky.
Označiť ako splnené
5.
Pečieme
Rozohrejme si rúru na 180 stupňov.
Z chaldničky vyberieme cesto na dáme ho na plech. Stačí 3 - 5 milimetrov na hrúbku.
Na vrch dáme náplň a potom už len mrveničku s ktorou nešetríme.
Pečieme 30 až 35 stupňov do zlatistej farby.
Označiť ako splnené
6.
Koláčik podávame s čerstvou slivkou a oprášeným práškovým cukrom.
Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár