Šošovicový šalát s tarhoňou

40 minút

jednoduchá

10 - 12

Príprave receptu je jednodcuhá. Nižšie som pre vás pridala aj video s prípravou receptu, ktoré som našla na internete. Sami môžete vidieť, že šošovicu stačí uvariť a následne len všetko spolu premiešať a recept je hotový.

Šošovicový šalát s tarhoňou

Troška dlhší zoznam na prípravu jedla, ale uvidíte že to skutočne stojí za to. Polku vecí už máte rozhodne doma, tak rýchlo do obchodu. Ak nie veľa ingrediencií sa dá vynechať.

Ak by sa vám zvyšila šošovica, tak mrkni na tento recept: kyslá šošovicová polievka. Úplna kulinárska bomba.

 

Videorecept

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
balik zelenej šošovice
150g tarhoni
4ks kyslých uhoriek
1ks kapie
1/8 póru
1ks rímskeho šalátu
1 hrsť petržlenovej vňati
1PL crema di balsamico
1/2 citrónu
2PL extra pannenského olivového oleja
1PL semiačkov korianderu
1PL údenej mletej papriky
soľ
čierne mleté korenie
na ozdobu trocha tvarohu na tanier

Nutričné informácie

134 kcal
9,6g Bielkovín
15,4g Sacharidov
3,1g Tuku
7g Vlákniny

Postup

1.

Šosovicu som premyla a dala namočiť do studenej vody na 30 minút. Môžete ju dač namočiť aj počas noci. Potom som ju zasel premyla a dala variť do horucej osolenej vody na takých 20 až 30 minút. Medi tým som si tiež dala variť tarhoňu do osolenej vody.
Označiť ako splnené
2.

Počas varenia som si nakrájaka kyslé uhorky na kocky, tiež kapiu aj pór. Tiež som nasekala petržlenovú vňať a rímsky šalať. Semiačka koriandru som rozdrvila v mažiari.
Ak nevieš čo je mažiar tak pozri video. Ak to nemáš tak ich rozdrv niečim tvrdým. 0,5 L skledeným pohárom alebo tĺčikom na mäso.
Označiť ako splnené
3.

Potom som scedila šošovicu a tarhoňu. Dala som ich do misky spolu so zeleninou. Pridala som balzamico, citrónovú štavu, trochou olivového oleja a osolila a okorenila podľa chuti.
Označiť ako splnené
4.

Ako vždy s každým receptom sa dá experimentovať. Takže ak ti neičo nechutí tak to nedávaj alebo ta nahraď niečím iným. Ak ti nechutí tarhiňa tak ju nedávaj. Môžeš pridať aj hríšok, aj paradajyk či kukuricu, alebo na tenko nasekanú červenú cibuľku z nálevu, ako to vidíš na obrázku.
Označiť ako splnené
Značky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *