Špagety s tuniakovou omáčkou

32 minút

jednoduchá

7

Dnes mám cestovinovú náladu, tak zase si tak napíšem pre vás recept na špagety, ktoré milujeme celá rodinka. Ak ich navarím pár hodín po obede už musím odvárať druhé.

Ak chcete aby vaše jedlo vyezralo, tak ako na obrázku tak parajadky môžete nahradiť špenátom, borokolicou a pridať aj kukuricu.Všetká inšpirácia pri prípave jedla je na vás.

 

Špagety s tuniakovou omáčkou

Príprava:

  • Na ohni si necháme varteť hrniec s vodou na uvarenie špágiet.
  • V tejto dobe si pripravíme základnú omáčku. Do parenej misky si rozdrvíme tuniaka vidličkou a pridáme trochu olivového oleja, citrónovej šťavy a soli. Všetko dobre premiešame a necháme odpočívať.
  • Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, až kým nebudú mäkké a zlatisté.
  • Pridáme tuniakovú zmes a orestujeme ju spolu s cibuľou a cesnakom.
  • Medzitým si uvarte špagety podľa návodu na obale vriacej vody.
  • Keď sú špagety uvarené, odkvapkáme ich a pridáme do panvice s tuniakovou omáčkou. Dobre premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila po špagetách.
  • Môžeme dosoliť, okoreniť podľa chuti a podávať s čerstvou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
  • Na záverm sa môžete posypať parmi napr. surovinami, ktoré ste použili vo vyššie uvedených alternatívach.

Prajem dobrú chuť!

5 from 2 Reviews

Ingrediencie

Porcia
6ks veľkých paradajok
2ks konzervy s tuniakom
1ks červenej šalotky
1 stúčik cesnaku
1 teglík 33% smotany na šľahanie
balenie špagiet
soľ a mleté čierne korenie
bazalka

Nutričné informácie

185 kcal
8,5g Bielkovín
14,3g Sacharidov
9,1g Tuku

Postup

1.

Tak ako vždy pripravíme cestoviny na špagety. Uvaríme ich v horúcej osolenej vode, tak ako stále. Pár minút varenia a máme špagety odvarené. Nechajte si deco, dva vody z varených špagiet.
Označiť ako splnené
2.

Pridáme si na panvicu olivový olej, maslo alebo raslinný olej a rozhorejeme ho. Zatiaľ kým sa nahrievalo maslo, tak som nasekala malú cibuľku na kocky a pridala k maslu.
Osmažila som cibuľku do zlatista a pridala som tuniak z konzervy. Ja olej z kozervy vylievam, niekto ho necháva ale mne nechutí.
Označiť ako splnené
3.

Pridíme so nakrájané paradajky a tuniaka rozbiejeme vareškou. Ak nemáte paradajky dajte pasírované z konzervy. Paradajky s tuniakom osolíme a okoreníme čierným korením. Pridáme aj oregano alebo bazalku a varíme 10  minpt na miernom ohni. Občasne miešame a pridáme deco, dva škrobovej vody čo sme si nechali s cestovín.
Označiť ako splnené
4.

Pridáme smotanu a po pár minútach miešania môžeme servírovať. Ja som si na vrch nastrúhala strašne veľa parmezánu a troška petržlenovej vňati. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Značky

2 Comments

  • Avatar of Valéria
    Valéria

    Vyzerá to pekne Lucka.
    Ja ak nemám čas robím to podobe, ale nemiesto lososa pridám lososovú pastu.
    Ta vyrieši všetky moje kuchárské problémy.

    • Avatar of Matúš
      Matúš

      Nie je to škoda, takto poaziť jedlo s dať tam polotovar.
      Niebolo by lepšie si kúpiť jedno, dve konzervy tuniaka vo vlastnej štavy alebo v oleji a to priadať?
      Lepšia možnosť nie?
      Pasta je možno ešte drahšia a nikto sa z nej nenaje.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *