Špagety s tuniakovou omáčkou
Dnes mám cestovinovú náladu, tak zase si tak napíšem pre vás recept na špagety, ktoré milujeme celá rodinka. Ak ich navarím pár hodín po obede už musím odvárať druhé.
Ak chcete aby vaše jedlo vyezralo, tak ako na obrázku tak parajadky môžete nahradiť špenátom, borokolicou a pridať aj kukuricu.Všetká inšpirácia pri prípave jedla je na vás.
Špagety s tuniakovou omáčkou
Príprava:
- Na ohni si necháme varteť hrniec s vodou na uvarenie špágiet.
- V tejto dobe si pripravíme základnú omáčku. Do parenej misky si rozdrvíme tuniaka vidličkou a pridáme trochu olivového oleja, citrónovej šťavy a soli. Všetko dobre premiešame a necháme odpočívať.
- Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak. Orestujeme ich, až kým nebudú mäkké a zlatisté.
- Pridáme tuniakovú zmes a orestujeme ju spolu s cibuľou a cesnakom.
- Medzitým si uvarte špagety podľa návodu na obale vriacej vody.
- Keď sú špagety uvarené, odkvapkáme ich a pridáme do panvice s tuniakovou omáčkou. Dobre premiešame, aby sa omáčka rovnomerne rozložila po špagetách.
- Môžeme dosoliť, okoreniť podľa chuti a podávať s čerstvou petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom.
- Na záverm sa môžete posypať parmi napr. surovinami, ktoré ste použili vo vyššie uvedených alternatívach.
Prajem dobrú chuť!
5
from
2
Reviews
Ingrediencie
Porcia
6ks veľkých paradajok | |
2ks konzervy s tuniakom | |
1ks červenej šalotky | |
1 stúčik cesnaku | |
1 teglík 33% smotany na šľahanie | |
balenie špagiet | |
soľ a mleté čierne korenie | |
bazalka |
Nutričné informácie
185
kcal
8,5g
Bielkovín
14,3g
Sacharidov
9,1g
Tuku
Postup
1.
Tak ako vždy pripravíme cestoviny na špagety. Uvaríme ich v horúcej osolenej vode, tak ako stále. Pár minút varenia a máme špagety odvarené. Nechajte si deco, dva vody z varených špagiet.
Označiť ako splnené
2.
Pridáme si na panvicu olivový olej, maslo alebo raslinný olej a rozhorejeme ho. Zatiaľ kým sa nahrievalo maslo, tak som nasekala malú cibuľku na kocky a pridala k maslu.
Osmažila som cibuľku do zlatista a pridala som tuniak z konzervy. Ja olej z kozervy vylievam, niekto ho necháva ale mne nechutí.
Označiť ako splnené
3.
Pridíme so nakrájané paradajky a tuniaka rozbiejeme vareškou. Ak nemáte paradajky dajte pasírované z konzervy. Paradajky s tuniakom osolíme a okoreníme čierným korením. Pridáme aj oregano alebo bazalku a varíme 10 minpt na miernom ohni. Občasne miešame a pridáme deco, dva škrobovej vody čo sme si nechali s cestovín.
Označiť ako splnené
4.
Pridáme smotanu a po pár minútach miešania môžeme servírovať.
Ja som si na vrch nastrúhala strašne veľa parmezánu a troška petržlenovej vňati.
Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
2 Comments
-
-
Matúš
Nie je to škoda, takto poaziť jedlo s dať tam polotovar.
Niebolo by lepšie si kúpiť jedno, dve konzervy tuniaka vo vlastnej štavy alebo v oleji a to priadať?
Lepšia možnosť nie?
Pasta je možno ešte drahšia a nikto sa z nej nenaje.
-
Vyzerá to pekne Lucka.
Ja ak nemám čas robím to podobe, ale nemiesto lososa pridám lososovú pastu.
Ta vyrieši všetky moje kuchárské problémy.