Špenátova polievka
Špenátova polievka jednoducha, rýchla, chutná a vhodná pre každého.
Špenátova polievka
Špenátova polievka je jednoduchá, rýchla a chutná polievka, ktorá je vhodná pre každého. Je plná živín a môže byť skvelým spôsobom, ako zahrnúť zeleninu do svojho jedálnička. Tu je recept na Špenátovú polievku:
Potrebujete:
- 500 g čerstvého špenátu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 zemiak
- 1 lyžicu masla
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a korenie podľa chuti
- štipku muškátového orieška
- smotanu na dochutenie (voliteľné)
- krutóny na ozdobenie (voliteľné)
Postup:
- Špenát si dôkladne opláchnite a odstráňte tvrdé stonky.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
- Zemiak olúpte a nakrájajte na kocky.
- Na panvici rozohrejte maslo a pridajte cibuľu a cesnak. Orestujte ich, až kým sa staneú mäkkými a priehľadnými.
- Pridajte nakrájaný zemiak a špenát. Orestujte ich krátku dobu, aby sa zemiak trochu zjemnil.
- Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte soľ, korenie a muškátový oriešok.
- Polievku varíme na miernom ohni asi 15 – 20 minút, kým sa zemiak neuvarte a špenát nezmení farbu.
- Ak chcete, môžete polievku rozmixovať dohladka pomocou mixéra alebo mixovacej tyčky.
- Ak chcete, môžete pridať niektorú smotanu na dochutenie. Dochutite soľou a korením podľa chuti.
- Polievku podávajte s kúskami čerstvého chleba alebo krutónmi.
Teším sa, ak vám tento recept pomôže! Bon appétit!
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
špenát | |
2PL masti alebo masla | |
4PL hladkej múky | |
1 väčšia cibu%la | |
200ml mlieka | |
voda | |
soľ | |
cesnak | |
čierne korenie |
Nutričné informácie
22
kcal
1,8g
Bielkovín
2,5g
Sacharidov
0,4g
Tuku
0,8g
Vlákniny
Postup
1.
Očistrený špenát uvaríme v osolenej vode a scedíme.
Z masti a múky pripravime zápražku, pridáme postrúlianú cibuťu, popražime, zalejeme vodou a mliekom a povaríme.
Označiť ako splnené
2.
Nakoniec pridáťne pomletý špenát, sor a oko-reníme, Špenát varime odkrytý. Do polievky dáme opraženú žemľu alebo piškátový svitok.
Označiť ako splnené
3.
Môžeme taktiež okoreniť a osoliť podľa chuti no ja pridávam ešte zeleninový bujón. Nech to všetko lepšie chutí.
Označiť ako splnené
4.
Zoberieme si ponorný mixér a všetko zmixujeme na kašu. Ja niekedy vyberiem troška špenátu a následne po mixovaní ho pridám do polievky.
Nech mám krém s maličkými kúskami. Je to pre mňa o poznanie chutnejšie. K takto pripravenej polievka si soažíme rohlík, chlieb alebo len tak bagetku an grile či na sporáku.
Dobrú chuť milí sledovatelia a nezabudnite, že veľa chutný a zdravých receptov nájdete práve na Chutnej Vareške.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár