Tradičná kulajda
O polievke kulajda ste už zrejme na 100% počuli. Dnes som o nej napísala vacero receptov aby som aj maldšej generácií ukázala poctivú kuchyňu. Taktiež ak checete tento recept v lepšej a chutenšej variante s octom. Tak navštávte tento recept: kulajda polievka – pravý český zázrak kuchyne.
Tradičná kulajda
Kulajda je tradičná česká polievka, ktorá si získala popularitu aj mimo hraníc Českej republiky. Jej název pochádza z českého slova „kulatý“, čo znamená kôpka alebo halda, čo presne opisuje spôsob, ako je táto polievka servírovaná. Tradičná kulajda obsahuje hlavne hlivu ustricovú, šťouchané zemiaky, kyslú smotanu, ocot a kopu čerstvej pažítky, ktorá jej dáva charakteristickú vôňu a chuť.
Ak si prajete vyskúšať tradičnú kulajdu, môžete sledovať tento videonávod, kde tovarochovia postupne ukážu, ako ju pripraviť.
Taktiež, ak hľadáte lepšiu a chutnejšiu variantu kulajdy s octom, môžete sa pozrieť na tento recept, kde sa dozviete viac o tomto jednom z pokladov českej kuchyne.
Prajem vám dobrú chuť!
Ingrediencie
Porcia
4ks na tvrdo uvyrených vajec | |
4ks zemiakov, | |
250ml mlieka | |
250ml smotany (kyslá alebo na šľahanie) | |
2PL hladkej múky | |
1PL masla | |
2PL citrónovej šťavy | |
2 hrsti šuených alebo čerstvých húb | |
2PL cukru | |
kôpor | |
rasca | |
soľ |
Pridaj komentár