Zelerová polievka s mrkvou

35 minút

jednoduchá

7

Ako dieťa som zeler neznášala presne, tak ako dnes každé dieťa. Ale musím vám povedať, dnes sa ho neviem prejesť. A po tomto recepte budete na tom podobne. Pochutíte si na pocitvej domácej poliekve, ktorá ma dostatok vitamínov. Zahreje vás v zlom počasí a dodá vam dostatok enegrie a vitalitu pre vaše telo.

 

Zelerová polievka s mrkvou

Vedeli ste, že zeler znižuje hladinu cholesterolu, znižuje zápaly, znižuje krvný tlak a priaznivo pôsoby na kĺby.
Ale je vhodý aj do chutnita a pomáha nám zmiernovať stres. Ale aj mierne priaznovo pôsobí na libido. A to je to, čo chete aby vaše polovičky mali v poriadku.

Ahoj! Rada by som ti predstavila recept na chutnú zelerovú polievku s mrkvou. Tu je jednoduchý postup:

Suroviny:

  • 2 stredné zelerové hlavičky
  • 3 stredné mrkvy
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 štipka mletého kardamónu (nepovinné)
  • Sůl a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na dochutenie

Postup:

  1. Zeler a mrkvu očistíme a nakrájame na malé kúsky.
  2. Cibuľu a cesnak olúpeme a jemne nakrájame.
  3. V hrnci rozpustíme trochu oleja a na ňom orestujeme cibuľu a cesnak, až kým sa stanú mäkkými a aromatickými.
  4. Pridáme nakrájaný zeler a mrkvu a orestujeme ich niekoľko minút, kým sa začnú zmäkčovať.
  5. Zaliažeme zeleninovým vývarom, pridáme kardamón, soľ a korenie.
  6. Polievku varíme na strednom ohni, kým sa zeler a mrkva úplne nezmäknú.
  7. Ak chceme hladší krémový vzhľad, použijeme mixér na rozomletie polievky.
  8. Polievku môžeme posypať čerstvou petržlenovou vňaťou a podávať.

Dúfam, že si pochutnáš na tejto zdravej a chutnej zelerovej polievke s mrkvou! Ak máš nejaké otázky, neváhaj sa spýtať. Dobrú chuť!

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
4 väčšie zelery
4 väčšie mrkvy
trocha masti alebo masla
4PL hladkej múky
1PL masti
5ks žemlí
voda
soľ
zelerové listy

Nutričné informácie

42 kcal
1,6g Bielkovín
6,8g Sacharidov
0,4g Tuku

Postup

1.

Očistený zeler pokrájame na rezance spolu s mrkvou.
Vo vyššom hrnci si roztopíme masť alebo maslo a opražíme mrkvu a zeler.
Označiť ako splnené
2.

Potom čo sa nám zelenina trocha popražila tak ju zaprašíme múkou a potom podlejeme vodou. Varíme približne 20 minút.
Označiť ako splnené
3.

Na konci dokoreníme a odstavíme hrniec. Podámave s opraženou žemľou alebo chlebou. Na vrch taniera pridáme posekaní zelerobé listy ako ozdobu. Oči jedia prvé. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Značky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *