Zemiakové placky / nalešníky

20 minút

jednoduchá

12

Šarišskom regióne nazývame nalešniky, sú u nás jedným z najobľúbenejších jedál. Samozrejme, chutili by lepšie, keby ich doma pripravil aj niekto iný.

Zemiakové placky / nalešníky

Žiadne hodnotenia

Ingrediencie

Porcia
500g zemiakov
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
polohrubá múka
soľ
vegeta
čierne korenie
sušený medvedí cesnak
olej

Nutričné informácie

257 kcal
2g Bielkovín
28g Sacharidov
11g Tuku

Postup

1.

Ako prvé si ošúpeme všetky zemiaky. Na jemnom strúhadle ich nastrúhame do väčšej misky. Vezmeme si cibuľu, cesnak a tak isto ich ošúpeme a nastrúhame na strúhadle k zemiakom. Dochutíme pomocou soli, vegety, čierneho korenia, červenej mletej papriky a sušeného medvedieho cesnaku.
Označiť ako splnené
2.

Potom zmes premiešavam rukou a postupne pridávam múku podľa potreby. Zmes by mala byť trocha tuhšia, nie veľmi riedka. Pripravíme si panvicu, na ktorú pridáme olej. Necháme ho trocha rozpáliť a lyžicou vytvarujeme placky. Vyprážame z obidvoch strán v oleji dozlatista.
Označiť ako splnené
3.

Ak chcete troška zdravšiu verziu, tak si môžete prichystať plech, vystlať ho papierom na pečenie a placky tvarovať na plechu. Dať zapiecť do rúry na cca 15-20 pri teplote 190°. My ich zvykneme jesť úplne čisté, alebo s kečupom. Dobrú chuť.
Označiť ako splnené

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *