Zemiakové placky / nalešníky
Šarišskom regióne nazývame nalešniky, sú u nás jedným z najobľúbenejších jedál. Samozrejme, chutili by lepšie, keby ich doma pripravil aj niekto iný.
Zemiakové placky / nalešníky
Žiadne hodnotenia
Ingrediencie
Porcia
500g zemiakov | |
1 cibuľa | |
1 strúčik cesnaku | |
polohrubá múka | |
soľ | |
vegeta | |
čierne korenie | |
sušený medvedí cesnak | |
olej |
Nutričné informácie
257
kcal
2g
Bielkovín
28g
Sacharidov
11g
Tuku
Postup
1.
Ako prvé si ošúpeme všetky zemiaky. Na jemnom strúhadle ich nastrúhame do väčšej misky. Vezmeme si cibuľu, cesnak a tak isto ich ošúpeme a nastrúhame na strúhadle k zemiakom.
Dochutíme pomocou soli, vegety, čierneho korenia, červenej mletej papriky a sušeného medvedieho cesnaku.
Označiť ako splnené
2.
Potom zmes premiešavam rukou a postupne pridávam múku podľa potreby. Zmes by mala byť trocha tuhšia, nie veľmi riedka.
Pripravíme si panvicu, na ktorú pridáme olej. Necháme ho trocha rozpáliť a lyžicou vytvarujeme placky. Vyprážame z obidvoch strán v oleji dozlatista.
Označiť ako splnené
3.
Ak chcete troška zdravšiu verziu, tak si môžete prichystať plech, vystlať ho papierom na pečenie a placky tvarovať na plechu.
Dať zapiecť do rúry na cca 15-20 pri teplote 190°. My ich zvykneme jesť úplne čisté, alebo s kečupom.
Dobrú chuť.
Označiť ako splnené
Pridaj komentár