Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob

Ak ste fanúšik bravčovej pečene, v maďarskom štýle môžete vytvoriť skvelé jedlo. Tu je recept na restovanú bravčovú pečeň na maďarský spôsob:

Suroviny:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžička mletej červenej papriky (alebo podľa chuti)
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 250 ml mäsového vývaru alebo vody
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica kyslej smotany (voliteľné)
  • 1 lyžica nasekaného petržlenového lístia na ozdobu

 

Restovaná bravčová pečeň na maďarský spôsob

Postup:

  1. Bravčovú pečeň nakrájajte na tenké plátky alebo kúsky.
  2. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednej teplote.
  3. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nebudú mäkké a ľahko zlatisté.
  4. Pridajte sladkú papriku a mletú červenú papriku a premiešajte, kým sa cibuľa a cesnak úplne neobalí korením.
  5. Pridajte bravčovú pečeň do panvice a orestujte ju zo všetkých strán, kým nezmení farbu na jemne zlatistú. Začnite opekať pečeň najprv na vyššom ohni, potom znížte teplotu a opekajte ju ešte asi 5 až 7 minút, aby v strede ostala stále ružová a šťavnatá.
  6. Ak chcete, môžete pridať hladkú múku do panvice a premiešajte ju, aby sa vytvorila jemná omáčka.
  7. Postupne pridajte mäsový vývar alebo vodu, miešajte dobre, aby sa získala konzistencia omáčky. Priveďte omáčku do varu, znížte teplotu a nechajte ju variť asi 5 až 7 minút.
  8. Na záver pridajte kyslú smotanu (ak ju používate) a premiešajte, kým sa omáčka nespojí a nezhustne.
  9. Podávajte restovanú bravčovú pečeň s dusenou ryžou, zemiakovou kašou alebo opekanými zemiakmi. Ozdobte nasekaným petržlenovým lístím.

Dúfam, že si vychutnáte tento maďarský štýl restovanej bravčovej pečene!

 

2)

Ingrediencie:

  • 500 g bravčovej pečene
  • 2 cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 červená paprika
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 lyžica masla
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky drveného kmínu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 200 ml smotany na varenie (voliteľné)
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava surovín:

    • Bravčovú pečeň dôkladne umyte, odstráňte možné blany a nakrájajte ju na plátky alebo kocky.
    • Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte nadrobno.
    • Červenú papriku umyte, zbavte semienok a nakrájajte na malé kocky.
  2. Restovanie:

    • V hlbokej panvici alebo hrnci zohrejte rastlinný olej a maslo na strednej teplote.
    • Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak, a restujte, kým cibuľa nezmäkne a nezíska zlatistú farbu.
  3. Pridanie papriky a korenín:

    • Do panvice pridajte nakrájanú červenú papriku a restujte ešte niekoľko minút, kým paprika jemne zmäkne.
    • Potom pridajte údenú a sladkú papriku, drvený kmín, soľ a čierne korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa koreniny rovnomerne rozložili.
  4. Pridanie pečene:

    • K zmesi pridajte nakrájanú bravčovú pečeň a jemne ju osmažte, asi 5-7 minút, kým nie je prepečená. Nezabudnite, že pečeň by nemala byť prepečená, inak môže byť suchá.
  5. Príprava omáčky (voliteľné):

    • Ak chcete, pridajte smotanu na varenie do panvice a nechajte krátko povariť, aby sa všetky chute spojili. V prípade potreby dochuťte soľou a korením.
  6. Podávanie:

    • Hotovú restovanú pečeň servírujte na tanier, ozdobenú čerstvou petržlenovou vňaťou. Môžete ju podávať s pečenými zemiakmi, ryžou alebo čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *