Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Zaujímavý je aj tento recept. Síce torcha iný ale nevadí.

Roláda z morčacích pŕs so sušenými paradajkami a slaninou | Roman Paulus | Kuchyňa Lidla

Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Suroviny:

  • 500 g kačacieho mäsa
  • 200 g špaldovej múky
  • 100 ml bieleho vína
  • 100 ml vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vajíčka
  • soľ, korenie podľa chuti
  • olej na vyprážanie

Postup:

  1. Najprv si pripravíme plnku na roládu. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a orestujeme na panvici s trochou oleja, až kým sa nezjemnia.
  2. V miske zmiešame orestovanú cibuľu s cesnakom, vajíčka, špaldovú múku, soľ a korenie. Vzniknutou hmotou premiešame až kým sa všetky suroviny nezídu.
  3. Kačacie mäso nakrájame na tenké rezne. Do každého rezu dáme lyžičku plnky a zrolujeme do tvaru rolády.
  4. Rolády usporiadame na panvici s rozohriatym olejom a opečieme ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
  5. Keď sú rolády hotové, vyberieme ich z panvice a na rošte ich necháme odpočívať.
  6. Na rozpálenú panvicu pridáme biele víno a vývar. Pridáme aj zvyšok plnky, prípadne môžeme pridať ďalšie korenie podľa chuti.
  7. Všechno dôkladne povaríme, až kým omáčka nezhustne.
  8. Rolády vrátime späť do omáčky a necháme ich podusiť ešte 5 až 10 minút.
  9. Roláda z kačice s vínnou omáčkou je hotová! Môžete ju podávať s plnenými zemiakmi alebo s ovocným šalátom.

Prajem vám dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *