Roláda z kačice s vínnou omáčkou
Zaujímavý je aj tento recept. Síce torcha iný ale nevadí.
Roláda z kačice s vínnou omáčkou
Suroviny:
- 500 g kačacieho mäsa
- 200 g špaldovej múky
- 100 ml bieleho vína
- 100 ml vývaru
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajíčka
- soľ, korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Postup:
- Najprv si pripravíme plnku na roládu. Cibuľu a cesnak nakrájame na jemno a orestujeme na panvici s trochou oleja, až kým sa nezjemnia.
- V miske zmiešame orestovanú cibuľu s cesnakom, vajíčka, špaldovú múku, soľ a korenie. Vzniknutou hmotou premiešame až kým sa všetky suroviny nezídu.
- Kačacie mäso nakrájame na tenké rezne. Do každého rezu dáme lyžičku plnky a zrolujeme do tvaru rolády.
- Rolády usporiadame na panvici s rozohriatym olejom a opečieme ich zo všetkých strán, až kým nezískajú zlatohnedú farbu.
- Keď sú rolády hotové, vyberieme ich z panvice a na rošte ich necháme odpočívať.
- Na rozpálenú panvicu pridáme biele víno a vývar. Pridáme aj zvyšok plnky, prípadne môžeme pridať ďalšie korenie podľa chuti.
- Všechno dôkladne povaríme, až kým omáčka nezhustne.
- Rolády vrátime späť do omáčky a necháme ich podusiť ešte 5 až 10 minút.
- Roláda z kačice s vínnou omáčkou je hotová! Môžete ju podávať s plnenými zemiakmi alebo s ovocným šalátom.
Prajem vám dobrú chuť!