Roláda z kačice s vínnou omáčkou
Roláda z kačice s vínnou omáčkou ala nebíčko v papuľke.
Potrebujeme:
- 1 menšia kačica
Plnka:
- 250g chudého bravčového mäsa
- 50 g šunky
- 50 g slaniny
- 4 šampiňóny
- pečeň z kačice
- 1 žĺtok
- 5 lyžíc smotany
- 1/2 lyžičky bieleho čierneho korenia
- štipka muškátového kvetu
- 2 drvené klinčeky
- 3 zrnká nového korenia tiež drvené
- 1 lyžička sladkej papriky
Omáčka:
- 5 lyžíc červeného vína
- 5 lyžíc kečupu
- 1 cibuľa
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 2 lyžice hladkej múky
- soľ
Roláda z kačice s vínnou omáčkou
Kačicu očistíme, umyjeme a osušíme. Krk, nohy a krídla odsekneme. Kačicu na chrbte rozrežeme a pomocou noža vyberieme mäso z rebier. Stehná vykostíme a plát mäsa osolíme. Bravčové mäso jemne pomelieme, zmiešame so žĺtkom, okoreníme, osolíme, pridáme smotanu a dobre premiešame. Šampiňóny očistíme , pokrájame na kúsky, podlejeme ich lyžicou vody a na panvici podusíme.
Šunku, slaniju a pečeň nakrájame na kúsky. Všetko vmiešame do mäsovej zmesi a dáme vychladiť. Vychladnutou zmesou potrieme pripravený plát mäsa z kačice. Zabalíme ho ako roládu, upevníme povrázkom, dáme na pekáč, podlejeme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a za občasného prelievanie vypečenou šťavou, podlievania vodou a obracania upečieme do zlatista.
Roláda z kačice s vínnou omáčkou
Potom roládu vyberieme, tuk zlejeme, výpek zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vodou, premiešame a povaríme. Do omáčky pridáme kečup, víno a citrónovou šťavu a ešte krátko povaríme. Z rolády odstránime povrázok, plnenú kačicu nakrájame na porcie a pri podávaní prelievame precedenou omáčkou. Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovými kroketkami alebo zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť.
[penci_recipe]