Chutná Vareška

Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Roláda z kačice s vínnou omáčkou ala nebíčko v papuľke.

Potrebujeme:

  • 1 menšia kačica

Plnka:

  • 250g chudého bravčového mäsa
  • 50 g šunky
  • 50 g slaniny
  • 4 šampiňóny
  • pečeň z kačice
  • 1 žĺtok
  • 5 lyžíc smotany
  • 1/2 lyžičky bieleho čierneho korenia
  • štipka muškátového kvetu
  • 2 drvené klinčeky
  • 3 zrnká nového korenia tiež drvené
  • 1 lyžička sladkej papriky

Omáčka:

  • 5 lyžíc červeného vína
  • 5 lyžíc kečupu
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 2 lyžice hladkej múky
  • soľ

 

Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Kačicu očistíme, umyjeme a osušíme. Krk, nohy a krídla odsekneme. Kačicu na chrbte rozrežeme a pomocou noža vyberieme mäso z rebier. Stehná vykostíme a plát mäsa osolíme. Bravčové mäso jemne pomelieme, zmiešame so žĺtkom, okoreníme, osolíme, pridáme smotanu a dobre premiešame. Šampiňóny očistíme , pokrájame na kúsky, podlejeme ich lyžicou vody a na panvici podusíme.

Šunku, slaniju a pečeň nakrájame na kúsky. Všetko vmiešame do mäsovej zmesi a dáme vychladiť. Vychladnutou zmesou potrieme pripravený plát mäsa z kačice. Zabalíme ho ako roládu, upevníme povrázkom, dáme na pekáč, podlejeme, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a za občasného prelievanie vypečenou šťavou, podlievania vodou a obracania upečieme do zlatista.

 

Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Roláda z kačice s vínnou omáčkou

Potom roládu vyberieme, tuk zlejeme, výpek zaprášime múkou, opražíme, zalejeme vodou, premiešame a povaríme. Do omáčky pridáme kečup, víno a citrónovou šťavu a ešte krátko povaríme. Z rolády odstránime povrázok, plnenú kačicu nakrájame na porcie a pri podávaní prelievame precedenou omáčkou. Podávame s opekanými zemiakmi, zemiakovými kroketkami alebo zemiakovou kašou. Prajem dobrú chuť.

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *