Chutná Vareška

Rybie filé v rúre

Rybie filé v rúre

Rybie filé pripravujeme jedine na sviatky. U nás kapor neprejde rúrov tak musím smažiť filé.

Potrebujeme:

  • 6 ks filé
  • strúhanka
  • mlieko
  • hladká múka
  • vajíčko
  • olej
  • soľ, čierne mleté korenie
  • citrón (na pokvapakanie)

 

Rybie filé v rúre

Aby som čo najrýchlejšie pripravili jedlo, tak si vyhrejeme rúru na 180 stupňov.

Do misky alebo do hlbokých taniero si dáme rozmiešané vajíčko. A do ďalšieho hladkú múku a na ďalší tanier strúhanku.

Umyla som si fylé v tečúcej vode. Potom som ho osolila a nechala trocha odležať, aby pustilo vodu. Potom po osušení môžeme pripravovať obal. Najpr rybu osolíme a okoreníe no a potom ho prv dáme do hladkej múky a vajíčka. Až na koniec ide strúhanka.

 

Ak chete dvojitý obal, ta dajte obalené fylé do chladničky na 15 minút a potom ho od znova dajte do vajíčka a strúhanky. Múka už nie je potrebná.

Už ibalené fylé dáme na plech s papierom alebo alobalom. Dáme trocha oleja a pečieme 15 až 20 minút v rozhriatej rúre. Ideálne mať rúru na funkciu gril.

Pri podávaní pokvapkáme citrónom a podávame s zemiakovou kašou.
Dobrú chuť.

 

Rybie filé v rúre

Rybie filé v rúre

 

Môžete vyskúšať aj videorecept, kde ako príloha je šalát a rybie fylé je smažené.

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *