Rybie filé v rúre
Rybie filé pripravujeme jedine na sviatky. U nás kapor neprejde rúrov tak musím smažiť filé.
Potrebujeme:
- 6 ks filé
- strúhanka
- mlieko
- hladká múka
- vajíčko
- olej
- soľ, čierne mleté korenie
- citrón (na pokvapakanie)
Rybie filé v rúre
Aby som čo najrýchlejšie pripravili jedlo, tak si vyhrejeme rúru na 180 stupňov.
Do misky alebo do hlbokých taniero si dáme rozmiešané vajíčko. A do ďalšieho hladkú múku a na ďalší tanier strúhanku.
Umyla som si fylé v tečúcej vode. Potom som ho osolila a nechala trocha odležať, aby pustilo vodu. Potom po osušení môžeme pripravovať obal. Najpr rybu osolíme a okoreníe no a potom ho prv dáme do hladkej múky a vajíčka. Až na koniec ide strúhanka.
Ak chete dvojitý obal, ta dajte obalené fylé do chladničky na 15 minút a potom ho od znova dajte do vajíčka a strúhanky. Múka už nie je potrebná.
Už ibalené fylé dáme na plech s papierom alebo alobalom. Dáme trocha oleja a pečieme 15 až 20 minút v rozhriatej rúre. Ideálne mať rúru na funkciu gril.
Pri podávaní pokvapkáme citrónom a podávame s zemiakovou kašou.
Dobrú chuť.
Rybie filé v rúre
Môžete vyskúšať aj videorecept, kde ako príloha je šalát a rybie fylé je smažené.
[penci_recipe]