Rýchla hŕstková polievka
Rýchla hŕstková polievka
Tajomstvo tejto polievky spočíva v tom, že hŕstku si vieme vytvoriť aj doma. Zmiešame si šošovicu, fazuľu, krúpy a hrach alebo kúpime namiešanú hotovú hŕstku.
Potrebujeme:
- 1 balenie hŕstky
- 5 kusov mrkvy
- 3 kusy petržlenu (aj vňať)
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ, čierne korenie, maggi, papriku sladkú
- 3 PL hladkej múky
- olej
Postup: rýchla hŕstková polievka
Hŕstku si namočíme jeden deň vopred, a necháme odpočívať celú noc do rána. Dáme do hrnca, zalejeme vodou aby bola celá namočená a varíme domäkka. Mne to trvá cca hodinku až hodinu a pol.
Keď nám hŕstka zmäkne, pridáme očistenú a nakrájanú mrkvu, petržlen a môžeme pridať aj vňaťku. Premiešame a necháme chvíľku variť. Medzitým si načistíme cesnak a pretlačíme ho do hrnca. Keď je už všetko uvarené, pridáme koreniny podľa chuti. Na záver si spravíme zápražku na panvici.
Dáme rozpustiť maslo, do ktorého pridáme hladkú múku a miešame, môžeme pridať aj červenú sladkú papriku. Ale pozor! Ak pridávame papriku, tak panvicu zložíme z ohňa, inak by nám zápražka mohla zhorknúť. Hotovú zápražku pridáme do polievky, rozmiešame, necháme prevrieť a máme hotovo.
Rýchla hŕstková polievka (Zdroj: Ženy v Meste)
Odporúčame vyskúšať aj jemnú zeleninovú polievku.
[penci_recipe]