Chutná Vareška

Rýchla pudingová torta

Rýchla pudingová torta

Rýchla pudingová torta, ktorú si vaša rodina zamiluje. Moje deti si aj aj prsty vylizujú 😀

Na prípravu torty potrebujeme:

  • 3 vajíčka
  • 6 polievkových lyžíc polohrubej múky
  • 6 polievkových lyžíc práškového cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 1 balenie kypriaceho prášku do pečiva
  • 2 polievkové lyžice kryštálového cukru
  • 1 liter polotučného mlieka
  • 3 sáčky vanilkového pudingu
  • 5 lyžíc holandského kakaa
  • 1 balenie jemného nízkotučného tvarohu
  • 1 balenie 200 gramovej čokolády na varenie
  • 3 lyžice oleja

Postup: Rýchla pudingová torta

Na začiatok som si mixérom vyšľahala celé vajíčka s práškovým cukrom. Vedľa som si vymiešala polohrubú múku s práškom do pečiva. K vyšľahaným vajíčkam s cukrom som pridala olej a prešľahala. K tomu som pridala aj múku s pdp. Poriadne som to celé vymixovala, aby nám vzniklo tekuté cesto. Prichystala som si formu na pečenie, vystlala som ju papierom a cesto naň vyliala.

Dala som cesto piecť do vopred vyhriatej rúry na 190° cca 25-30 minút. To, či je hotová som skúsila špáradlom. Korpus som nechala vychladnúť a prichystala som si plnku. Z práškového pudingu som v mlieku klasicky uvarila hustý puding. Taktiež je potrebné nechať vychladnúť aj puding. K chladnému pudingu som primiešala tvaroh. Rozdelila som si to na polky a k jednej polke som primiešala 3 lyžice kakaa. Vychladnutý korpus som prerezala napoly. Na jeden plát som natrela svetlú plnku.

 

Rýchla pudingová torta

Rýchla pudingová torta

Prekryla druhým korpusom a naniesla tmavú plnku. Takto som to dala na chvíľu do mrazničky a medzitým som si prichystala polevu. Nad parou som nechala roztopiť čokoládu v oleji. Nechala som ju trocha vychladnúť a do teplej som vmiešala zvyšné kakao.

Tortu som vybrala z mrazáku a poliala polevou, zboku som spravila „cencúle“. Takto hotovú „rýchla pudingová torta“ som dala ešte do mrazáku na cca polhodinku a následne podávala. Krájame horúcim nožom aby nám stvrdnutá čokoláda nepopraskala. Ak robíte tortu skôr, nie na poslednú chvíľu ako ja, necháme ju v mrazničke koľko treba aj viac dní. Potom ju ale treba vybrať skôr, aby stihla rozmrznúť do podávania.

 

Navšívte aj tento recept: najrýchlejšia a najjednoduchšia torta.

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *