Delikátny roastbeef
Dnes sim si pre vás pripravila niečo z mäsa a je to tento roastbeef
Potrebujeme:
- 3 strúčiky cesnaku
- malý kúsok zázvoru (cca veľkosť vlašského orechu)
- pol viazaničky koriandra
- 1 lyžička hnedého cukru
- mleté čili
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica olivového oleja
- 1kg hovädzieho roastbeefu (alebo roštenky)
- 400 ml hovädzieho vývaru
- 2 lyžice kukuričného škrobu
Postup: Delikátny roastbeef
Marinádu si pripravíme následovne.
Cesnak si očistíme a pretlačíme. Zázvor očistíme odrežeme si 2 kolieska a zvyšok najemno nastrúhame. Koriander opláchneme čistou vodou a osušíme, otrháme lístky a nasekáme. Cesnak, cukor, nastrúhaný zázvor, koriander, štipku čili korenia, sójovú omáčku a olivový olej spolu premiešame. Rúru si vyhrejeme na 200C. Mäso si osušíme a po povrchu mriežkovo nadrežeme.
Poukladáme si mäso na pekáč a dôkladne potrieme pripravenou marinádou. Dáme piecť do rúry a teplotu znížime na 180C pečieme asi 15 až 25 minút. Záleží na vás ako chcete mať roastbeef prepečený. Do menšieho hrnca si nalejeme hovädzí vývar a pridáme kolieska zázvoru.
Privedieme do varu. Kukuričný škrob si rozmiešame v troche studenej vody a zašľaháme do vývaru. Trošku povaríme. Následne ochutíme dvoma lyžicami sójovej omáčky, soľou a štipkou čili korenia.
Kolieska zázvoru môžeme vybrať. Roastbeef vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme 10- 15 minút odpočívať. Mäsko si nakrájame na hrubšie plátky a podávame s omáčkou. Príloha môže byť dusená tyža, alebo opekané zemiaky.
Prajem dobrú chuť.
[penci_recipe]