Chutná Vareška

Delikátny roastbeef

Delikátny roastbeef

Dnes sim si pre vás pripravila niečo z mäsa a je to tento roastbeef

 

Potrebujeme:

  • 3 strúčiky cesnaku
  • malý kúsok zázvoru (cca veľkosť vlašského orechu)
  • pol viazaničky koriandra
  • 1 lyžička hnedého cukru
  • mleté čili
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1kg hovädzieho roastbeefu (alebo roštenky)
  • 400 ml hovädzieho vývaru
  • 2 lyžice kukuričného škrobu

 

Postup: Delikátny roastbeef

Marinádu si pripravíme následovne.

Cesnak si očistíme a pretlačíme. Zázvor očistíme odrežeme si 2 kolieska a zvyšok najemno nastrúhame. Koriander opláchneme čistou vodou a osušíme, otrháme lístky a nasekáme. Cesnak, cukor, nastrúhaný zázvor, koriander, štipku čili korenia, sójovú omáčku a olivový olej spolu premiešame. Rúru si vyhrejeme na 200C. Mäso si osušíme a po povrchu mriežkovo nadrežeme.

Poukladáme si mäso na pekáč a dôkladne potrieme pripravenou marinádou. Dáme piecť do rúry a teplotu znížime na 180C pečieme asi 15 až 25 minút. Záleží na vás ako chcete mať roastbeef prepečený. Do menšieho hrnca si nalejeme hovädzí vývar a pridáme kolieska zázvoru.

 

Privedieme do varu. Kukuričný škrob si rozmiešame v troche studenej vody a zašľaháme do vývaru. Trošku povaríme. Následne ochutíme dvoma lyžicami sójovej omáčky, soľou a štipkou čili korenia.

Kolieska zázvoru môžeme vybrať. Roastbeef vyberieme z rúry, prikryjeme alobalom a necháme 10- 15 minút odpočívať. Mäsko si nakrájame na hrubšie plátky a podávame s omáčkou. Príloha môže byť dusená tyža, alebo opekané zemiaky.

Prajem dobrú chuť.

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *