Dobrou variantou je tento recept: hrnčekový koláč s ovocím recept.
Rýchly hrnčekový koláč s ovocím
Ak hľadáte rýchly hrnčekový koláč s ovocím, tu je recept, ktorý vám môže zísť vhod:
Suroviny:
- 1 veľká banána
- 4 lyžice múky
- 2 lyžice cukru
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice mlieka
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1 hrnček zmiešaného ovocia (napr. maliny, jahody, čerešne)
Postup:
- Vo veľkej hrnčeku rozmixujte banánu vidličkou, až kým sa nezmení na hladkú pastu.
- Pridajte múku, cukor, olej, mlieko, prášok do pečiva a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
- Do cesta pridajte zmiešané ovocie a jemne ho zapracujte do cesta.
- Hrnček vložte do mikrovlnnej rúry a pečte na plnom výkone 2-3 minúty, alebo kým koláč stuhne a vnútorná časť je suchá.
- Po vytiahnutí z mikrovlnnej rúry nechajte koláč vychladnúť a potom ho môžete podávať.
Dúfam, že vám tento recept poslúži a budete si vychutnávať váš rýchly hrnčekový koláč s ovocím!
Dole máte ďalší môj recept priatelia.
2)
Ingrediencie:
- 1 hrnček (250 ml) hladkej múky
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1/2 hrnčeka mlieka
- 1/4 hrnčeka oleja (napr. slnečnicového alebo kokosového)
- 1 vajce
- 1 prášok do pečiva (10 g)
- Štipka soli
- 1/2 hrnčeka ovocia (čerstvé alebo mrazené – napr. maliny, čučoriedky, jablká, banány)
Postup:
-
Príprava cesto: V stredne veľkej miske zmiešajte hladkú múku, cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Dobre premiešajte, aby sa suché ingrediencie spojili.
-
Pridanie mokrých ingrediencií: Do suchých ingrediencií pridajte mlieko, olej a vajce. Všetko dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladké cesto.
-
Pridanie ovocia: Do cesta jemne vmiešajte ovocie. Ak používate mrazené ovocie, nie je nutné ho pred tým rozmrazovať.
-
Naplnenie hrnčeka: Cesto nalejte do mugy alebo hrnčeka (objem cca 300 ml) naplneného zhruba do 2/3, aby sa mal koláč pri pečení kde rozrásť.
-
Pečenie: Hrnček dajte do mikrovlnnej rúry a pečte na maximálny výkon približne 1,5 až 2 minúty (čas sa môže líšiť v závislosti od výkonu mikrovlnnej rúry). Koláč je hotový, keď je na dotyk pevný v strede.
-
Servírovanie: Po upečení nechajte koláč niekoľko minút vychladnúť, potom ho môžete posypať práškovým cukrom alebo podávať so šľahačkou.
Tipy:
- Ak máte radi osviežujúcu chuť, môžete do cesta pridať trošku citrónovej alebo pomarančovej kôry.
- Experimentujte s rôznymi druhmi ovocia a vytvorte si vlastné kombinácie!
Dobrou chuťou! 🍰🥳