Sampiňónová polievka Lídl

Recept 1: Krémová sampiňónová polievka s tymiánom

Ingrediencie:

  • 500 g čerstvých champignonov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 stredne veľké zemiaky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

  1. Na začiatok si dôkladne umyte a nakrájajte čerstvé sampiňóny na plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno. Zemiaky olúpte a nakrájajte na malé kocky.
  2. V hrnci na olivovom oleji osmahnite cibuľu a cesnak, kým nebudú sklenené. Pridajte nakrájané sampiňóny a smažte ich, kým nevydajú svoju šťavu a nezhnednú.
  3. Pridajte nakrájané zemiaky a varte ešte niekoľko minút. Následne všetko zalejte zeleninovým vývarom a pridajte tymián. Varíme na miernom ohni asi 20 minút, kým sú zemiaky mäkké.
  4. Po uvarení polievku rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Pridajte smotanu na varenie a dochuťte soľou a čiernym korením.
  5. Polievku ešte krátko prehrejte, podávajte horúcu a ozdobte napríklad čerstvou petržlenovou vňaťou.

Recept 2: Pikantná sampiňónová polievka s červenou šošovicou

Ingrediencie:

  • 300 g čerstvých champignonov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g červenej šošovice
  • 1 mrkva
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžička mletého čierneho korenia
  • 1 lyžička papriky
  • 1 lyžička rasce
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Čerstvá pažítka na ozdobu

Postup:

  1. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno. Mrkvu nastrúhajte na hrubo. Sampiňóny umyte a nakrájajte na plátky.
  2. V hrnci na olivovom oleji osmahnite cibuľu s cesnakom, kým nebudú sklenené. Potom pridajte mrkvu a sampiňóny a opražte ich asi 5 minút.
  3. Pridajte červenú šošovicu, mleté čierne korenie, papriku a rascu. Všetko dôkladne premiešajte a zalievajte zeleninovým vývarom.
  4. Varíme na strednom ohni približne 30 minút, kým sa šošovica a zelenina neuvari.
  5. Polievku môžete podávať buď celú, alebo časť uvárenej polievky rozmixovať dohladka pre krémovejšiu textúru. Ozdobte čerstvou pažítkou a podávajte.

Recept 3: Houbová polievka s kyslou smotanou a zemiakmi

Ingrediencie:

  • 400 g čerstvých champignonov
  • 1 veľká cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 3 stredné zemiaky
  • 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 200 g kyslej smotany
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžička majoránky
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Kocky vzdorovitého chleba na opraženie ako príloha

Postup:

  1. Na masle opražte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridajte najemno nasekaný cesnak a chvíľu smažte, aby neupečených!
  2. Potom pridajte nakrájané zemiaky a po chvíli aj plátky sampiňónov. Všetku zmes opražte približne 5-7 minút, aby sa všetko pekne prepojilo.
  3. Prilejte vývar a varte na miernom ohni asi 20 minút, kým sú zemiaky uvarené.
  4. Po uvarení rozmixujte polievku dohladka. Pridajte kyslú smotanu a majoránku. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
  5. Na opraženie chleba nakrájajte na kocky a opražte ich na panvici, nebojte sa ich dochutiť soľou a korením.
  6. Polievku podávajte horúcu s kockami praženého chleba ako prílohu.

Dúfam, že tieto recepty na sampiňónové polievky z Lídl vám prinesú inšpiráciu a potešia chuťové poháriky!

 

 

 

Potrebujeme:
– 500 g sampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička rasce divoky (alebo iné bylinky podľa chuti)
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierny korenie

 

Sampiňónová polievka Lídl

Postup:
1. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno a orestujeme na oleji.
2. Pridáme nasekané sampiňóny a orestujeme.
3. Pridáme mletú papriku a rasce divoky a miešame asi 1 minútu.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 20 minút.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Podávame teplú s čerstvým chlebom.

Prajem dobrú chuť!

Podobné príspevky

10 Komentárov

  1. Kuchárka123 píše:

    Tento recept na sampiňónovú polievku je skvelý! Môj manžel ju miluje a ja si ju pripravujem vždy, keď máme návštevu. Je to jednoduché a chutné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Odporúčam pridať aj trochu smotany!

  2. HravýMacek píše:

    Nedávno som vyskúšal túto polievku a bola fantastická! Pomer ingrediencií je presný a postup veľmi jasný. Určite ju urobím znova! Ďakujem za super recept, pridám aj bylinky na zlepšenie chuti.

  3. JozkoZeleninka píše:

    Môžem potvrdiť, že táto sampiňónová polievka je naozaj lahodná! Robil som ju pre rodinu a všetci sa olizovali až za ušami. Môžete pridať aj trochu syra navrchu, dodá to úžasnú chuť!

  4. Svetlanka píše:

    Polievka podľa tohto receptu sa mi podarila skvele! Vynikajúca kombinácia chutí. Je to rýchle a jednoduché jedlo, ideálne na večeru po dlhom dni. Určite odporúčam všetkým milovníkom húb!

  5. ChutneVariabilny píše:

    Tento recept ma nadchol! Polievka je plná chuti a veľmi jednoduchá na prípravu. Môžem povedať, že moja rodina sa už teší na ďalšie varenie tejto dobroty. Ďakujem za zdieľanie, určite ho ešte využijem!

  6. Miloš123 píše:

    Tento recept na sampiňónovú polievku je skvelý! Mám rád, ako je jednoduchý a rýchly. Určite ho vyskúšam. Ďakujem za tip! Bude to úžasné s čerstvým chlebom. Prajem si, aby bolo viac takýchto receptov!

  7. ZelenáJablko píše:

    Wow, toto vyzerá fantasticky! Milujem sampiňóny a teším sa na túto polievku. Konečne niečo chutné a zdravé na obed. Určite budem variť podľa vášho návodu. Ďakujem za zdieľanie! Prajem dobrú chuť všetkým.

  8. PetríkKuchár píše:

    Sampiňónová polievka? To znie skvele! Mám rád jednoduché recepty a tento vyzerá ako ideálny pre víkendové varenie. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím pre rodinu. Sľubujem, že sa im bude páčiť!

  9. MačkaPusa píše:

    Tento recept ma veľmi zaujal! Kombinácia chutí mletých paprík a divokého rasce je úžasná. Mám rada polievky a táto vyzerá lahodne. Hneď si ju zapíšem do svojho receptára. Veľa šťastia pri varení všetkým!

  10. Kvetinka7 píše:

    Sampiňónová polievka mi vždy pripomína detstvo! Rada varím a tento recept mi dodal inšpiráciu na večeru dnes večer. Určite pridám trochu smotany na zjemnenie chuti. Ďakujem za skvelý nápad, prajem všetkým dobrú chuť!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *