Recept 1: Krémová sampiňónová polievka s tymiánom
Ingrediencie:
- 500 g čerstvých champignonov
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 stredne veľké zemiaky
- 1 liter zeleninového vývaru
- 200 ml smotany na varenie
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného tymiánu
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
- Na začiatok si dôkladne umyte a nakrájajte čerstvé sampiňóny na plátky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno. Zemiaky olúpte a nakrájajte na malé kocky.
- V hrnci na olivovom oleji osmahnite cibuľu a cesnak, kým nebudú sklenené. Pridajte nakrájané sampiňóny a smažte ich, kým nevydajú svoju šťavu a nezhnednú.
- Pridajte nakrájané zemiaky a varte ešte niekoľko minút. Následne všetko zalejte zeleninovým vývarom a pridajte tymián. Varíme na miernom ohni asi 20 minút, kým sú zemiaky mäkké.
- Po uvarení polievku rozmixujte tyčovým mixérom dohladka. Pridajte smotanu na varenie a dochuťte soľou a čiernym korením.
- Polievku ešte krátko prehrejte, podávajte horúcu a ozdobte napríklad čerstvou petržlenovou vňaťou.
Recept 2: Pikantná sampiňónová polievka s červenou šošovicou
Ingrediencie:
- 300 g čerstvých champignonov
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 g červenej šošovice
- 1 mrkva
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
- 1 lyžička papriky
- 1 lyžička rasce
- 2 lyžice olivového oleja
- Soľ podľa chuti
- Čerstvá pažítka na ozdobu
Postup:
- Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno. Mrkvu nastrúhajte na hrubo. Sampiňóny umyte a nakrájajte na plátky.
- V hrnci na olivovom oleji osmahnite cibuľu s cesnakom, kým nebudú sklenené. Potom pridajte mrkvu a sampiňóny a opražte ich asi 5 minút.
- Pridajte červenú šošovicu, mleté čierne korenie, papriku a rascu. Všetko dôkladne premiešajte a zalievajte zeleninovým vývarom.
- Varíme na strednom ohni približne 30 minút, kým sa šošovica a zelenina neuvari.
- Polievku môžete podávať buď celú, alebo časť uvárenej polievky rozmixovať dohladka pre krémovejšiu textúru. Ozdobte čerstvou pažítkou a podávajte.
Recept 3: Houbová polievka s kyslou smotanou a zemiakmi
Ingrediencie:
- 400 g čerstvých champignonov
- 1 veľká cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 stredné zemiaky
- 1 liter kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 200 g kyslej smotany
- 2 lyžice masla
- 1 lyžička majoránky
- Soľ a korenie podľa chuti
- Kocky vzdorovitého chleba na opraženie ako príloha
Postup:
- Na masle opražte nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridajte najemno nasekaný cesnak a chvíľu smažte, aby neupečených!
- Potom pridajte nakrájané zemiaky a po chvíli aj plátky sampiňónov. Všetku zmes opražte približne 5-7 minút, aby sa všetko pekne prepojilo.
- Prilejte vývar a varte na miernom ohni asi 20 minút, kým sú zemiaky uvarené.
- Po uvarení rozmixujte polievku dohladka. Pridajte kyslú smotanu a majoránku. Dobre premiešajte a dochuťte soľou a korením.
- Na opraženie chleba nakrájajte na kocky a opražte ich na panvici, nebojte sa ich dochutiť soľou a korením.
- Polievku podávajte horúcu s kockami praženého chleba ako prílohu.
Dúfam, že tieto recepty na sampiňónové polievky z Lídl vám prinesú inšpiráciu a potešia chuťové poháriky!
Potrebujeme:
– 500 g sampiňónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička rasce divoky (alebo iné bylinky podľa chuti)
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ, čierny korenie
Sampiňónová polievka Lídl
Postup:
1. Cibuľu a cesnak nasekáme na jemno a orestujeme na oleji.
2. Pridáme nasekané sampiňóny a orestujeme.
3. Pridáme mletú papriku a rasce divoky a miešame asi 1 minútu.
4. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť asi 20 minút.
5. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
6. Podávame teplú s čerstvým chlebom.
Prajem dobrú chuť!
Tento recept na sampiňónovú polievku je skvelý! Môj manžel ju miluje a ja si ju pripravujem vždy, keď máme návštevu. Je to jednoduché a chutné jedlo, ktoré si zamiluje celá rodina. Odporúčam pridať aj trochu smotany!
Nedávno som vyskúšal túto polievku a bola fantastická! Pomer ingrediencií je presný a postup veľmi jasný. Určite ju urobím znova! Ďakujem za super recept, pridám aj bylinky na zlepšenie chuti.
Môžem potvrdiť, že táto sampiňónová polievka je naozaj lahodná! Robil som ju pre rodinu a všetci sa olizovali až za ušami. Môžete pridať aj trochu syra navrchu, dodá to úžasnú chuť!
Polievka podľa tohto receptu sa mi podarila skvele! Vynikajúca kombinácia chutí. Je to rýchle a jednoduché jedlo, ideálne na večeru po dlhom dni. Určite odporúčam všetkým milovníkom húb!
Tento recept ma nadchol! Polievka je plná chuti a veľmi jednoduchá na prípravu. Môžem povedať, že moja rodina sa už teší na ďalšie varenie tejto dobroty. Ďakujem za zdieľanie, určite ho ešte využijem!
Tento recept na sampiňónovú polievku je skvelý! Mám rád, ako je jednoduchý a rýchly. Určite ho vyskúšam. Ďakujem za tip! Bude to úžasné s čerstvým chlebom. Prajem si, aby bolo viac takýchto receptov!
Wow, toto vyzerá fantasticky! Milujem sampiňóny a teším sa na túto polievku. Konečne niečo chutné a zdravé na obed. Určite budem variť podľa vášho návodu. Ďakujem za zdieľanie! Prajem dobrú chuť všetkým.
Sampiňónová polievka? To znie skvele! Mám rád jednoduché recepty a tento vyzerá ako ideálny pre víkendové varenie. Už sa neviem dočkať, kedy ho pripravím pre rodinu. Sľubujem, že sa im bude páčiť!
Tento recept ma veľmi zaujal! Kombinácia chutí mletých paprík a divokého rasce je úžasná. Mám rada polievky a táto vyzerá lahodne. Hneď si ju zapíšem do svojho receptára. Veľa šťastia pri varení všetkým!
Sampiňónová polievka mi vždy pripomína detstvo! Rada varím a tento recept mi dodal inšpiráciu na večeru dnes večer. Určite pridám trochu smotany na zjemnenie chuti. Ďakujem za skvelý nápad, prajem všetkým dobrú chuť!