Chutná Vareška

Šľahačkové prsíčka so špenátovou knedľou

Šľahačkové prsíčka so špenátovou knedľou

Šľahačkové prsíčka so špenátovou knedľou chutné a hlavne božské jedlo.

Potrebujeme:

  • 500g kuracích pŕs
  • 2 lyžice oleja
  • 1 väčšia cibuľa
  • 1lyžička vegety
  • 1 lyžička mletej červenej papriky
  • štipka mletého čierneho korenia
  • 300ml horúcej vody
  • 300ml mlieka
  • 250ml smotany na varenie
  • 250ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice hladkej múky na zahustenie

Na knedľu potrebujeme:

  • 6 rožkov
  • 100g špenátových listov
  • 6 vajec
  • 1 lyžička soli
  • 100ml plnotučného mlieka
  • strúhanka

 

Šľahačkové prsíčka so špenátovou knedľou

Šľahačkové prsíčka so špenátovou knedľou

Šľahačkové prsíčka so špenátovou knedľou

Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na menšie plátky. Na oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu s vegetou, červenou mletou paprikou a štipkou čierneho korenia. Pridáme kuracie prsia a opečieme z oboch strán. Zalejeme horúcou vodou, keď sa tekutina trochu odparí , pridáme mlieko a smotanu na varenie. Necháme prevrieť a keď je mäso mäkké , za stáleho miešania prilejeme smotanu na šľahanie rozmiešanú s hladkou múkou. Necháme variť ešte 5 minút. Dochutíme vegetou a odstavíme.

Knedľa:

Rožky nakrájame na malé kocky. Umyté špenátové listy sparíme vriacou vodou, odkvapkáme a najemno nasekáme. Žĺtky zmiešame so soľou a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Rožky pokvapkáme asi 80 ml mlieka, pridáme žĺtky so špenátom a zľahka primiešame sneh. Ak je cesto veľmi husté, prilejeme zvyšok mlieka, ak je riedke pridáme strúhanku. Hotové cesto vyklopíme na potravinovú fóliu a zvinieme do tvaru knedle. V hrnci s vriacou vodou varíme 20 minút. Vyberieme, necháme chvíľu odležať, fóliu odstránime a nakrájame.

Dobrú chuť. Zamilujete si aj kuracie prsia na smotane.

 

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *