Šľahačkové prsíčka so špenátovou knedľou
Šľahačkové prsíčka so špenátovou knedľou chutné a hlavne božské jedlo.
Potrebujeme:
- 500g kuracích pŕs
- 2 lyžice oleja
- 1 väčšia cibuľa
- 1lyžička vegety
- 1 lyžička mletej červenej papriky
- štipka mletého čierneho korenia
- 300ml horúcej vody
- 300ml mlieka
- 250ml smotany na varenie
- 250ml smotany na šľahanie
- 2 lyžice hladkej múky na zahustenie
Na knedľu potrebujeme:
- 6 rožkov
- 100g špenátových listov
- 6 vajec
- 1 lyžička soli
- 100ml plnotučného mlieka
- strúhanka
Šľahačkové prsíčka so špenátovou knedľou
Šľahačkové prsíčka so špenátovou knedľou
Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame na menšie plátky. Na oleji opečieme najemno nakrájanú cibuľu s vegetou, červenou mletou paprikou a štipkou čierneho korenia. Pridáme kuracie prsia a opečieme z oboch strán. Zalejeme horúcou vodou, keď sa tekutina trochu odparí , pridáme mlieko a smotanu na varenie. Necháme prevrieť a keď je mäso mäkké , za stáleho miešania prilejeme smotanu na šľahanie rozmiešanú s hladkou múkou. Necháme variť ešte 5 minút. Dochutíme vegetou a odstavíme.
Knedľa:
Rožky nakrájame na malé kocky. Umyté špenátové listy sparíme vriacou vodou, odkvapkáme a najemno nasekáme. Žĺtky zmiešame so soľou a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Rožky pokvapkáme asi 80 ml mlieka, pridáme žĺtky so špenátom a zľahka primiešame sneh. Ak je cesto veľmi husté, prilejeme zvyšok mlieka, ak je riedke pridáme strúhanku. Hotové cesto vyklopíme na potravinovú fóliu a zvinieme do tvaru knedle. V hrnci s vriacou vodou varíme 20 minút. Vyberieme, necháme chvíľu odležať, fóliu odstránime a nakrájame.
Dobrú chuť. Zamilujete si aj kuracie prsia na smotane.
[penci_recipe]