Šošovicový prívarok so zemiakmi

U nás doma šošovicový prípvarok varíme takto. Vyskúšajte aj kyslú šošovicovú polievku.

Šošovicový prívarok so zemiakmi

YouTube video

Ingrediencie:

  • 250 g žltej šošovice
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného mletého majoránky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 100 g smotany na varenie (opcionálne)

Postup:

  1. Šošovicu pred varením umyte a nechajte namočiť v studenej vode aspoň na 30 minút.
  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Cibuľu a cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame.
  4. V hrnci si rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme ju dozlatista.
  5. Pridáme cesnak, mletú sladkú papriku a mletý majoránku. Smažíme ešte pár minút, kým sa všetko pekne prepojí.
  6. Zemiaky pridáme do hrnca a do zeleninového vývaru pridáme šošovicu. Osolíme, okoreníme a varíme na miernom ohni približne 30-40 minút, kým šošovica a zemiaky nie sú mäkké.
  7. Po uvarení môžete pridať smotanu na varenie, ktorá prívarok jemne zahustí a dodá mu krémovú chuť. Podľa chuti ešte doladíme soľou a korením.
  8. Podávame s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *