Šošovicový prívarok so zemiakmi

U nás doma šošovicový prípvarok varíme takto. Vyskúšajte aj kyslú šošovicovú polievku.
Nižšie nájdete recepty s ingredienciami.

Na prípravu tohto šošovicového prívaroku budeme potrebovať šošovicu, zemiaky, cibuľu a cesnak.

Najprv si očistíme a nakrájame zemiaky na menšie kusy a cibuľu na drobné kocky.V hrnci rozpálime olej a orestujeme cibuľu spolu s cesnakom, potom pridáme nakrájané zemiaky a dusíme krátku chvíľu.

Následne pridáme šošovicu a zalijeme vodou, necháme variť do mäkka.

Šošovicový prívarok so zemiakmi

Dnes som varila: ŠOŠOVICOVÝ PRÍVAROK - recept

Ingrediencie:

  • 250 g žltej šošovice
  • 2 stredne veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1 lyžička sušeného mletého majoránky
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 100 g smotany na varenie (opcionálne)

Postup:

  1. Šošovicu pred varením umyte a nechajte namočiť v studenej vode aspoň na 30 minút.
  2. Zemiaky očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  3. Cibuľu a cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame.
  4. V hrnci si rozohrejeme olivový olej a pridáme nakrájanú cibuľu. Smažíme ju dozlatista.
  5. Pridáme cesnak, mletú sladkú papriku a mletý majoránku. Smažíme ešte pár minút, kým sa všetko pekne prepojí.
  6. Zemiaky pridáme do hrnca a do zeleninového vývaru pridáme šošovicu. Osolíme, okoreníme a varíme na miernom ohni približne 30-40 minút, kým šošovica a zemiaky nie sú mäkké.
  7. Po uvarení môžete pridať smotanu na varenie, ktorá prívarok jemne zahustí a dodá mu krémovú chuť. Podľa chuti ešte doladíme soľou a korením.
  8. Podávame s čerstvou nasekanou petržlenovou vňaťou a chlebom.

Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok so zemiakmi - 2

2) Šošovicový prívarok so zemiakmi

Na prípravu šošovicového prívaroku so zemiakmi budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 šálka šošovice
– 2 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 paprika
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžička mletého rascebu
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie

Postup:

1. Šošovicu prepláchneme vodou a necháme ju namočiť na pár hodín.
2. Zemiaky olúpeme a nakrájame na malé kocky.
3. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Mrkvu a papriku zase na tenké prúžky.
4. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme cibuľu a cesnak.
5. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a papriku a orestujeme ich do zmäknutia.
6. Pridáme nakrájané zemiaky a šošovicu, zalijeme vodou a necháme varit asi 20-30 minút, alebo kým sú zemiaky dobre uvarené.
7. Na záver pridáme paradajkový pretlak, rascebu, soľ a korenie a necháme variť ešte pár minút.

Šošovicový prívarok so zemiakmi je hotový a môžete ho podávať. Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok so zemiakmi - Tradičný recept

3) Šošovicový prívarok so zemiakmi – Tradičný recept

Na prípravu šošovicového prívaroku so zemiakmi budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 1 šálka šošovice
– 2 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 mrkva
– 1 paprika
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžička mletého rascebu
– soľ a korenie podľa chuti
– olej na smaženie

Postup:

1. Šošovicu prepláchneme vodou a necháme ju namočiť ideálne cez noc. A to s dostatkom vody. 
2. Zemiaky olúpeme a nakrájame na malé kocky.
3. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobné kúsky. Mrkvu a papriku zase na tenké prúžky.
4. Na panvici rozohrejeme trochu oleja a orestujeme cibuľu a cesnak.
5. Potom pridáme nakrájanú mrkvu a papriku a orestujeme ich do zmäknutia.
6. Pridáme nakrájané zemiaky a šošovicu, zalijeme vodou a necháme varit asi 20-30 minút, alebo kým sú zemiaky dobre uvarené.
7. Na záver pridáme paradajkový pretlak, rascebu, soľ a korenie a necháme variť ešte pár minút.

Šošovicový prívarok so zemiakmi je hotový a môžete ho podávať. Dobrú chuť!

 

Domáci šošovicový prívarok so zemiakmi

4) Domáci šošovicový prívarok so zemiakmi

Na prípravu šošovicového prívaroku so zemiakmi budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

– 250 g zelených šošoviec
– 2 veľké zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 polievkové lyžice oleja
– 1 lyžička mletej rasce
– soľ, mleté čierne korenie a červená paprika podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru

Postup:

1. Zelené šošovice dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.

2. Zemiaky olúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu a cesnak očistite a nasekajte.

3. Na rozpálenom oleji osmažte cibuľu a cesnak dozlatista.

4. Pridajte zemiaky a šošovice a za stáleho miešania orestujte asi 5 minút.

5. Pridajte mletú rasce, soľ, korenie a červenú papriku. Premiešajte.

6. Zalejte zeleninovým vývarom a varíme pokryté asi 30-40 minút, kým zemiaky a šošovice nezmäknú.

7. Podávajte s čerstvou vňaťou alebo pažítkou.

Tento šošovicový prívarok so zemiakmi je výborný ako hlavné jedlo. Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok so zemiakmi a cesnakom

5) Šošovicový prívarok so zemiakmi a cesnakom

Na prípravu šošovicového prívaroku so zemiakmi budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 1 šálka sušenej zeleniny šošovice
– 2 zemiaky
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie a mletá rasca podľa chuti

Postup:

1. Zeleninu šošovicu dôkladne prepláchnite vo vode a nechajte namočiť aspoň na 30 minút.

2. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na menšie kocky. Cibuľu a cesnak nasekajte.

3. V hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, až kým nebudú zlatisté.

4. Pridajte zemiaky a dolejte vodu tak, aby boli zemiaky zatienené. Pridajte sušenú šošovicu a okorenite soľou, korením a rascom.

5. Varíme na miernom ohni asi 20-30 minút, kým zemiaky a šošovica nebudú mäkké.

6. Prívarok dochutíme podľa chuti soľou a korením a podávame teplý.

Dobrú chuť!

 

Varím že sa vám rceepty páčila a pripravíte pomocou nich chutný obed. 
Ešte raz vám prajem dobrú chuť. 

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob - Recept
Kuracie maso s ananasom na cinsky sposob

Kuracie mäso s ananásom na čínsky spôsob. Rýchy recept za pár minút hotový. Recept pre žačiatočníkov ale aj úplných amatérov. Vyprážané ..

Recipe Ingredients:

Editor's Rating:
5

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *