Šošovicový prívarok so zemiakmi
U nás doma šošovicový prípvarok varíme takto.
Potrebujeme:
- balíček šošovice
- 3 – 4 zemiaky
- teglík smotany na varenie
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- soľ, korenie, vegeta
- bokový list
- 1 PL hladkej múky
- bravčová masť alebo olej
Šošovicový prívarok so zemiakmi
Na masti som si opražila do zlatista, očistenú a pokrájanú cubuľku na kocky. Umyla som si šošovicu a dala som ju do hrnca. Zaliala vodou, osolila a okorenila a nechala variť.
Šosovicu varíme do polomäka a pridáme k nej bobkový lisť, pretlačeý cesnak a na kocky nakrájané zemiaky.
Ak chcete pridajte aj vegetu alebo kocku masoxu pre lepšiu chuť. Varíme do kedy sa spravia zemiaky a šošovica.
Časť smotany na varenie zmiešame s polievkovou lyžicou smotany a tak zahustíme. Zvyšok smotany na varenie prilejeme k šočovici. Môžeme opäť dosoliť alebo dkokoreniť. Varíme kým všetko zmäkkne.
Do dovarením to mi doma jeme s omasteným chlebom a soľou. Na vrch polievky si môžete spraviť volské oko alebo trocha klobásy či slaniny. Dobrú chuť.
Vyskúšajte aj kyslú šošovicovú polievku.
Šošovicový prívarok so zemiakmi
[penci_recipe]