Soté z hovädzieho mäsa môj domáci recept
Dnes si pripravíme veľmi chutné ale o to viac jednoduchšie jedlo. Soté z hovädzieho mäsa na môj domáci – ide o môj domáci recept, ktorý som si tak trocha upravila na náš Slovenský spôsob. Dúfam, že vám bude chutiť a budem rada ak mi zanecháte nejaký ten komentár.
K príprave receptíku budeme potrebovať tieto potraviny:
- 500 gramov pravej sviečkovej (dajte takú ako máte),
- 500 gramov falošnej sveičkovej,
- 3,5 PL oleja na varenie.
- soľ,
- 1 pór,
- 1 parika,
- 2 paradajky,
- 2 strúčiky cesnaku (ak máte domáci tak jeden),
- 60 gramov arašíd,
- 10 čierných olív,
- sladka sójová omáčka,
- škrobová múčka.
Príprava: soté z hovädzieho mäsa môj
Príprava soľ je veľmi jednoduchá. Umyla som si mäso, ktoré som nožom nakrájala na rezance. Následne som ho dala do misky, kde som pridala kuchynkú soľ, sójovú omáčku, škrobovú múčku. Následne som to dôkladne premiešala. Nechala som takto ochutené mäso celú noc v ľadničke a sem tam, keď muž vykrádal ľadničku v noci, tak som ho poprosila aby premiešal mäso.
Ja som ho taktiež približne každú hodinku cez deň miešala.
Avšak ak dnes varíte toto soté, tak bez problémov môžete skôr privstať a dať mäso aspoň na tri štyri hodinky do ľadničky. To úplne postačí. Ja napríklad vstanem o 5 ráno a o 12-tej ho varím – to bohate postačí.
Na panvici som som si zohriala olej a sprduka spražila naše mäso nakrájané na rezance. Ubrala som plameň a pridala pokrájaný pór, na pásky prezanú pariku, pretlačený cesnak. A trocha som porestovala. Po čase keď sa mi mäso trocha zmäkklo tak som pridala arašidy, olivy a na kúsky pokrájane paradajky.
Jedlo som servírovala s ryžou a aj s trochou čerstvej zeleninky. Soté z hovädzieho mäsa môžete podávať aj s tarhoňou. Dobrú chuť priatelia a budem rada za vaše komentáre.
Vyskúšajte tiež: hovädzia polievka od babičky recept z roku 1963.