Špagety s paradajkovo-baklažánovou omáčkou
Poďme si spolu uvariť nebíčko v papuľke. Len hodinka v kuchyni a najete sa ako králi.
Budeme potrebovať:
- balík špagiet
- 1ks baklažánu
- 5 strúčikov cesnaku
- bazalka, oregano
- olivový olej
- soľ, čierné mleté korenie
Na omáčku som použila:
- 2 ks konzervy lúpaných paradajok
- cibuľa
- cesnak
- bazalka, oregano
- cukor,
- soľ, čierne mleté korenie
- olivový olej
Špagety s paradajkovo-baklažánovou omáčkou
Baklažán som si umyla a nožom som ho prekrojila pod dĺžke. Z dnu som ho nakrojla pod dĺžke, teda dužidu som nakrojila, tak aby som ho neprekrojila. Do zárezov som dala pretlačený cesnak. Bakalžán som následne osolila, okorenila a pridala bazalku a oregano. DObre som ho poolejovala olivovým olejom.
Baklažán som dala do zapekacej misy a piekla 40 minút pri 200 stupňoch.
Baklažan po tom čo vychladok tak som dužina stiahla lyžičkou a šupku vyhodila. Dužinu som použila do omáčky, ktorú som si pripravila takto.
Na oleji som si spenila drobno nakrájani cubuľu, prdiala cesnak, orestovala minútku a zaliala paradajakmi v konzerve. Pridala som soľ, čierne korenie a podľa chuti aj oregano alebo bazalku. Povarím tak 5 až 10 minút aby sa nám odparila voda a pridáme lyžičkou podusenú dužinu z baklažánu.
Špagety som si uvarila v horúcej slanej vode a po uvarení som ich dala do omáčky. Hneď som podávala na tanier so strúhaným parmezánom. Ale je to v podstate jedno aký syr použijete. Môžete dozdobiť čerstvou bazalkou alebo akoukoľvek bylinkou.
Špagety s paradajkovo-baklažánovou omáčkou
Ako dobra varianta k špegatám sú aj špagety s tuniakovou omáčkou, vyskúšajte. Troška menej trápenia pri varení.
[penci_recipe]