Špagety s paradajkovo-baklažánovou omáčkou

Poďme si spolu uvariť nebíčko v papuľke. Len hodinka v kuchyni a najete sa ako králi.

Špagety s paradajkovo-baklažánovou omáčkou

Ako dobra varianta k špegatám sú aj špagety s tuniakovou omáčkou, vyskúšajte. Troška menej trápenia pri varení.

Spätzle so šampiňónmi a špenátom

Potrebujete:

  • 250 g Spätzle
  • 200 g čerstvého špenátu
  • 200 g šampiňónov
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 polievkové lyžice masla
  • 1/2 šálky smotany na varenie
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Parmazánový syr na posypanie (voliteľné)

Postup:

  1. V hrnci s osolenou vodou uvaríme Spätzle podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a odložíme.
  2. Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cibuľu. Smažíme ju asi 2-3 minúty, kým nie je mäkká a zlatistá.
  3. Pridáme šampiňóny a cesnak. Smažíme ich asi 5-7 minút, kým šampiňóny nezmäknú a neuvolia šťavu.
  4. Pridáme špenát a dusíme, kým jemne zoschne a zoslabne.
  5. Pridáme Spätzle a smotanu na varenie. Dobre premiešame a povaríme, kým sa omáčka zahusťuje.
  6. Ochutíme soľou a korením podľa chuti.
  7. Ak chcete, môžete posypať Parmazánovým syrom a poduskať pod grilom, kým sa syr neroztaví a nezhnedne.
  8. Podávame ešte horúce.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *