Chutná Vareška

Špagety s paradajkovo-baklažánovou omáčkou

Špagety s paradajkovo-baklažánovou omáčkou

Poďme si spolu uvariť nebíčko v papuľke. Len hodinka v kuchyni a najete sa ako králi.

Budeme potrebovať:

  • balík špagiet
  • 1ks baklažánu
  • 5 strúčikov cesnaku
  • bazalka, oregano
  • olivový olej
  • soľ, čierné mleté korenie

Na omáčku som použila:

  • 2 ks konzervy lúpaných paradajok
  • cibuľa
  • cesnak
  • bazalka, oregano
  • cukor,
  • soľ, čierne mleté korenie
  • olivový olej

 

Špagety s paradajkovo-baklažánovou omáčkou

Baklažán som si umyla a nožom som ho prekrojila pod dĺžke. Z dnu som ho nakrojla pod dĺžke, teda dužidu som nakrojila, tak aby som ho neprekrojila. Do zárezov som dala pretlačený cesnak. Bakalžán som následne osolila, okorenila a pridala bazalku a oregano. DObre som ho poolejovala olivovým olejom.

Baklažán som dala do zapekacej misy a piekla 40 minút pri 200 stupňoch.
Baklažan po tom čo vychladok tak som dužina stiahla lyžičkou a šupku vyhodila. Dužinu som použila do omáčky, ktorú som si pripravila takto.

Na oleji som si spenila drobno nakrájani cubuľu, prdiala cesnak, orestovala minútku a zaliala paradajakmi v konzerve. Pridala som soľ, čierne korenie a podľa chuti aj oregano alebo bazalku. Povarím tak 5 až 10 minút aby sa nám odparila voda a pridáme lyžičkou podusenú dužinu z baklažánu.

Špagety som si uvarila v horúcej slanej vode a po uvarení som ich dala do omáčky. Hneď som podávala na tanier so strúhaným parmezánom. Ale je to v podstate jedno aký syr použijete. Môžete dozdobiť čerstvou bazalkou alebo akoukoľvek bylinkou.

 

Špagety s paradajkovo-baklažánovou omáčkou

Špagety s paradajkovo-baklažánovou omáčkou

 

Ako dobra varianta k špegatám sú aj špagety s tuniakovou omáčkou, vyskúšajte. Troška menej trápenia pri varení.

 

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *